Jelani Ask (WEB-TV)

Av Andreas Adolfsson januar 12, 2014 08:24

Jelani Ask (WEB-TV)

Jelani Ble Norgesmester i Athletic Fitness i 2013 – Han tok også med seg noen gode plasseringer i Mens physique. Vår videoreporter Andreas Adolfsson har møtt han. 

Alder: 23 år
Bosted: Oslo/Majorstua
Høyde: 183cm
Vekt konkurranse: Ca 91
Vekt Offseason: Ca 100

Meritter

 • 1.Plass NM i Athletic Fitness 2013 +175 Norges mester
 • 2.plass Fredrikstad open 2013 Athletic fitness +175
 • 2.plass Sandefjord open Athletic fitness 2013 +175
 • 3.plass Mens Physique Ben weiders Diamond +178 cup 2013
 • 4.plass Oslo Grand Prix Athletic fitness +175 2013
 • 5.plass Stavanger open Mens physique åpen klasse 2013

Hva

Når får vi se deg på scenen neste gang?

Neste konkurranse er Loaded cup i Danmark hvor jeg skal stille i AF, mulig jeg stiller i MP også!:)

Hva synes du om iform.no?

Jeg liker at atletene har egen profil. Bra med mye filmer og konkurranse informasjon. Er innom daglig!

Hva er din målsetning? 

Min målsetning er å bli best mulig og kunne leve av trening, som trene og som utøver! Gå pro;)

Når begynte du å trene?

Begynte å trene på sats med Vålerenga ishockey da jeg var 15, vi fikk trene et år tidligere enn alle andre.
Hva er det som driver deg?

Det som driver meg mest er all positiviteten jeg får ut av dette. Både fysisk og psykisk. Lærer meg selv å kjenne. Alle helsegevinstene driver meg. Det at jeg må følge faste rutiner hver dag driver meg. At venner og mennesker rundt meg kommer til meg for å få motivasjon driver meg. Hver gang jeg når målet mitt, motiverer meg. Kundene mine motiverer meg Enormt! Disse tingene driver/motiverer meg.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med? 

Jeg er mest fornøyd med hjertet mitt! 😉 Så kommer skuldre og bryst.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Min beste prestasjon som fitness utøver må være i Norgesmester skapet!

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?

Da jeg først kom inn i miljøet var Christian egner allerede verdensmester! Han har vunnet det meste innenfor forskjellige klasser, vært på ro landslaget osv. Å ville slå Egner i AF har betydd mye for meg, han har vært som en slag gulrot for eselet!

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?

Fordelene med sporten er en sunn kropp, faste rutiner, man blir sterk, lærer utrolig mye om krop, anatomi og fysiologi. Disiplin og målsetninger må man ha og det er positivt for meg. Bakdelen kan være at man kan bli lite sosial til tider, aggressiv/ukonsentrert på diett. Det er veldig mye eget ansvar, skulle ønske forbundet støttet atletene mer og gjorde mer ut av stevnene, slik at det kommer mer publikum. Kanskje invitere artister, pause underholdning osv!

Har du noen tips til en nybegynner? 

Tren flerledds og base øvelser! Ikke tren for stranda! Husk at kosten teller 70 %, for å forbrenne fett, anbefales lav intensitets trening, ikke løpe så fort du kan i 5 min! Lytt til de erfarne og ikke gransk nettet for info! Alt er individuelt!:)

Fortell oss litt hvordan en Bodybuilder/Fitnessutøver spiser

Vanlig dag på diett:
(Uten diett ingen cardio)

 • Stå opp ca 07.30 cardio 40 min
 • Ca 08.10 frokost (shake,kaffe, havregryn og banan, multivitaminer), mat forberedelser for dagen. Ca 5 måltider i bokser!
 • Ca. 10.00 jobb (kaffe)
 • Ca.11.00 (liten pause, kaffe mat i boks)
 • Ca. 11.10 jobb frem til 1400
  (Mat,  pause kaffe)
 • 14.30 – 15.45 trening stryke
 • 16.00-18.00 jobb
 • 18.00 pause (mat)
 • 18.10-20.00 jobb ferdig
 • 20.30 hjemme gå tur med bikkja
 • 21.00 sjekke Mail, lage mat og kysse litt på høna.
 • 23.00 siste måltid
 • 24.00 natta, gleder meg til havregryn imorgen tidlig!:)

JelaniAsk2014_3

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!

Treningsprogrammet mitt er veldig variert! Deler kroppen fra 5 split til 3 split. Super set, drop set pyramide set, blood drain, fst 7,
Failure set er serier jeg bruker. Periodiserer treningen min, base øvelser kontra ingen baseøvelser, dynamsik vs statsisk, press vs trekk øvelser. Sluttet helt med over hodet øvelser da skulderøeddet er veldig utsatt for tung belastning.

Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?

Jeg har fått mye hjelp av Tommi Thorvildsen på diett. Han har satt opp til de fleste konkurranser.

Bruker du noen kosttilskudd

Kosttilskudd bruker jeg kun multivitaminer og Whey explode fra Tommi nutrition! Perfekt til Shake, sjokolade fudge, brownies og pannekaker! Beste jeg har smakt. Prøver å få i meg næringsstoffer naturlig fra norsk mat!

Beskriv deg selv med fem ord

Spontan, energisk, snill, sta og glad

Av Andreas Adolfsson januar 12, 2014 08:24

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser