Jon Morten Thomassen Ny Norsk PROFF

iform.no
Av iform.no september 6, 2006 08:00

Jon Morten Thomassen Ny Norsk PROFF

Etter at Jon Morten Thomassen tok sitt sjuende (2-5) NM-gull i kroppsbygging. Fikk han proffkort. Se bildene og les intervju, 3 uker før hans første proff konkurranse.

Jon Morten Thomassen – lyder det navnet kjent? Det bør det! Jon Morten har syv NM gull(to junior og fem senior) og er Europamester i kroppsbygging.
Se hele merittlisten her

Jon Morten Thommasen

Etter at Jon Morten tok sitt sjuende NM-gull i kroppsbygging. Og i tillegg ble kåret til beste utøver uansett klasse. Fikk han proffkort.

Jon Morten Thommasen

Jon Morten gjorde comeback i konkurransesammenheng etter et opphold på fire og et halvt år. Det resulterte i gull i 90-kilosklassen. Samtidig ble han kåret til beste kroppsbygger (overall) uansett klasse.

Jon Morten Thommasen– Jeg visste at jeg kunne vinne om jeg klarte å bli i god form. Men jeg er selvfølgelig fornøyd med resultatet. Overall-klassen vant jeg for andre gang i karrieren, sier han.

Til tross for fravær i konkurranser, har 37-åringen trent godt hele tida.

Sulten og kort lunte
I tida fram mot konkurranse er målet å få vekk alt underhudsfettet. Inntaket av kalorier blir stadig mindre, og de siste to ukene er et helvete ifølge Jon Morten.

Jon Morten Thommasen

– Da er jeg sulten hele tida og lunta er relativt kort. Det er vondt i hele kroppen. Den siste fasen går ut på å fjerne vannet i kroppen. Før NM 2004 drakk han ikke i det hele tatt fra torsdag til etter konkurransen på lørdag, forteller han.

I løpet av de ca 15 ukene reduserer den 169 centimeter høye mannen vekta si fra 100 til 90 kilo. Det første døgnet etter konkurransen, går han opp seks kilo, hovedsakelig på grunn av væskeinntak

– Hva er drivkraften bak et slikt ekstremt opplegg?
– Det er en voldsom utfordring. Men man må satse maksimalt hvis man først er med. Ingen mennesker vil seg så vondt som vi utsettes for foran et mesterskap bare for å slenge seg med, understreker Jon Morten som har trent i 20 år, og som stilte opp i sin første konkurranse som 17-åring.

Jon Morten Thommasen

Selv sier Jon Morten at han er takknemlig og at han hadde hatt problem med å drive på med denne sporten hvis det ikke var for hans sponsor Fitnessplanet / Dalblads Nutrition AB som sponser han med det han måtte trenge av kosttilskudd.

Grov muskulatur
Jon Morten ble europamester i kroppsbygging i 70-kilosklassen i 1989. Innad i miljøet var det en sensasjon, gutten var jo bare junior ennå. Nå er han blitt proff.

Jon Morten Thommasen– Hva er det som er forcen din som kroppsbygger?
– Jeg er jevnt bygd med en grov muskulatur. Jeg har ingen klare svakheter. Om det imidlertid skulle være noe, kan jeg gjerne få litt mer muskler på baksida av lårene.

Løfter 20-30 tonn- Hvor sterk er du egentlig?
– Jeg tok 205 kilo i benkpress for ti år siden. I knebøy og markløft tar jeg 300 kilo. Og når jeg trener leggmusklene, tar jeg 12 repetisjoner med 470 kilo på skuldrene.

– Hvor ofte trener du?
– Fire økter på halvannen time hver i uka. På den tida løfter jeg mellom 20 og 30 tonn, svarer Jon Morten.

Jon Morten ThommasenDa kroppsbyggeren hadde en oppvisning på Melhusfestivalen for lenge siden, uttalte en hølonding følgende om Jon Morten: Han har store muskla, men d e itj nå inni dom! Det spørs om vedkommende må ta tilbake disse ordene?

Selv ser Jon Morten på sin første proff konkurranse som en ny erfaring og gleden av å stå på scene sammen med utenlanske storheter. Tommi Thorvildsen fra Norge skal også i ilden i samme konkurranse

Iform.no ønsker Jon Morten lykke til i hans første proff konkurranse som går i Santa Susanna,Spania – 24. september.
Her ser dere listen over påmeldte

Bildene er tatt på KaliberGym i Trondheim av Geir Tverdal

iform.no
Av iform.no september 6, 2006 08:00

Kommentarer