Ingrid Rødal debuterer i bikini-fitness

Av Geir Tverdal august 7, 2013 06:00

Ingrid Rødal debuterer i bikini-fitness

Ingrid debuterer i bikini-fitness til høsten. Vi har tatt en prat med henne.

Norway Open 2012 var første gangen det ble arrangert bikini-fitness konkurranse her i Norge

Nå snart et år etter – tenkte iform.no at vi skulle ta en prat med noen av de jentene som skal stille til høsten.

Ingrid Rødal som trener på Kaliber i Trondheim er første jente ut. To konkurranser skal hun vise seg fram. Hun debuterer på Stavanger Open 21 september, to uker etter (5 oktober)  er det NM i Oslo som står for tur.

  • Alder: 23
  • Høyde: 173cm
  • Vekt. 63kg
  • Bosted: Trondheim
  • Utdannelse: Generell studiekompetanse
  •  Klubb: Kaliber
  • Coach: Gunnar Strand Jacobsen

Kan du beskrive for oss hvordan en vanlig dag utarter seg for ei fitness jente?

Denne jenta starter dag en tidlig, veldig tidlig. Er et extremt morgenmenneske og starter som oftes dagen før fuglene kvitrer. Selv om det er helg og jeg har fri, våkner jeg tidlig. Da står jeg opp, drikker en kopp kaffe, har på meg treningsklær og går cardio ute i 45-60minutter. Deilig start på dagen ?

Når jeg kommer hjem igjen, spiser jeg frokost som er min elskede sjokkogrøt. Ingen morgen uten 😉 + en ss tran! Deretter drar jeg på jobb.  Etter jobb er det tid for middag og så drar jeg til Kaliber for dagens styrkeøkt. Når jeg kommer hjem derifra er det tid for mat igjen.

Etter trening så bruker jeg de siste timene av dagen til å slappe av eller være sammen venner.

Når bestemte du deg for å satse på fitness?

Det er vel det siste året at jeg har vært inne på tanken om å prøve meg. Men var ikke før jeg starta på Kaliber, begynte å se resultater fra treninga og fant ut at jeg trivdes utrolig godt med å jobbe hardt, være dedikert med maten, treninga og kjenne den følelsen av å oppnå mål som er satt.

Det er spennende å bevege seg ut av komfortsona si. Det er der resultatene ligger .

Hva fikk deg til å velge bikini-fitness?

Det har vel ikke vært noen andre alternativ for meg. Føler bikini fitness passer meg best i forhold til meg selv og kroppen min. Så jeg har ikke vært på tanken på noe annet.Hvor lenge har du trent? Har du annen idrettsbakgrunn?

Jeg har vært aktiv hele livet. Spilte fotball og gikk på turn i mange år. Men var vel for 3-4 år siden jeg starta med styrke. Hadde aldri noe godt program og følte mye på det at jeg trente mye men fikk aldri de resultatene jeg ville.

Siste året før jeg flytta til Trondheim gikk jeg mye på fjellet og hadde mye kondisjonstrening. Jeg gikk ned i vekt men følte fortsatt at jeg ikke var fornøyd. Det var ikke før jeg flytta til Trondheim, starta på Kaliber og begynte samarbeidet med Gunnar Strand Jacobsen ting begynte å skje. Jeg fikk et treningsprogram og en matplan med han, og da begynte endelig resultatene å komme, fort.

Som nevnt debuterer du på Stavanger open 21 september. Har du noen som følger deg opp mot konkurransen?

Jeg har Gunnar Strand Jacobsen som er min Coach og har også god hjelp fra May-Britt Fløan ؘie som skal stille selv.  Min veldig gode venninne, Linn Cesilie Tovås, som har stilt før skal også stille igjen nå til høsten. Hun har jo gjort alt før, så veldig godt å ha henne. Har også gode venner og familie som støtter meg hjemmefra og her i byen.

Har du allerede nå tenkt på veien videre etter debuten?

Nei, det har jeg faktisk ikke. Nå fokuserer jeg på de 2 konkurransene i høst, så får jeg se hva som skjer etter det ?
Hvilket treningsopplegg har fungert best for deg så langt?
Jeg starta på et program satt opp av Gunnar. Jeg kjørte da 3 styrkeøkter i uka hvor jeg hadde på tyngre og tyngre vekter etter hver gang. Det fungerte utrolig godt på meg og fikk raskt resultater.

Nå kjører jeg PHAT, hvor jeg har styrke 5 dager i uka. Har styrkedag med lavrep de 2 første dagene og muskelvekst de 3 siste dagene. Synes det er et veldig godt program!

Har du noen gode tips til nybegynnerne, som går å lurer på om de skal ta steget mot konkurranse?

Tenk deg godt om! Det er mitt beste tips. Snakk med en coach, og kontakt noen som har stilt før. Det er også viktig å være fysisk og psykisk sterk før du evt starter en så hard oppkjøring. Det er en hard oppkjøring, med mye hard trening og lite mat. Du kan ikke hoppe over treninga en dag du føler deg sliten eller slapp. Du må prestere hver trening og gi alt og mere til.

Om du er sliten på trening, må du fortsette å gi. Resultater kommer ikke av seg selv. Man må ha guts –  guts til å løfte tungt, svette og ta seg ut hver  trening.

Bruker du kosttilskudd? I så fall hvilke og hvorfor?

Jeg bruker proteinpulver og bcaa.  Proteinpulver for å reparere og øke muskelmasse etter styrketrening. Proteinpulver hjelper deg til å restituere og bygge deg opp.

Bcaa drikker jeg før og under trening for å tilføre musklene mine viktige aminosyrer. Bcaa hjelper meg med å beholde muskelmassen når jeg er på kaloriunderskudd og bruker det som energi i stede.

Takk for praten Ingrid, det blir spennede å se deg på scenen nå i høst. Iform.no ønsker deg lykke til!


 

BIKINI-FITNESS ER EN FITNESS KONKURRANSE BEST؅ENDE AV SYMMETRIRUNDER & T-WALK

Konkurransen består av symmetribedømming ved kvartvendinger. I denne grenen bedømmes atletens fysikk,utstråling og sceneopptreden. De 6 beste går videre til finale bestående av T-walk og kvartvendinger.

Av Geir Tverdal august 7, 2013 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser