Idrett og gambling

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal januar 30, 2017 15:26

De siste årene har det blitt mer og mer vanlig at kjente idrettsfjes blir sponset av gambling industrien for å fronte bettingselskaper.

Mats Zuccarello, Cathrine Larsåsen, John Carew og John Arne Riise er noen av dem og de fikk godt betalt for sine avtaler med de utenlandske bettingselskapene.

John Carew uttalte på daværende tidspunkt at han var strålende fornøyd med avtalen, og det er nok ikke uten grunn. Utenlandske spillselskaper har et enormt markedsføringsbudsjett, og det er noe John Carew og resten av profilene kan nyte godt av.

Disse samarbeidsavtalene har skapt sterke reaksjoner i Idretts-Norge. Alle de aktive idrettsprofilene ble nektet å representere Norge så lenge de hadde slike avtaler. Det førte nok til at John Arne Riise den gangen sluttet på landslaget for godt. Mats Zuccarello ombestemte seg og trakk seg ut av samarbeidet med bettingselskapet. Men  disse avtalene er i tråd med slik idretten har utviklet seg. Det er pengemotivert alt sammen. Men med det oppstyret og reaksjonene som har kommet, spørs det om det er verdt det.

Likevel har det blitt helt naturlig for idrettsprofiler å samarbeide med internasjonale bettingselskaper, ikke bare for norsk tipping. Grunnen til dette er at internett har gjort det enkelt for alle å spille hvor de vil. Samarbeidet vil også gi de en karriere etter profftilværelsen og en god inntekt. Konkurransen er hard i industrien, så idrettsprofiler som kan gi spillere gode odds og tips blir viktigere i fremtiden. Atletene besitter god kunnskap om sin egen sport og er gode ambassadører for selskapene. Gode relasjoner skapes også gjennom fansen. Vil du komme i gang selv kan du bruke Mobilautomaten Bonuskode for å få en god start.

Når det gjelder atletenes egne vaner, så fronter mange av dem bettingselskapene gjennom å spille poker. Noen profilerte pokerspillere fra idrettsmiljøet er fotballkeeperen Thomas Myhre, hopperen Bjørn Einar Romøren og håndballspillerne Frank Løke og Simen Hansen. Idrettsstjerner er forbilder. Når de fremstår, og blir fremhevet i mediene som pokerspillere, bidrar de til å glamorisere og ufarliggjøre noe vi vet er et voksende problem.

Men nå som det endelig er lov å spille poker her i Norge vil vi nok se flere kjendiser sette seg rundt pokerbordet. I fremtiden vil nok også flere profiler ta steget og fronte selve gambling industrien. Dette blir enklere når selskapene er internasjonale og atletene spiller utenlands. Så har de også fans verden over.

 I dag har idrettsutøvere avtalefrihet i Norge. Det betyr  at man kan inngå avtale om hva man vil og med hvem man vil, så lenge det ikke kommer i strid med andre viktige hensyn i et samfunn. At det i det hele tatt er et tema viser hvor sterkt Norsk Tipping yter sin makt i norsk idrett og media, og det er på tide at dette spillmonopolet erstattes helt med et lisenssystem slik som mesteparten av Europa alt har gjort.

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal januar 30, 2017 15:26

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser