Klaus Myren Riis

Av Iform.no januar 18, 2007 08:00

Klaus Myren Riis

Han er Dansk – Sterk – og modell! Klaus har konkurrert i Fitness, strongman og wrestling.

Fullt navn: Klaus Myren Riis
Alder: 19
Bosted: Nykøbing Mors, Danmark
Arbeide: Fitness model og Fitness instruktør i ?Bjørns Wrestling og Træningscenter?
Høyde: 184 cm
Vekt: Konkurrence vægt: 88 ? 90 kg, off season vægt 95-100kg
Sivilstatus: Single
Sponsor: Gymgrossisten.com

Meritter:
Morsø?s stærkeste mand 2005 ? nr: 1
Mr. Fitness 2006     – nr: 11
Har deltaget i adskillige wrestling shows i Danmark og på Færøerne

Kort info om deg: Meget ambitiøs og creativ ung mand med store drømme. Jeg lever efter mottoet: ?Hvor der er vilje er der en vej? Jeg er nemlig sikker på at alt kan lykkes og ens mål kan opnåes, hvis man virkelig brænder nok for det. Jeg er meget bevidst og fokuseret på hvad jeg går efter, og det er en vigtig egenskab at have, men samtidig mener jeg også at man skal også huske at have det sjovt og nyde livet.

Bedste løft:
165kg bænkpres (uden trøje)
280kg dødløft (uden dragt)
240kg squat (uden dragt)

Mobiltelefon: Samsung D-600E
Musikk:  Meget bredspektret, men mest rnb og hip hop i hverdagen og noget vildt techno/dance under træningen
Favorittfilm: Pumping Iron selvfølgelig 😉
Favorittdrikk: Pina? Colada ; – P  (meget sjældent)
Drømmebil: Cadillac Escalade 2007 (alt for cool bil)
Idoler: Arnold Schwarzenegger, Sagi Kalev og Shawn Ray

Når begynte du å trene? Hvor lenge har du holdt på til nå?
Jeg begyndte at træne som 8 åring under vejledning af min far, men blev først seriøs som 14 åring. Siden dengang har jeg læst mere og mere om kost, ernæring og træning, blevet mere bevidst om min egen krop og har udviklet mig en del. Jeg studerede biologi på A niveau i 3 år, med fokus på fysiologi og biokemi. Det har hjulpet mig meget med min kostplan, hvilket har gjort at min træning er blevet bedre, samt eftervirkningen af træningen bedre kan udnyttes ved at få den rigtige og nødvendige kost.

Så jeg har trænet i 11 år, og vil fortsætte med det resten af livet, da der ikke findes noget bedre end fornemmelsen af den velvære man har, både under træningen såvel som efter.Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Man kan altid forbedre sig selv, så har egentlig ikke en favorit muskelgruppe. Ud fra de tilbage meldinger jeg får fra folk, så er min bedste muskelgruppe måske min mave. Måske fordi jeg kan udvikle en 8 pack når jeg er helt trimmet ned, samtidig med at jeg i forvejen har en lang overkrop, hvilket gør at min mave står mere frem og fanger blikket først.

Hva motiverer deg?
Det motiverer mig at læse muskel blade som, Muscle and Fitness, se film med action helte som Arnold eller i det hele taget er det bare motiverende at se sin egen udvikling/fremgang og at udfordre sig selv til hele tiden at forbedre sig.

En god ide er at være sammen med folk som har samme mål eller allerede har opnået de mål man selv stræber efter. Det er nemlig motiverende at presse hinanden og at se hinandens fremgang.

Hva synes du er din beste prestasjon?
Det er sket meget i året 2006. Jeg stilte for første gang i Mr. Fitness, hvor jeg fik en 9. plads i symmetri og en 8. plads i showrunden, samt en masse erfaring til kommende konkurrencer.
Jeg rejste til Los Angeles i Californien og skyd 5 photoshoots (inkluderet 1 cover), 1 trænings video, 1 reklame for bodybuilding.com, men det bedste var dog min 3 dages photoshoot med bladet Muscle and Fitness, hvilket kan ses på hele 9 sider i januar 2007 udgaven. Dette var en stor drøm, der gik i opfyldelse da jeg jo selv har været en stor læser af deres blad igennem mange år.

Hvilke egenskaper bør man ha eller prøve på å utvikle for å lykkes i en idrett som din?
En vigtig egenskab at have er målsætning og at visualisere sig selv i den situation man stræber efter. Hvis man ikke kan se sig selv i en situation, kan man heller ikke opnå den. ?Mind over matter?.
En anden vigtig egenskab at have er viljen. Hvis man har visualiseret sig selv i en situation, opnår man den kun hvis man har viljen til det. Det er kun en selv der sætter grænsen til hvad man vil opnå. ?Hvor der er vilje er der vej?

Samtidig er det vigtig at stadig nyde tingene og have det sjovt med det man laver, eller kører man jo sur i det.

