La Vikinga Evie Madsen – verdens fitnessdronning

iform.no
Av iform.no desember 29, 2009 12:33

La Vikinga Evie Madsen – verdens fitnessdronning

Les Evie sin egen historie

Evie tok VM-gull!

I sin råeste prestasjon hittil, tok Evie Louise Madsen (34) VM-gull i bodyfitness.

Etter en spennende sesong som endte med seier i IFBB Bodyfitness World Cup nå i desember, var det godt å komme hjem til en etterlengtet juleferie hjemme i Flekkefjord.

Høsten 2009 var målet å delta i det spanske mesterskapet som jeg vant året før. Det skulle samtidig være uttagning til VM i Italia, så jeg håpet på en kvalifisering til det.

Men da jeg kom til innveiingen på det spanske mesterskapet og ble spurt av dommerne der om jeg skulle delta i kroppsbygging i år, fikk jeg bange anelser… Og da jeg så at de andre i min høydekategori i bodyfitness var langt spinklere enn meg og at jeg var på størrelse med et par av damene som stilte i bygging, begynte jeg å forstå hvordan det ville gå. Til slutt kom jeg på 3.plass og gikk ikke videre til VM.


Men etter det dårlige resultatet for de spanske bodyfitness-damene (ingen medaljer eller finalister), tok det spanske IFBB kontakt med meg og ba meg om å stille for dem i World Cup i desember. De sa til meg at de syltynne damene med minimal muskelmasse visstnok ikke var det som slo an internasjonalt..

Så selv om det var et skuffende resultat i det spanske mesterskapet, følte jeg at jeg fikk en «oppreisning» når de ba meg om å stille for Spania i World Cup, og samtidig har jeg aldri fått så mange positive henvendelser under og etter en konkurranse som jeg fikk etter det spanske mestersapet, så det var tydelig at publikum likte det jeg presenterte på scenen!

Det hjalp nok også at det spanske publikummet hadde sett meg sammen med Ronnie Coleman når han var på sin Iberian Tour 1 uke i Spania og Portugal i august. Sponsorene hans BSN hadde via det spanske firmaet Atlas Nutrition bedt meg om å være hans kvinnelige motstykke på turneen hans: den blonde «La Vikinga» i kontrast til den mørkhuda Mr.Olympia.

Det var en fantastisk opplevelse for meg å være «superstjerne» i 1 uke, på turne med Mr.Coleman.
Vi hang sammen hele dagen på ulike treningssessions, eventer, måltider osv.. Og siden mange av de spanske og portugisiske representantene ikke behersket engelsk så bra, ble det til at han kommuniserte mye med meg.. I tillegg hadde han sterke smerter i den ene hofta fra en ryggoperasjon i fjor (prolaps) og hadde hatt problemer med konstante oppstøt fra magen i lang tid som jeg hjalp ham med. 10 års erfaring som fysioterapeut kom godt med, så etter et par behandlinger og rette medisiner for magen våknet han opp på morgenen og sa at han var smeretefri for første gang på flere år.

Han gikk rett til manageren sin og ga beskjed om at jeg ikke fikk lov til å være lengre borte fra ham enn maks 2 meter! Så det ble 1 uke på turne i tett samarbeide med Coleman. Fikk mange gode tips og råd fra ham, og han fortalte meg hvilke planer han har framover når det gjelder konkurranser, men det er en hemmelighet.. 😉

Etter seieren i World Cup har jeg fått utrolig mange henvendelser, fra så og si hele verden: flere sponsortilbud og ulike events og tilsteninger hvor de ønsker jeg skal stille opp. Har bl.a. undertegnet en avtale med min hjemkommune i Spania – Alfaz del Pi – om å være deres sportsambassadør i 2010. Skal representere kommunen ved premieutdelinger på sportsarrangementer, div. offisielle arrangementer og holde foredrag om trening og kosthold, noe jeg gleder meg veldig til!

I tiden framover kommer jeg også til å ta en nærmere titt på alle tilbudene og se hvilke som kan være interessante for meg.

I tillegg til å oppnå gode resultater i konkurransene, håper jeg at jeg kan være et positivt forbilde for alle som ønsker å komme i gang med en sunn livsstil. Både i mitt yrke som fysioterapeut og som aktiv idrettsutøver, ser jeg hvor viktig det er med god helse bygget på sunne trenings- og kostholdsvaner. Derfor har jeg bla. utviklet foredrag om kosthold og trening og tatt kontakt med Kreftforeningen for å kunne hjelpe dem med saken deres, noe jeg synes er utrolig viktig. Med tanke på at hver 3. nordmann dør av kreft, er det en sykdom som kommer til å ramme oss alle på en eller annen måte i livet, enten personlig eller en av våre nærmeste. Om jeg kan være med og hjelpe andre til en sunn livsstil, er det minst like givende for meg som å oppnå gull i konkurransene!

Ønsker alle iform.no sine lesere et riktig godt nytt år og lykke til med alle gode nyttårsforsetter! Husk: det er aldri for sent å sette i gang!

Fitnessklem, Evie Madsen

iform.no
Av iform.no desember 29, 2009 12:33

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser