Ladies & Monsters

iform.no
Av iform.no november 6, 2007 11:00

Ladies & Monsters

Trondheim byr på 2 dager strongmanshow – NÅ I HELGEN – HIV DEG MED DA!?

Si din mening og diskuter saken her

Fredag 7 desember kl – 16:00
Lørdag 8 desember kl – 11:00

50,- pr dag/eller 70,- for to dager
Barn går gratis

Melhushallen – Melhus (ca 2 mil sør for Trondheim)I uminnelige tider har det vært ummennesklig sterke kvinner; kvinner fra Sparta var kjent for å være sterke, Amasonene var sterke, kvinnelige gladiatorer og krigere var kjent for sin styrke, Brunhilde var en historie for seg, og den engelske krigerdronningen Boadicea har gått inn i historien som en sterk kvinne. I nyere tid har navn som Minerva, Charmion og Joan Rhodes vært kvinner det har gått gjetord om når det har vært snakk om styrke.Allerede i det sekstende århundre var uvanlig sterke kvinnene en attraksjon på markeder rundt omkring, kvinner som var i stand til å utføre styrkeprøver få vanlige menn var i stand til å etterligne.

Disse kvinnene bøyde jernstenger, brakk nagler, kastet tunge hantler, de løftet og holdt flere mennesker samtidig, de stoppet hester og løfter biler når den tid kom. Ingen ordinær bragd for en mann, og slettes ingen ordinær bragd for en kvinne på den tiden da kvinner helst ikke skulle synes.

Det store i slike oppvisninger var å invitere menn fra publikum til å komme opp på scenen og sammenligne styrke med disse amasonene, og alltid var det den sterke kvinnen som kom seirende ut av kampen. Det er ikke få menn som har gått rødmende ned fra scenen for å gjemme seg blant publikum? Spesielt flaut var det for mannen om han hadde med seg kjæresten sin?

I dag?
Konkurrerer sterke kvinner i de samme øvelsene som sterke menn gjør; de velter dekk, trekker lastebiler, løper med farmerslodd, løfter tunge steiner ? og fortsatt løfter de biler.7. og 8. desember 2007 samles flere av disse sterke kvinnene i Melhushallen i Sør-Trøndelag for å konkurrere om tittelen ?Europas Sterkeste Kvinne?.

Aneta Florczyk er flere ganger Europas og Verdens sterkeste kvinne. I tillegg til strong woman har Aneta også konkurrert innen styrkeløft og vektløfting i Polen.

Anna Rosén, vår svenske skjønnhet, har konkurrert som strong woman i ti år nå, og ser denne konkurransen som sin avskjedskonkurranse ? for denne gangen. 😉 Hun har flere pallplasseringer i både Europas Sterkeste Kvinne og i Verdens Sterkeste Kvinne bak seg, og er også kjent som Medusa i svensk TV4 sin serie Gladiatorerna

Anki Öberg vår andre svenske deltager. Hun er også en vel merittert strongwoman med lang fartstid. Hun har, som Anna, flere pallplasseringer i både Europas og Verdens Sterkeste kvinne, og så vidt meg bekjent har hun ingen planer om å gi seg enda. Anki har også en del styrkeløftkonkurranser bak seg.

Kati Luoto er vår finske deltager, og i likhet med disse tre andre amasonene har hun flere ganger konkurrert og plassert seg i både Europas Sterkeste Kvinne og Verdens Sterkeste Kvinne. Hun er fire ganger Finland Sterkeste Kvinne, og vi gleder oss til å se henne i konkurranse!

Hanne Bingle er Danmark/England sitt bidrag i denne konkurransen. Hanne omtaler seg selv som ?World Strongest Grand?, og hun er konkurransens eldste deltager med sine 48 unge år. Hanne har deltatt i konkurranser over store deler av Europa, og hun er en flittig deltager i våre norske konkurranser. Hanne har nettopp debutert som styrkeløfter, og i sin aller første konkurranse satte hun britisk rekord i knebøy!

