Ikke vær eller ha en trener som ikke følger med på ny forskning eller treningsmetodikk

Av Eirik Sandvik februar 14, 2012 09:00

Ikke vær eller ha en trener som ikke følger med på ny forskning eller treningsmetodikk

Du trenger ikke være en rakettforsker for å skjønne at ting og vår oppfattelse av ting vil endre seg fra år til år og som tiden går (rim er knall).

Når det kommer til trening er det hovedsaklig to ?camper? når det kommer til hva som er ?mest effektivt?. På den ene siden har vi dem som tviholder på treningsmetodikk fra 40 år tilbake i tid, mens vi på den andre siden finner dem som kaster seg over hvert eneste nye ?treningsleketøy? som dukker opp på markedet. De har begge en sentral ting til felles som gjør at begge feiler i søken etter optimale treningsresultater, nemlig problemet med følge med på ny metodikk og forskning!Det er det gamle som funker!

Du har sikkert møtt at par av disse menneskene som kommer med absolutte og bastante meninger om at det er det er kun det ?gamle og gode? som fungerer. Dette er utspill med visse sannheter, men også en del problemer.

Det er sant at treningsprinsipper som må følges for optimal fremgang ble dannet for lenge siden og at intelligente strategier har blitt benyttet i årevis. Problemet er at mange som mener kun det gamle fungerer gjerne refererer til treningsmetoder og filosofier som ikke stammer fra det ?gamle og gode?.

Det er en stor forskjell på innholdet i det gamle og gode om en person mener dette betyr treningsmetoder styrke- og vektløftere gjorde for 30 år tilbake, enn om det refereres til hva etterfølgerne til Arnold gjorde.

Dette er det nyeste og beste ? rett og slett en revolusjon!!

Du har også garantert møtt en drøss av folk innen denne kategorien. Her ser du gjerne bicepscurl stående med ett bein på en bosu-ball og andre akrobatiske ?supermetoder?. Det er enkelt og greit lek og artisteri hørende hjemme på sirkus, men defineres gjerne som ?funksjonell trening?, et begrep som ikke bør brukes om man ikke forstår det.

Mye av det nye som dukker opp kan benyttes og implementeres i et treningsprogram, men problemet kommer når en ny ting skal ta over og endre hele treningsfilosofien. Det er ikke treningsmetoder og utstyr som definerer et godt treningsprogram, det er prinsippene bak.

Jeg vet ikke om jeg skal gråte eller le når personer påstår et nytt treningsleketøy kommer til å revolusjonere treningsverden og er løsningen på ALLE problemer. Problemer med skader? Du trenger bare dette! Vil du bli sterkest i verden? Du trenger bare dette! Vil du bli neste Mr. Olympia? Du trenger bare dette sier, jeg!!


 
Eller er det kanskje en kombinasjon og en hjerne bak som teller?

Om du ønsker et treningsregime som gir resultater man nødt til å følge med på utviklingen, men samtidig ikke glemme de grunnleggende prinsippene. Mye artige treningsmetoder og nytt utstyr dukker opp til stadighet og det er absolutt mye som er verdt å prøve ut og benytte seg av.

Når det er sagt så er det viktig å bruke hodet og spørre seg selv om man overreagerer på en ny treningsmetode. Overreagerer? Ja, altså at man gjør for mye ut av det og definerer treningsregimet sitt etter det ?nye?.

Om du har en trener du føler faller inn under en av disse kategoriene bør du kanskje vurdere noe annet. Om folk ikke har evnen til personlig utvikling eller et nyansert syn på ting, hvordan tror du løsningen på dine 5 problemer vil bli? Trolig har alt en og samme løsning.

Om du er en trener og vet du faller inn under en av kategoriene, vurder å tenke i nye baner. Har man ikke evnen til å innrømme at man tar feil har man større problemer enn trening her i livet. Jeg har selv endret mening på en rekke ting de siste årene og blir bare glad om jeg finner ut av at et element kanskje ikke var 100% korrekt, hvilket betyr at man er et steg nærmere ?perfeksjon? (ikke at det trolig finnes men), blir du?


Eirik Sandvik

Daglig leder og Coach

www.sandvikstraining.com

Trykk her om du sliter med skuldersmerter!

Trykk her om du sliter med RYGGSMERTER!

Trykk her om du trenger en skikkelig oppvarming.

Av Eirik Sandvik februar 14, 2012 09:00