Knut Spildrejorde- Unggutt i de stores verden.

Av Iform.no oktober 1, 2007 08:00

Knut Spildrejorde- Unggutt i de stores verden.

Er du ung og trenger tips? Knut Spildrejorde er bare 21 år gammel og kroppsbygger.

Knut SpildrejordeEr du ung og trenger tips?

Knut Spildrejorde er bare 21 år gammel, og godt på vei inn i kroppsbyggernes verden. Han kom på 4. plass i Sandefjord Open i april i år, hvor han debuterte i klassen +80kg.

I Oslo GP CB +178cm tok han 7.plass.

Vi har fått et intervju med Knut, om hvordan unge bør trene.

Hva er hovedgrunnen til at du har klart å bygge så bra i så ung alder?
Hovedgrunnen er veldig hard trening og mye mat. I år har jeg hatt veldig stor fremgang. Fra jeg var 14- 16 år begynte jeg å løfte vekter. Ikke sånn veldig seriøst, men jeg begynte å småløfte. Pappa er tidligere kulestøter og vi hadde vekter hjemme, så jeg hadde lett tilgang. Da jeg var 16 begynte jeg å trene i gym. Da ble det mer og mer seriøst. Jeg har trent i gym siden da, men hadde korte opphold. I fjor hadde jeg et langt opphold på 4 mnd. Da gjorde jeg ingenting og ble veldig tynn. Tynn som en flis. Levde litt ungdomslivet med litt festing. Jeg var nok ikke tynn som en flis i andres øyne, men i forhold til i dag var jeg ikke så stor. Jeg veide rundt åtti. Nå veier jeg 103 kg.

Knut Spildrejorde

Forbildet ditt er Dorian Yates. Fortell litt om ham.
Han har vunnet  Mr. Olympia flere ganger. Jeg liker treningsstilen hans. Her går det på tung trening og få sett. Jeg trener alltid til utmattelse. Jeg følger delvis treningsfilosofien hans. Jeg har ingen drøm om å bli Mr. Olympia. For å bli Mr. Olympia må man ha gener utenom det vanlige. Mine mål må være å hevde meg nordisk og å utvikle meg mest mulig. Tenker å prøve Norgesmesterskap om noen år.

Har du tips til unge som trener?
Knut SpildrejordeDet er viktig å trene jevnt, over mange år. Så må man få i seg mye mat, og da mener jeg sunn mat. Det er greit å skeie ut i blant også. For å se muskuløs ut kommer det an på gener og innsats. Jeg brukte ca fire-fem år på å bygge en kropp jeg mener er muskuløs. Det er gøy å trene, men det er viktig at man ikke overdriver fra starten. Det er viktig å lære teknikk og hvordan man skal løfte. Man bør få noen som har litt peiling på trening til å hjelpe deg. Mitt beste tips er likevel å holde jevn trening og spise. Trene hardt og få mye hvile.

Hvor mye bør en 16 åring trene?
Det holder å begynne med tre til seks timer i uken med vektløfting. Det er fint med variert trening utenom også. Altså noe utenom vekttrening. Mange unge spiser kekab og hamburgere. Det er ikke kroppsbyggerkost. Jeg synes det er overdrevent hysteri rundt proteinpulver også. Det er bedre å få proteinene inn gjennom mat. En shake før og etter trening er fint. Ellers bør man spise fettfritt kjøtt, fisk (her er fiskefett bare sunt og bra) og kylling. Jeg prøver å spise 4000-4500 kcal. På diett kutter jeg gradvis. Det varierer hvor langt nede i kaloriintaket jeg er. Prøver å ikke gå for lavt, for å holde på muskelmasse.

Slik trener og spiser Knut:

Dag 1
? Bryst
? Bakside skuldre
Dag 2:
? Rygg
? Legger
Dag 3:
? Triceps
? Skuldre (fremre, midtre)
Dag 4:
? Bein
? Legger

Offseason spiser jeg det jeg kommer over, men prøver å holde meg til mest mulig sunne matvarer, og holde kcal inntaket høyt nok. På diett spiser jeg 6 måltider om dagen. Prøver å holde karbohydratene høyest mulig hele tiden.

Hvordan ser du deg selv i  2015?
Da er jeg norgesmester i kroppsbygging. Mange ganger. Jeg er også ferdigutdannet som kjemi-ingeniør.

Hvordan ser drømmedama di ut?
Knut SpildrejordeHun er godt trent, men ikke kroppsbyggerdame. Det vil si litt muskler, men at hun ikke ser maskulin ut. Hun bør ikke være like opptatt av trening som det jeg er. Det er viktig at hun er oppegående og snill.

Er du sponset?
Ja, av muscleshop.no.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Prøver å være mest mulig som andre. Blir litt mye foran PC´n av og til, men jeg prøver å være litt aktiv sammen med venner. Har ingen andre store lidenskaper enn trening. Det holder i massevis.

Vi takker Knut for et hyggelig intervju. iform.no ønsker deg lykke til videre:o)

Av Iform.no oktober 1, 2007 08:00