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
Min familie har altid støttet mig og har givet mig en sund og fornuftig opvækst. Jeg er altid blevet beriget med ideen om, hvis man er i god form kan man opnå alt. Min far har især spillet en stor rolle på mig, da han jo ikke er den typiske danske far. Han er wrestler og har været med i showbiz det meste af sit liv. Han har prøvet alt inden for sport: Roning, flere forskellige kampsport, gymnastik, wrestling, stærkmand og meget andet. Han har selv studeret fysiologi, kost og ernæring, og med et motto der siger: ?Husk hold dig i form, spis sundt og tro på dig selv? kan det jo ikke andet end smitte af på mig og min opvækst. En anden person som har betydet meget for mig dette år, er en mand ved navn Ed Connors. Han hjalp mig over til USA og gav mig en masse viden og tips omkring at starte i fitness industrien ?over there? som fitness model.

Har du noen tips til en nybegynner?
Det bedste man kan gøre er at samle så meget viden som muligt, fra blade/bøger, andre atleter etc.
En side med en masse godt info om kost og træning, foruden www.Iform.no , er bodybuilding.com

Men pas på! Alle er forskellige så stjæl aldrig programmer eller råd direkte, men brug dem som en guide og find ud af hvordan du kan få gavn af dem, eller om det overhovedet passer til dig.
Det mest vigtige er ens kost, så derfor tilegn dig så meget viden omkring det som muligt.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Mit største mål var at opnå en fantastisk velproportioneret og asthetisk fysik, som egner sig til coveret på det største fitness blad, Muscle and Fitness. Coveret fik jeg dog ikke i år, men 9 sider indeni i stedet og jo heller ikke dårligt : )

Mit største mål nu er at få et green card/Visa til at arbejde og leve i USA, så jeg kan stræbe efter min drøm om at blive film skuespiller igennem min karriere som fitness model.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
Står op kl. 05:45, får min glutamin. Dernæst 60 minutters cardio og så morgenmad. Så står dagen på at lave min mad, tjekke mails etc.  Så træner jeg klienter i centeret til kl. 16:00 hvor jeg selv styrketræner til omkring 18:30. Spise og ud i centeret igen til flere klienter der skal trænes til kl. 21:30 hvor der er lukketid og næsten sengetid : )

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!
Mit træningsprogram er meget baseret på følelse, med hensyn til hvad jeg skal køre de forskellige dage i ugen. Det betyder at mit program ikke er fast og at jeg altid kan vælge en anden muskel gruppe, hvis den enkelte muskelgruppe ikke er klar. Dog har jeg en guide linje, som ser sådan ud:

Dag 1: Bryst og mave
Dag 2: Biceps og triceps
Dag 3: Skuldre, læg og mave
Dag 4: Ryg
Dag 5: Ben
Dag 6: Fri
Dag 7: Begynder forfra med bryst og mave

Jeg træner styrketræning 6 dage i ugen, cardio 4-6 gange og gymnastik og wrestling 2-4 gange oveni.

Fortell oss litt hvordan en fitnessutøver spiser.
Jeg spiser 6-8 gange om dagen uden for konkurrence, og 12 gange op til konkurrence. Det er jo enormt vigtigt at holde stofskiftet højt, både forbrændingsmæssigt såvel som, at kunne optage ens næringsstoffer bedre i kroppen, så alt hvad vi spiser udnyttes fuldt ud.

Det måltid jeg ser frem til hver dag er morgenmaden, som består af 1 kop havregryn som koges til grød, med 1 kop kogte æggehvide, 1 banan og lidt kanel ovenpå, mmmm det er det bedste : )
De andre måltider bliver hen ad dagen mere proteinrige og kulhydraterne rykker længere ned af G.I. skalaen. Derudover cykler jeg mine kulhydrater hele året rundt, fra 100 til 250gr kulhydrater pr. dag.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Jeg får alle de nødvendige vitaminer og mineraller, samt de essentielle olier, som er kanon vigtige og nødvendige for seriøse trænings folk. Derudover får jeg utrolig meget whey, som er den proteinkilde der altid kan anvendes, om du er på diæt eller ej, morgen eller aften. Glutamin er måske den vigtigste for at kroppen bedre kan reparere sig selv, og det har jeg meget gavn af når jeg træner så ofte, som jeg gør. Generelt har jeg dog skåret meget ned på tilskud, da rigtig kost og seriøs træning er det vigtigste, tilskud kommer i anden række.

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
 Simpelt, indtag færre kalorier end du forbruger. Men det er selvfølgelig heler ikke lige meget hvor kalorierne kommer fra. Prøv at indtage kulhydrater med den laveste G.I. som muligt, gode eksempler herpå ville være: brune eller basmati ris, havregryn, sweet potatoes brokoli og i det hele taget grøntsager. Minimere dit fedt indtag, men husk at beholde de essentielle fedtsyrer, omega 3, 6 og 9.

Drik masser af vand, personligt drikker jeg mellem 3 til 5 liter om dagen. Det hjælper med at rense kroppen igennem, samt en bedre transport af næringsstoffer i kroppen.

Dyrk cardio mindst 3 gange i ugen, og helst i intervaller, fra lav til høj intensitet. Det virker utroligt godt for mig, især inden morgenmad.

Beskriv deg selv med fem ord:
Viljestærk, humoristisk, stor, seriøs og kærlig

Av Iform.no januar 18, 2007 08:00