Jørgen Corneliussen

Av Iform.no februar 25, 2008 08:10

Jørgen Corneliussen

Nordisk mester og flere ganger Norsk mester i bodybuilding.

Jørgen CorneliussenAlder: 36 år, født 12 Sept 1971.
Bosted: Lier utenfor Drammen. 
Arbeide: Barnevernspedagog, selvstendig næringsdrivende. Driver ?Tiltaksverkstedet?- et alternativt tilbud for ungdom.
Høyde: 180 cm.
Vekt: Off-season: I år før dietten startet jeg på 103,5 kg, men jeg vil prøve å legge på meg noen kilo til framover, hvis jeg klarer. Liker å holde en god allround form året rundt.
Konkurranse: 96,5 kg i Nordisk 2007, veide 93,5 kg under Norgesmesterskapet i 2004, så jeg har gått opp tre kg opp siden jeg sist sto på senen. Håper derfor å nærme meg 100 kg i konkurranseform neste gang jeg kommer på senen. Men vil alltid prioritere hardhet først.
Sivilstatus: Gift med Janicke, to barn: Scott Christoffer 5 år og Isabelle 4 år.

Meritter :

2007
Nordisk mester -100 kg
Norgesmester -100 kg, slått med 1 poeng av Thomas i Overall-
Stavanger Open+95 kg 1 plass samt Overall.

2004
Norgesmester -100 kg
Stavanger Open-100 kg 1 plass, samt beste Posør.

2002
Norgesmesterskapet -100 kg 4 plass
Sørlandsmesterskapet-100 kg 2 plass

2001
Oslo Grand Prix-90 kg 1 plass.

Jørgen Corneliussen


Fortell litt om deg selv:
Jørgen CorneliussenJeg ser på meg selv som et engasjert og positivt menneske som liker utfordringer i hverdagen, enten det er i arbeidslivet eller innen idretten. Jeg setter høye krav til meg selv, noe som igjen gjør at jeg blir målrettet og fokusert. Ettersom hverdagen min til tider er svært hektisk er jeg avhengig av å planlegge dagene mine nøye.
Jeg er glad i aktivitet og sitter sjelden stille. I og med at jeg driver mitt eget firma der jeg arbeider med ungdom blir det mye fysisk aktivitet også i jobbsammenheng. Det kan være aktiviteter som klatring, snowboard, ski, bading, spill og lek. Noe som jeg stortrives med. Jeg prøver å være en positiv inspirasjonskilde for de yngre utøvere på treninga, og tar gjerne en kort prat for å hjelpe/veilede. Jeg husker selv jeg så opp til de store gutta som konkurrerte, og det er godt å kunne gi litt tilbake. Jeg trener på Pro gym i Drammen- et topp utstyrt gym, med Panatta maskiner. Miljøet er dessuten veldig godt der, med hyggelig personell og treningsfolk.

Utover dette har jeg en skjønn familie med Janicke og våre to barn Scott Christoffer og Isabelle. Både klatrer og bader ukentlig med barna våre, slik at de også får den oppfølgingen de fortjener. Jeg prøver å få slappet mer av i helgene, men greier sjelden å ta det helt med ro.

Jørgen Corneliussen

Nå for tiden pusser vi opp barndomshjemmet mitt, en gård på Bekkestranda utenfor Sande i Vestfold. Vi flytter dit i løpet av sommeren 2008. Gården vil vi i tillegg benytte for å videreutvikle ungdomstilbudet ytterligere i en kombinasjon med dyr og ute-aktiviteter.

Ellers er glad i film og musikk og tar gjerne en tur på kino om muligheten er der. Prøver dessuten å stå en del snowboard og telemark på vinterstid, av inne- aktiviteter blir det som oftest klatring og bading.
 
Mobiltelefon: Nokia 6300
Musikk: Blir en del R & B samt rap/hip hop.
Favorittfilm: Alt fra dokumentarer til action, avhenger av situasjonen.
Favorittdrikk: Aass pils og 7 up.
Favorittmat: Kanskje ikke så spennende, men svak for en skikkelig indrefilet med stekt sopp og pannestekte poteter, broccoli og masse peppersaus. Varm eplekake og vaniljeis til dessert. Nam nam sier nå jeg.
 
Surfer du mye på nettet? Hvilken websider bruker du mest tid på?
Jørgen CorneliussenSitter ikke mye på nettet, men Iform, treningsforum, body, vg og finn blir de mest benyttede sidene.
 
Hva synes du om iform.no?

Jeg synes iform er en helproff internettside med masse nyttig informasjon både for konkurrerende og andre treningslystne. Liker og lese om profiler både fra Norge og Norden. Det gir en fin mulighet til å bli bedre ?kjent? med utøverne, og man får et innblikk i hvordan de ulike utøverne legger opp sine dager med trening og kosthold, i tillegg til at det viser litt om hvordan man lever. Dessuten er dere svært raske med å publisere nyheter på nettet. Veldig bra!
 
Hva er din målsetning for 2007?

Min målsetting i 2007 var og vinne de konkurransene jeg skulle delta i, samt prøve å vinne en overall tittel. Heldigvis gikk dette min vei i år, og dette gir selvfølgelig ytterligere motivasjon for videre satsing. Det at flere norske utøvere gjør det bra utenlands er med på å motivere meg og gir et ønske om å konkurrere utenfor Norges grenser. Jeg har alltid prøvd å være realistisk innenfor sporten. Jeg husker derfor at mitt første mål var å stille i en kroppsbygger konkurranse, mål nr 2 var å vinne en konkurranse, mål nr 3 var å bli norgesmester, mål nr 4 bli beste posør, mål nr 5 vinne overall og mål nr 6 bli nordisk mester. Mitt 7 mål er å veie nærmest mulig 100 kg, hard, og prøve meg internasjonalt innen 2 år. Bare tiden vil vise. . .

Jørgen Corneliussen
 
Når begynte du å trene?
Jeg har trent i hele mitt liv, og har en familie som har flere norgesmester titler. For meg startet det med ski og fotball der jeg var aktiv på kretsnivå. Senere ble det friidrett og kick-boxing der jeg konkurrert på nasjonalt nivå norges-cup og norgesmesterskap. Begynte å trene vekter under de to siste idrettene, og oppnådde umiddelbart resultat som ga mersmak for videre satsing.
 
Hva er det som driver deg?
Blir imponert og engasjert av mennesker som våger å gå sine egne veier for å oppnå suksess, selv om kritikerne og utfordringene er mange. Dette gjelder både innenfor næringslivet og idretten. Ved å oppnå suksess blir man også selvfølgelig motivert for videre satsing, men kjenner jeg meg selv rett, så hadde jeg forbannet meg på å rette på resultatene om det så skulle gått skeis i år. Både motgang og medgang motiverer meg. Motgang får meg til å ville bevise meg selv igjen, og fremgang får meg til å ville pushe meg selv enda litt videre.
 
Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Skuldre og forside lår.
 
Hva synes du er din beste prestasjon?
Jørgen CorneliussenInnenfor sporten er det helt klart da jeg ble Nordiskmester i -100 kg klassen 2007. Men min helt klart beste prestasjon er de to barna våre Scott og Isabelle. Ingenting måler seg opp mot det å bli pappa! Jeg ble veldig rørt, overrasket og utrolig stolt da min datter Isabelle kom og delte ut 1. Premien min og stod sammen med meg på pallen under norgesmesterskapet i år. Foran oss stod den hjemmelagde rosa plakaten med skriften ?pappa er best?. Det er spesielt;)
 
Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
Kona mi, Janicke, har helt klart betydd mest med tanke på støtte og konstruktiv kritikk. Kan alltid stole på henne. Du legger alltid den beste fargen, Janicke, og du kommer med de beste råd og tips, og du er det beste reisefølge jeg kunne hatt;) Familien og sviger- familien min og gode venner har også betydd mye. De har hjulpet til som barnevakter, og de har hatt tid til Janicke og ungene da jeg var veldig sliten mot slutten av dietten. ؅ få egen familie har også hjulpet meg med å få en helt annen struktur og stabilitet i hverdagen, noe som igjen har ført til bedre treningsresultater. Struktur, hvile, ro og en effektiv og kvalitativ treningsøkt er bra.  Bjarne Nordal fra Drammen FKK hjalp meg det første året jeg stilte. Etter dette er alt egengjort, men jeg har brukt, og bruker fortsatt, mye tid på litteratur samt innhenting av informasjon fra seriøse utøvere. Jeg gjør dessuten en vurdering/evaluering etter hver diett jeg har gjennomført. Jeg begynner nå å kjenne kroppen min godt, og føler meg mer trygg i forhold til hvordan den responder.

