Linda Fodor-Egelstig

Av Iform.no juli 16, 2007 07:30

Linda Fodor-Egelstig

Linda Fodor-Egelstig er Svensk mester to ganger, Nordisk mester i 2005 – og hun tok sølv i VM i 2006.

 Linda Fodor-Egelstig
 Fotograf Janne Daniesson
Alder: 27år
Bosted: Lägenhet på Kungsholmen i Stockholm
Arbeide: Personlig tränare, Hälsokock, Diplomerad Coach
Høyde: 153cm
Vekt: 51kg ( 46,5-47 under tävling )
Sivilstatus: Gift med Mats Egelstig
 
Mest betydande Meritter:
SM – (svenska mästerskapen) -guld 2004-2005
SM – silver 2006
NM – (nordiska mästerskapen)-guld 2005
VM – (världs mästerskapen)-silver 2006 

 
Mobiltelefon:  NOKIA
Musikk:  ?Allätera? när det kommer till musik
Favorittfilm: Galdiator, Triologin om Sagan om ringen och liknande filmer.
Favorittdrikk: PROTEINDRINK *ler*
Drømmemann: Han har jag redan fångat i mitt nät!
Favorittmat: Allt som får min kropp att må bra och då menar jag fysiskt inte psykiskt ;O)
Drømmebil: Svart är den snygg färg ;O)
Idoler: INGEN
 
Når begynte du å trene? Hvor lenge har du holdt på til nå?
Linda Fodor-EgelstigJag började -95 då jag var 15 år och friidrottade efter det vart det ganska sporadiskt med intensivare perioder. 2002 bestämde jag mig för att tävla och har kört regelbundet sedan dess.

Hvor mye veier du offseason og hvor mye veier du på scenen?
*skratt* Vikten offseason kan pendla, men jag försöker hålla mig på 51kg. Under tävling ligger den däremot på 46,5-47kg
 
Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jag är väldigt nöjd med ryggen, axlarna, rumpan och benen, men om jag bara får välja en så får det bli axlarna.
 
Hva motiverer deg?

RESULTAT, när resultaten kommer, kommer även motivationen. Det är sällan den finns där när jag börjar en diet eller liknande.
 
Hva synes du er din beste prestasjon?

 Linda Fodor-Egelstig
 Fotograf Lennart Bergström

Den mentala utvecklingen jag gjort från det att jag började januari 2006, vilket i sin tur lett mig till min bästa prestation i tävlingssammanhang dvs. Body Fitness VM-silver 2006
 
Hvilke egenskaper bør man ha eller prøve på å utvikle for å lykkes i en idrett som din?
Jag skulle säga att det krävs många egenskaper som bla envis, bestämd, målinriktad. Men återigen har man en stark mentalgrund att utgå från har man alla förutsättningar att lyckas nå sitt mål.
 
Noen andre utøvere du ser opp til?
Inte direkt någon utövare då jag aldrig gjort det, däremot ser jag upp till kloka personer med lång livserfarenhet.

«RESULTAT, när resultaten kommer, kommer även motivationen.»
 
Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
Linda Fodor-EgelstigJag skulle kunna skriva en hel doktorsavhandling om alla personer som gett mig energi att orka i de tempo jag har hållit de 4 senaste åren. Men extra mycket är min man Mats som varit med och stöttat sedan min allra första Body Fitness tävling, kan lova att han fått stå ut med mycket. Men även min mentala coach Janpeter Sangborn har betytt och betyder fortfarande otroligt mycket i min utveckling då den viktigaste pusselbiten enligt min mening för att lyckas med en diet där både kropp och knopp samspelar är just mentalträning.
 
Har du noen tips til en nybegynner?
Det är det viktigt att man strävar efter att hittar sin egen väg, men att ta hjälp av någon med erfarenhet underlättar otroligt mycket.
 