Heidi Nilima Monsen er første norske deltager. Heidi har deltatt i Norges Sterkeste Kvinne 4 ganger, og plassert seg henholdsvis på andre og tredje plass. Heidi er styrkeløfter i tillegg til å være strongwoman, og hun er også verdensberømt filmstjerne etter sin eminente tolkning av ?Blow Job? i filmen Kill Buljo.

Renathe Vik kom inn i sporten som ett lynnedslag i juli i år. Ingen hadde trodd at det lange, tynne reklet ville prestere stort, men jenta er fantastisk sterk og kjapp, og kom på en flott andre plass i Battle of Vikings. Det skal bli spennende å se hva hun presterer i denne konkurransen.

Kikki Berli-Johnsen Kom to poeng fra tittelen ifjor, slått av regjerende mester, Anne Sonesen. Kikki nermer seg de 40 år, og har kun trent de siste fire årene av sitt liv. Få kan matche henne i høyde og muskelmasse, men har sykdom og tung trening slitt henne ut, eller får hun revansje mot Renathe og tar hjem tittelen?

Nadja Bjerke er gift med Marius, og hun er vår siste norske deltager. Dog er Nadjas deltagelse for Norge noe spesiell siden hun ikke blir norsk statsborger før i februar. Hun er monstersterk, utholdende og viser en fightervilje som er ganske unik. Hun konkurrerer like gjerne i herreklassen i konkurranser der det ikke er dameklasse med, og hun knuser jammen opptil flere av gutta. Jenta er råsterk, og hun kommer til å bli en skummel konkurrent.

I tillegg til at Europas Sterkeste Kvinne blir kåret, blir også Norges Sterkeste Kvinne kåret. Her vil Heidi, Renathe og Kikki sloss ganske jevnt gjennom hele konkurransen, så det skal bli veldig spennende å se hvem som tar tittelen i år.Norwegian Invitational

Blir arrangert parallelt med ESW, og i denne konkurransen kommer flere av Skandinavias største monstre

Gõran Rosén er Anna sin mann, og anerkjent strongman i Sverige. Han har tidligere syslet med småting som styrkeløft og bodybuilding i tillegg til motorcross. Han er stor som ett hus og sterk som en bjørn, og har nettopp vært ute med skade, så dette skal bli spennende.

Rikard Erlandsson er samboer med Anki, og er om mulig enda større enn Göran. Rikard har tidligere vært innom vektløfting, styrkeløft, fotball og hockey før han endte opp med strongman. Rikard er rå på knebøy!

Stefan ?Stisse? Bergquist er enda en monstersvenske. Han har flere fine plasseringer i svenske konkurranser, og har ? i følge seg selv ? mer styrke enn Goliat. Vi får se?

Espen Lund er første nordmann ut. Han måler seg visst i størrelse med disse monstersvenskene, så da gjenstår det bare å se om han måler seg med dem i styrke. Vi krysser fingre.

Vegar Gjerdrum er vår egen lille kroppsbygger. Han løfter for Kaliber Gym FFK, og er nybegynner i sporten. Han har kun deltatt i en konkurranse tidligere, men ettersom vi ser på trening er gutten et strongmantalent uten sidestykke. Vi gleder oss til å se prestasjoner både nå og i fremtiden.

Raymond Lillemo må være den norske strongmanutøveren som stiller i flest konkurranser. Overalt hvor det er en konkurranse er Raymond, og han yter bedre og bedre for hver konkurranse, så det er ikke mye tvil om at øvelse gjør mester. Raymond er en gladgutt som får de fleste til å smile.

Raymond Myrbostad er eneste innfødte møring i årets konkurranse, så han har en stor jobb med å ta med seg en god plassering hjem. Raymond debuterte i Battle of Vikings i juli i år, og gjorde en flott innsats. Han har vært en del ute med skader, så det skal bli spennende å se hva gutten presterer denne gangen.

Lars Rørbakken har etter hvert fått lang fartstid som strongman, og også han viser at øvelse gjør mester. Han er flere ganger norsk mester og europamester i håndbak, og byr på en seig styrke som gjør at han hevder seg i Norgestoppen i strongman. Lars kommer vi til å se mye til i årene framover.

Marius Bjerke er vår egen kjempe. Gutten er større enn ett hus med en ryggbredde av en annen verden. Han ser ved første øyekast småskummel ut, men man trenger ikke prate lenge med ham for å finne ut at han er snill som dagen er lang. Marius er kvalifisert til Norges Sterkeste Mann 2008, og vi gleder oss stort til å se ham i aksjon!

Og sist men absolutt ikke minst;

Richard Skog
debuterte på Norwegian Invitational i 2006 og han ble øyeblikkelig døpt «Monsteret». Kanskje ikke så rart når han er 198 cm høy og veier 155 kg? Han har siden den gang deltatt i Norges Sterkeste Mann, World Strongman Super Series, World Strongest Mann i tillegg til Battle of Vikings. Nå er han tilbake i Norwegian Invitational, og ryktene vil ha det vil at han er i bedre form enn noensinne. Kommer han til å gå seirende ut av denne konkurransen? Den som er der får se.

Gerrit Badenhorst
World Strongman Anthem
(Strong viking music video)


Øvelsene
Fredag 7. desember starter konkurransen klokken 1600, og øvelsene er som følger;

Apollons Axle 60 kg for reps for damene, 120 kg for reps i herreklassen. Apollons er en 50 millimeter tykk stang med vekter i hver ende. Stangen roterer ikke, så den er mye tyngre å jobbe med en ei vanlig vektstang. Denne stangen skal opp fra gulvet, vendes, presses og settes ned igjen før ny rep startes.

Farmers Walk 2×70 kg for damene, 2×135 kg for mennene. Disse skal plukkes opp og bæres førti meter på kortest mulig tid, vending på tyve meter.

Kronlyft rising bar for maks. Kronlyft er samme som markløft, bare høyere plassert. Stanga skal draes fra det ekle stickypunktet rett under kneet.

Medley; yoke ? loading ? dekkvelt. For damene; yoke 200 kg, 2×80 kg tønner, dekk 250-300 kg, 4 velt. For herrene; yoke 350, 2×100 kg tønner, dekk 450 kg, 4 velt.

Lørdag 8. desember starter konkurransedag 2 klokken 1100,og dette er øvelsene;

Biltrillebår ca 150 kg for damene, ca 300 for mennene. Løft opp, trill av gårde 20 meter på kortest mulig tid.

Atlas Steiner; 60-110/120 for damene, 60-170 for mennene. Last flest mulig stein på 75 sek, uavhengig av rekkefølge.

Stokkpress for maks. Øvelsen sier seg selv; tyngst vekt gir best poengsum. Her hører vi rykter om at det vil bli forsøkt satt verdensrekord av Aneta.

CarryDrag ? bær tung tønne 10 meter, trekk tung kjetting fortest mulig tilbake.

Generelt
Danmarks Sterkeste Mann syv år på rad, Rene Minkwitz, sa øyeblikkelig ja til å være hoveddommer da vi spurte ham, og Olaf Dahl, Svend Viking Karlsen, Roy Holte og Richard Skog bistår ham der det er behov. Lene Alexandra Karlsen er en erfaren speaker i strongmansammenheng, så vi føler vi er heldige som har fått henne til å ta denne jobben hos oss.Ryktene sier at konkurransenervene begynner å melde seg hos de fleste av de kvinnelige deltagerne og siden alle er ivrige etter å få en god plassering i konkurransen kommer dette til å bli en ekstremt spennende konkurranse!

Vinnerne av konkurransen om Gratis fripass og iform.no/Norwegian Invitational 2007 t-shirt ble:
Guri skog – Lars Grønnerø – Terje Arntsen
Lars Erik Sandvik – Kristoffer Ness

iform.no
Av iform.no november 6, 2007 11:00

Kommentarer