Har du noen tips til en nybegynner?
Tren på lette vekter i starten og fokuser på teknikk. Ta kontakt med mennesker som virker seriøse og du har tiltro til. Les treningslitteratur og internettsider som Iform, slik at du får et større erfaringsmessig fundament. Fokuser på beina fra starten av. De er minst like viktige som resten av kroppen. Fokuser på kosten tidligst mulig, dette er utrolig viktig! Samtidig skal proteininntaket holdes høyt. Ett hvert måltid skal inneholde protein, fett og karbohydrater. Veldig viktig å huske dette.

Det finnes ikke en fasit på å komme i bra form på, men det finnes selvsagt bedre fremgangsmåter enn andre.. Enhver kropp er unik og ulik, og man må lære sin egen kropp å kjenne for å kunne vite hvordan den best respondere og da evaluere hva som fungerer og hva man kan gjøre annerledes.

Man må forte seg langsomt i denne sporten. Det er en laang prosess å bygge muskler. Det finnes ingen lettvin vei til suksess. Det er en kombinasjon av genetisk fysikk, hard trening, erfaring, kosthold og prøving og feiling, positiv innstilling og pågangsmot. Det viktigste er å sette seg realistiske mål, være målrettet og litt hard mot seg selv og samtidig hele tiden ha et ønske om å forbedre seg og trives med det man holder på med.
Det er det som driver meg;)

Jørgen Corneliussen

Hva er dine mål og ambisjoner?
Som tidligere skrevet håper jeg å kunne representere Norge internasjonalt og samtidig representere sporten på en fornuftig måte utad. Føler dessuten at jeg har ett gir igjen av hva jeg har presset kroppen min til fram til nå. Tiden vil vise?
 
Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?
Fordelene er at man blir flinkere til å fokusere på å gjøre de riktige tingene etter hver diett. Man må være veldig målrettet i denne idretten, og det er derfor viktig å sette seg delmål og hovedmål, noe jeg har beskrevet tidligere. Det er dessuten utrolig hva man kan få ut av kroppen med målrettet trening og kosthold, selv om det er det genetiske som tar den siste avgjørelsen på hvor god man kan bli. Man lærer også mye om kropp og ernæring i denne idretten, som man igjen kan videreføre til vennekretsen/ familien eller omgivelsene.

Jørgen CorneliussenBakdelene blir heldigvis mindre og mindre en tidligere. Man merker at fordommene er sterkere her i Norge enn i våre naboland. Der det er mer akseptert å være en muskuløs kropp. Når man dessuten ser på de konkurrerende i dag og vet hvilke utdannelser og jobber mange av de konkurrerende har, så vil nok kritikken avta. Prøver selv å vise at det fint går an å kombinere kroppsbygging med familieliv og jobb. Det handler om hvordan man presenterer sporten og seg selv.

Man ser ofte at de største kritikerne er mennesker som ikke har så mye kunnskap om hva idretten innebærer, men jeg opplever samtidig at mange av disse forandrer mening etter å ha fått innsikt i, og forståelse for det arbeidet som ligger bak av systematisk trening, motivasjon, lidenskap, søvn, spisevaner og rutiner i livet. Media har dessuten blitt flinkere til å fokusere mer positivt på vår idrett enn tidligere.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
0650 stå opp
0730 frokost
0800 levere barna i barnehagen
0830 start jobb, jobber fortiden på en skole med alternativt tilbud for 10. Klassinger.
1130 lunsj
1400 mat
1500 trening
1700 mat
17-2130 jobb
2000 mat
2230 kveldsmat
2315 natti natt

Jeg er på svømming og klatring på tirsdager og fredager med barna. Prøver å bremse noe i helgene dersom jeg har frihelg.(men sjelden jeg klarer det).


Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!
Jørgen CorneliussenKjører en 4 splitt året igjennom, noe som jeg har gjort siden jeg ble far i 2002. Dette sammen med en roligere livsstil bidro til at min fremgang ekspanderte ytterligere. Ettersom jeg kun trener vekter fire ganger hver uke forutsetter det at jeg er kvalitetsrettet under øktene. Jeg endrer programmet hver andre måned. Jeg føler at endringer hver måned blir for kort tid, med tanke på utnyttelsen av øvelsene.

Det er dessuten viktig å hvite hva man skal trene, hvorfor  og hvilke vekter man skal trene med under enhver treningsøkt. Dette bør være planlagt før man kommer til treningen. (fører til økt fokus og man blir mer effektiv). Jeg bruker derfor alltid treningsprogram der jeg hele tiden kan notere ned når vektene økes, slik at jeg til enhver tid trener med riktig mengde vekter og beholder total oversikt. Dette er svært nyttig når jeg skal evaluere og justere.