Hva er dine mål og ambisjoner?
I skrivande stund är det att vinna Body Fitness VM den 20-24 september 2007 nere i Spanien, Santa Susana. Lite mer långsiktigt är att jobba inom TV och Media här i Sverige i olika kost/hälsa/träningssammanhang.

Och sist men inte minst ett låååångt och lyckligt liv, säg den som inte önskar sig det ;O)
 
Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
Just nu ser den ut följande:
03.30 Upp och hoppa, morgonpromenad
05.30 Frukost Havregrynsgröt och uppdatera min blogg
06.20 Iväg till jobbet för att köra med första PT-kunden
08.00 Intervaller och eller styrka. Kör jag styrka direkt efter blir det en proteindrink emellan
09-10.00 Protein/kolhydratsdrink
11-12.00  Kyckling + grönsaker
14-15.00 Kyckling + grönsaker
17.00 Proteindrink
19.00 Kyckling+ grönsaker
21.00 ?Caseiproteinpudding?

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!

 Linda Fodor-Egelstig
 Fotograf Mikael Gustavsson
Jag tränar styrka 5 dagar i veckan, 1 muskelgrupp i veckan samt de muskelgrupper jag prioriterar körs 2ggr/vecka. Morgon promenader varja morgon dvs 7ggr/vecka 60-80min, längre promenader de dagar jag är ledig, 120min.

Intervallträning 2-5ggr/vecka 40-60 min på löparband eller rotex.  De dagar jag har både ett intervallpass och styrka kör intervallerna först och styrkan direkt efter trots att det är tvärtemot vad som förespråkas. För mig funkar det bäst så, intervallerna ger mig en endorfinkick som jag sedan använder mig utav under styrkepasset, vilket innebär att jag fortfarande kan köra tung styrka. ؄r dock väldigt noggrann med att fylla på med extra energi efter dessa pass :O)
 
Hvor mange kalorier spiser du daglig, og hvordan er din kostsammensetning
1200-1800 då jag pendlar väldigt mycket och går mycket efter dagsformen. Till en början äter jag 50%protein, 40% Kolhydret och 10% Fett för att närmare tävlingsform ligga på en 60% Protein, 20% Kolhydrat, 20% Fett
 
Er det noe spesielt ved din kost du ønsker å fremheve (tips, kommentarer)
 Linda Fodor-Egelstig
 Fotograf Janne Danielsson
Vet inte om det är så speciellt men jag äter 1/3 av dagens kalorier till frukost då förbränningen är som högst samt att jag ofta tränar på förmiddagen , delar ut resterande  2/3 på 5-6 mål. Kolhydraterna äter jag till frukost och efter träning till resterande mål är det grönsaker som gäller. Fettet äts även den under frukosten och självklart PROTEIN till varje mål ;O)

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Jag använder endast kosttillskott från OPTIMUMNUTRITION
100% Whey Protein- efter träning
Vitargo(via ON)- efter träning
100% Casein Protein- till frukostgröten, mellanmål och kvällsmål, då denna går att göra tjock och luftig som en ?chokladpudding? mumms ;O)
Opti-Vites- Multivitaminer & mineraler till frukosten
ZMA- innan läggdags vilket gör at jag bla sover bättre
Flaxseed Oil-till frukosten

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Morgonpromenad och INTERVALLER, sen jag började med intervallträningen inför VM 2005 har det gått fortare att komma i from  samt att det är mycket roligare. Tycker det är så låååååångtråkigt med promenader, vill att det ska hända lite mer på passen. ؄nnu en fördel är att ju bättre kondition man har dessto bättre förbränning.  
 
Beskriv deg selv med fem ord
– GLAD/HUMORISTISK
– POSSITIV
– OMT؄NKSAM
– M؅LINRIKTAD
– NYFIKEN I EN STRUT;O)
 
Noe du vil nevne til slutt?
SIMMA LUGNT ;O)

Av Iform.no juli 16, 2007 07:30