Lavkarbo? (ukas-blogg)

iform.no
Av iform.no mai 13, 2011 18:08

Lavkarbo? (ukas-blogg)

Jeg syntes man kan lese om lavkarbo overalt for tiden.

Jeg syntes man kan lese om lavkarbo overalt for tiden.

Lavkarbo vil si et kosthold hvor du kutter ut karbohydrater nesten helt. Det varierer litt hvor mye du skal innta, men det vanligste er maks 20-30g karbohydrater hver dag. Dette vil si at kroppen kommer i en tilstand som heter «ketose».

Nok grønnsaker er viktig

Dette skjer kort fortalt i kroppen når den er i ketose:

Når man trener og spiser et vanlig kosthold (ca 50-60% karbohydrater), vil kroppen begynne å bruke av karbo-lageret ditt før den går løs på fettlageret. (Dette kommer litt an på intensiteten i treningen.) Hvis kroppen er i ketose, vil det ikke være noe karbo-lager å ta av, og kroppen går derfor rett på fettlageret. Derfor vil man gå ned i vekt selv om man spiser forholdsvis mye fett og proteiner.

Dette høres jo veldig bra ut, og jeg er blandt dem som har full tro på at dette vil funke bra for mange. Hvis du sliter veldig med overvekt, så vil jeg anbefale å hvertfall prøve lavkarbo ? det er mange som har kommet ut av det med bedre helse enn noengang.

Hvis kroppen er i ketose, er det riktignok anbefalt å ikke trene høyintensivt de første ukene, for kroppen trenger tid til å vende seg til dette kostholdet.

Jeg har prøvd lavkarbo, og for meg varte det i ca 6 uker. Jeg gikk ikke ned så mye, og jeg følte jeg konstant måtte passe på hva jeg spiste. Mitt største problem var likevel at jeg hadde en konstant kvalme i denne perioden, og dette ødela mye for skolelesingen min. Jeg ble bare mer og mer anspent og fikk stadig mindre energi. Jeg bestemte meg derfor for å gå over til at vanlig kosthold igjen ? 50-60%karb, 20% protein, 10% fett

Dessuten fant jeg ut at jeg er altfor glad i brød til at jeg kunne gi det opp! Man skal nyte livet ? også vi som bruker det til vektnedgang

BESØK UKAS BLOGG HER


Vi gir deg nå en ny blogg-tjeneste. Med dette tilbudet håper vi at mange av våre lesere vil benytte anledningen til å skrive om seg og sitt, and whatever måtte være i deres skrivende vesen!!

Du vil kunne bli overrasket over hvilken publisitet din blogg kan få. Del din verden og ditt syn på livet i våre dedikerte sider for dere lesere!Det er en hel verden der ute som kanskje blir ihuga tilhengere og lesere av akkurat dine innlegg. Ikke lev for deg selv, del ditt liv, ditt syn og dine historier, kunnskap, meninger og tanker med andre. Kanskje er du mer interessant enn du aner.

Vi skal tilrettelegge bloggen for deg slik at du blir mest mulig fornøyd, slik at du kan boltre deg hos oss og trives!

Vi vil til enhver tid opprettholde en bloggtjeneste som passer og tilfredsstiller deg best mulig, så nøl ikke med å komme med tilbakespill og påpekninger til hva som kan gjøres bedre, og vi vil bygge og endre bloggen slik at den blir best mulig for deg! Vi er her for deg, og for å forstå deg best mulig, så er det viktig at du kommuniserer med oss og holder oss up to date angående vårt innhold og våre tjenester!

Bloggere som skriver gode artikler, vil kunne bli kontaktet av oss med forespørsel om å publisere deres bloggartikkel som artikkel på våre forsider! Du kan dermed blogge deg til skribentstatus hos oss!

Opprett din egen blogg på få sekunder


Klikk her for en liste over våre blogger

iform.no
Av iform.no mai 13, 2011 18:08

Kommentarer