Prøver samtidig å periodisere vekttreningen min i tre deler:
1. Offseson trener jeg som oftest mye baseøvelser der rep ligger på 5-6.
2. Innledning av diett, fjerner fokus på baseøvelser, ønsker nå å hente frem separasjoner. Rep 8. Varighet ca 10 uker, avhengig av formen.
3. Siste del av diett, Rep 12 og oppover. Varighet siste 6 uker av dietten.
 
Fortell oss litt hvordan en Bodybuilder/Fitnessutøver spiser
Jeg er en ?helårs? bygger(spiser bra mat året rundt). Personlig føler jeg det er riktig å holde kroppen i en god fatning året rundt. Jeg har ingen ønsker om å kun være i form 14 dager i året, og se oppblåst ut resten av året, men jeg er klar over at det er ulike oppfattninger av off-season form. Jeg er alltid opptatt av å holde proteininntaket høyt. Et hvert måltid for meg skal inneholde et riktig forhold av proteiner, karbohydrater og fett. Dette for å få et så helhetlig måltid som mulig. Jeg holder dessuten ikke ?spisedager?, jeg velger heller å fokusere på enkelte spisemåltider, der jeg spiser ?vanlig? mat i stedet for godterier og kaker. Off-season spiser jeg 5-6 måltider daglig.
 
Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?
Etter høsten 2001 har jeg gjort alt fra treningsprogram til diett selv. Jeg liker å ha kontrollen selv, samtidig føler jeg meg mer trygg ettersom jeg har utviklet meg positivt etter hver diett jeg har gjennomført. Formelen er å gjøre en slags research av seg selv, innhente informasjon fra konkurrerende samt lese litteratur relatert til idretten. Når man setter dette sammen i systematikk rundt sin egen fysikk og livssituasjon vil resultatene komme. Ettersom dette har fungert bra vil jeg ikke gjøre store forandringene fremover. Men jeg er ydmyk og vet at jeg fortsatt har mye å lære i denne sporten.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Bruker produktene til Bodypower på Nordbysenteret v/Patric som også er min sponsor. Her har de rikelig utvalg fra flere leverandører. Off- season blir det Proteinpulver, glutamin, vitaminer, mineraler, vitargo samt Udos choise.
On blir det i tillegg cla, ala, zma, c-vit-.
 
Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Ikke noe revolusjonerende, men jeg mener at man ikke bør slippe vekten for mye opp off- season. Da blir veien til en bra form enda lenger. Selv ligger jeg på 96,5 i konkurranse og 103,5 off, noe som gjør at man ikke trenger gå like hardt som en del av mine konkurrenter og derfor vil man beholde mer av muskelmassen.
Vær forsiktig med karbo inntaket, og tenk helhetlig året rundt når det gjelder hva du spiser. Det du spiser off-season er i realiteten like viktig som det du spiser på en diett, for det er med på å forme kroppen din Det er jo her man bygger mest muskulatur. Kjører selv morgenkardio under hele dietten, men aldri mer kardio en én gang pr dag. Det at man spiser riktig fett vil dessuten sette fart på forbrenningen. Bruker selv Udos, cla og ala.
Jørgen Corneliussen 

Beskriv deg selv med fem ord
Engasjert -Målrettet – Positiv – Blid – Humoristisk

Til slutt vil jeg takke min kone Janicke for all støtte, tilbakemeldinger og råd. Bedre sjefssmører får man dessuten ikke(Fargen er alltid perfekt), samt verdens beste reisefølge på konkurranser, og resten av familien for barnepass og støtte samt Bjarne Nordal for alt du gir til Drammen FKK, den mannen må ha mer en 24 timer i døgnet.
Satte dessuten utrolig pris på alle vennene som stilte opp under konkurransene i Norge og Danmark, det varmet virkelig.

Håper på mer sponsorstøtte fremover med tanke på videre satsing i inn og utland, ta gjerne kontakt for en hyggelig prat.

Takker publikum for alle positive tilrop og tilbakemeldinger under konkurransene i 2007.

ؘnsker til slutt alle lesere og utøvere et riktig godt trenings år. Vi sees.

/Hilsen Jørgen

Av Iform.no februar 25, 2008 08:10