Knallfysikken – Solveig Wilhelms

Av Iform.no september 20, 2010 22:00

Knallfysikken – Solveig Wilhelms

Vårt filmteam ble med Solveig på trening

Navn: Solveig Wilhelms
Alder: 21
Høyde: 166cm
Vekt on/off: 60-70kg
Arbeid: Butikksjef Glitter Kolbotn
Sivilstatus: Kjæreste med Thomas Askeland
Meritter BF +163cm:
StavangerOpen 2009 3plass
NM2009 7plass
Meritter AF:
Nordisk 2009 2plass
Sponsor:
Søkes

Jeg husker første gangen jeg så Solveig på gymet i 2009 bare noen få uker før hun skulle debutere i Stavanger Open, jeg hadde selv begynt å leke med tanken på å stille året etter og ble da veldig imponert av denne flotte bodyfitnessfysikken.

Ukene gikk og hun kom i bedre og bedre form frem til hun gjorde en knalldebut i Stavanger der hun havnet på pallen sammen med Kristine Weber og Rikke Ekran.

I år skal hun stille igjen og ettersom hun trener på samme gym som meg og Andreas var det ikke unaturlig at vi ville vite litt mer om innehaveren til denne knallfysikken

Hvor lenge har du trent?
Jeg har trent seriøst i snart 3år

Hvorfor styrketrening?
Jeg følte at jeg mestret det, og har ikke tidligere funnet noe trening eller sport som jeg trivdes med. Da jeg fant ut at man kunne konkurrere innenfor sporten var jeg solgt

Har du noen som hjelper deg med diett?
Martin Engstrøm og Kim Torgersen hjalp meg da jeg stilte for Team Power Up i fjor, i år da jeg stiller for Team Bodytech har Heidi Løvdal satt opp dietten min og hjelper meg med poseringer, samt Thomas hjelper og støtter meg en god del

Vi sier begge to at hun har helt rå bein og hun syns også det er morsomt å trene de, og spesielt tung trening.

Hva er dine sterkeste løft i bein?

Jeg har vært litt forsiktig med tunge løft da jeg har hatt en skiveutglidning i korsryggen, men 100kg dype knebøy går fint. Beinpress liker jeg også godt da det skal godt gjøres å gjøre mye feil med den øvelsen, så det er lettere å pushe grensene.
Jeg prøver hele tiden å forbedre styrken min, da det er bein jeg liker best å trene og det syns på at de bare vokser og vokser, men så var det den cysten som stoppet meg da? Kanskje like greit da de likevel trengte å tones litt ned, så jeg har trent litt lettere med dropset nå dette året og prøver å holde de tunge øktene til det sjeldne.

 

Hvis vi ser litt tilbake på dietten din i fjor, hvor mye gikk du ned da?

Det ble til slutt 16kg, og dette tok 3mnd. Men da var jeg rimelig sliten, hele året før hadde jeg kjørt meg selv kjempehardt med strengt kosthold og mye kardio. Diettopplegg hele veien, så da jeg først begynte på diett igjen var jeg jo allerede drittlei.

Det ble til at jeg jobbet mye mot kroppen da jeg hadde holdt på så lenge, og å tøye grensene det likte den hvertfall ikke, men jeg var fast bestemt på å stille så jeg bare kjørte på selv om jeg burde lyttet mer til kroppen.

Mellom Stavanger og NM gikk det helt over styr da jeg var kjempeivrig til å gjøre det bedre så det ble MYE kardio og enda strengere kost. Jeg gikk kun på autopilot og trodde 2-3dager holdt å hvile på, men det var langt i fra nok da jeg burde ha hvilt hele uken, og resultatet ble deretter.

Hvor lavt lå du på kaloriene og hvor mange timer kardio ble det om dagen?

Da ble det i underkant av 1000kcal med et par timer kardio. Det heftigste var morgentreningen før frokost også ble det i tillegg noe etter trening og en kveldstur før jeg stupte i seng.
Jeg klarer ikke engang beskrive hvor sliten jeg var den uken, kroppen strittet i mot og jeg så nærmest stjerner bare jeg reiste meg for fort opp.

Da du endelig var ferdig med høstens konkurranse, hva bestemte du deg for og gikk du fort opp i vekt igjen?

Siden kroppen var så sliten sugde den til seg alt den fikk og jeg hadde en EKSTREM sultfølelse de første ukene, så jeg tror jeg gikk opp 9kg bare det første døgnet!

Derfor kunne jeg bare glemme å konkurrere til våren, kroppen var helt utbrent og trengte lang tid på å hente seg inn igjen.

Heldigvis føler jeg en god balanse nå og satser på å komme i bedre form dette året!

Hvordan er vekten offseason nå?

Da jeg startet på diett veide jeg rundt 70kg, men hadde vært greit å ligge rundt 66-68kg så jeg slipper å gå ned over 10kg for å komme i form.

Hvordan er det å ha et avstandsforhold midt oppe i dietten?

Thomas hjelper meg med diett og støtter meg uansett, men det blir en del pendling frem og tilbake. Nå på slutten er det mest han som må komme hit da jeg er så fokusert på dietten. Planen er å flytte til Bergen til slutt og det blir at vi sammen finner et treningsopplegg som passer oss begge som vi kan trene sammen. Vi er et veldig godt team både på og av diett, noe som er veldig viktig når man har denne livsstilen og skal bo sammen

Andreas ser bort på meg ?ikke sant? ;)?

Ellers har jeg en venninne som også skal stille i år, Tina Kristin. Vi støtter og hjelper hverandre mye, og det er veldig godt å ha noen som er i samme situasjon som meg.

Vi er mer venninner enn konkurrenter, så det er mer en trygghet og støtte enn det er konkurranse mellom oss.

Har du satt deg noen langsiktige mål?

Nei egentlig ikke, jeg tar en konkurranse av gangen og prøve å gjøre det best mulig på hver konkurranse og bedre enn forrige gang. Man har jo alle et visuelt bilde av seg selv hvordan man vil bli og være, og det er dette jeg har som motivasjon. Jeg har ikke hatt noen spesielle forbilder, så jeg bruker denne visuelle versjonen av meg selv som forbilde.

Selvfølgelig hadde det vært kjempegøy å bli proff, man vil jo videre og gjøre det bedre og bedre. Men igjen, en ting av gangen!

Hva føler du er dine sterke og svake sider ved fysikken din?

Skuldre og mage syns jeg kunne vært bedre, men jeg er veldig fornøyd med ryggen og beina. Generelt sett en liten finpussing og justering av hele fysikken, men jeg vil ikke dra den så langt til classic bodybuilding, det holder med fitness for meg =)

Føler jeg har sagt ganske mye nå, men jeg vil gjerne takke kjæresten min for all støtte og hjelp hele veien. Heidi som er god som gull da hun hjelper meg med diett og posering.

Samt venner og familie og spesielt moren min som får mer og mer forståelse for sporten. Broren min har veldig sans for idrett selv og støtter meg opp der det trengs

*Tre uker senere traff vi både Thomas og Solveig på trening, og nå hadde det virkelig skjedd saker og ting med formen hennes!
(SE FILM)

 

REDIGERT VERSJON

Av Iform.no september 20, 2010 22:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser