Line Marion Nielsen Kjøniksen vant forside-konkurransen i BODY

iform.no
Av iform.no desember 14, 2009 06:00

Line Marion Nielsen Kjøniksen vant forside-konkurransen i BODY

Vi tok en prat med henne

Line Marion Nielsen Kjøniksen vant forside-konkurransen i BODY. For henne er dette en drøm som går i oppfyllelse. Vi tok en prat med henne.

Hvordan føles det å ha vunnet BODY sin forside-konkurranse?

Det er helt fantastisk! Jeg er så glad! Det har vært en drøm å få komme på forsiden av et blad som BODY. Har ikke tenkt så mye på at det kom til å skje, da jeg har ansett det som ganske fjernt for meg å oppnå denne drømmen! Stort sett er det jo utøvere med veldig gode plasseringer internasjonalt som får komme på forsiden av slike blader. Har på en måte ikke helt gått opp for meg. Tror jeg skjønner det først på ordentlig når bladet står i hyllene!

Hvordan ble du med i konkurransen? Hvor fikk du høre om den?

Jeg planla å delta i både Stavanger Open og NM i høst, men ble slått ut av svineinfluensaen kun etter 1 uke på dietten og jeg hadde allerde et tight tidsskjema. Det resulterte i 2 uker med null trening og dårlig mat og KUN 5 uker på konkurranse diett med ca. 3 treningsøkter om dagen. Alt for mye stress med den store treningsmengden pluss full jobb som pt og instruktør gjorde at ryggen tok knekken på meg. Gikk med konstante ryggsmerter de siste 3 ukene på diett og da jeg sto på scenen i Stavanger Open trodde jeg nesten ikke jeg skulle klare å fullføre begge rundene. Jeg valgte derfor å trekke meg fra NM som skulle være uken etter. Men heldigvis for det! Siden jeg trakk meg fra NM hadde jeg plutselig tid til å surfe rundt på nettet og kom tilfeldigvis over konkurransen under «sett og hørt» her på iform! 1 dag før fristen gikk ut tenkte jeg: «Ja, ja, den som ikke prøver, kommer i hvert fall ikke med», og sendte inn bilde og noen ord om meg selv. Fikk svar allerede etter 2 timer. De ville ha meg med! Dermed var det gjort!

Hvilke muligheter kan dette gi deg?
BODY er et stort og anerkjent blad innen styrketrening og kraftsport i Norden og det er utrolig bra pr. Som personlig trener er det viktig å synes. Har jo også jobbet som modell tidligere før jeg begynte å trene styrketrening og syns det er utrolig morsomt å stå foran kamera. Kanskje jeg kan få flere oppdrag på grunn av dette? Det hadde i hvert fall vært utrolig spennende og gøy!

Pia Marlen som har vunnet mange fitness-konkurranser og som har en fantastisk fysikk var også med på samme konkurranse. Hvorfor tror du at du med din fysikk (som selvfølgelig også er fantastisk) er så populær?

Det er jo helt utrolig at jeg vant med tanke på at det var så mange gode konkurrenter, blant annet Pia Marlen som i tillegg til fin fysikk også har et veldig kjent navn. Sammenlignet med henne så er jeg mer «spebygd». Jeg har lange, slanke lemmer fra naturens side og det gjør kanskje at jeg appellerer til flere, også de som i utgangspunktet ikke liker så mye muskler på jenter. Jeg er veldig opptatt av å bevare det feminine og i tillegg se naturlig ut.

Hvor lenge har du drevet med fitess?
I 2004 startet jeg å trene på et lokalt gym i Moss for å få styrke til kitesurfingen som dengang opptok størsteparten av min fritid. Jeg ble bitt av basillen da jeg så raskt resultater av treningen og ble med i mitt første stevne i 2006, kun 1 1/2 år etter jeg startet å trene seriøst med vekter. Jeg visste at jeg var for liten og spe til å hevde meg, men ville ha det som et mål og se hvor langt jeg hadde kommet på den tiden. Det er utrolig motiverende å sette seg mål med treningen. Det er viktig å ha noe å strekke seg mot! For meg som er konkurransemenneske er det helt naturlig å strekke seg mot ambisiøse mål, som en fitnesskonkurranse.


Hva er dine ambisjoner med denne sporten?
Mine ambisjoner er å hele tiden bli bedre. Forbedre min fysikk slik jeg ønsker å ha den. Selvfølgelig hadde det vært utrolig gøy å hevde seg i et stevne, men for meg er det viktigste fremgangen jeg har. Jeg håper også at athletic fitness kommer til å vokse seg større i årene fremover – det hadde vært skikkelig tøft å være med i!

Hva driver du med ellers?
Mitt liv består av trening, både på jobb og fritid. Jeg jobber fulltid på Korpus i Moss som sportslig leder og har hovedansvaret for pt treningen der. Har også mange faste kunder jeg følger opp. I tillegg har jeg mitt eget firma, Gympartner (www.gympartner.no). Gympartner driver med online coaching og personlig trening, og er et godt alternativ for dem som ønsker en personlig trener, men av en eller annen grunn ikke har tid, råd eller annet til å ha en pt. For meg dreier det seg om å hjelpe folk til å trene og få mest mulig ut av tiden de legger ned i treningen! Jeg er også treningsekspert for Kvinneguiden (www.kvinneguiden.no) og kommer ofte med råd og tips der. I tillegg forsøker jeg å oppdatere bloggen min så ofte som mulig: www.linemarion..no.

Kommer du til å stille igjen fremover?
Helt klart! Når det blir vil tiden vise, men for tiden skal jeg kose meg med treningen og fokusere på muskelgruppene jeg ønsker å forbedre. 2010 blir nok et konkurransefritt år for å fokusere enda mer på mitt eget firma blant annet i tillegg til at jeg skal følge opp en debutant i Sverige frem mot konkurranse. Men jeg skal tilbake på scenen igjen! 🙂

Hva kreves det for å få en slik kropp som du har? Kan hvem som helst få slik muskulatur?
Det krever mye for å trene opp kroppen, spesielt for oss jenter. Selv har jeg genetisk et dårligere utgangspunkt enn de som er kortere enn meg. Det tar mye lenger tid å bygge muskulatur på lange armer og bein. Ting tar tid! Men, alle kan bygge muskler og få markert kropp, men mindre de lider av en spesiell sykdom (som er veldig sjelden). Det handler ofte om kunnskap og vite hva man skal gjøre både med trening og kosthold. Mange jenter går på massevis av gruppetimer og spiser minimalt for å få en «fitness-kropp». Dessverre oppnår man sjelden dette med denne fremgangsmåten. I tillegg må man være villig til å gi alt på trening. Det skal gjøre vondt! Hvis det ikke svir, har du ikke trent hardt nok! Oppsøk hjelp slik at du er sikker på at du får maksimalt ut av treningen din, både med tanke på oppsett, teknikk og kosten.


Hva ønsker du å si til slutt?
Ønsker å takke Frode Andreassen i Norwegian Fitness (www.norwegianfitness.no) og Better Bodies (www.betterbodies.se) for at de har tro på meg! Det hjelper en til å jobbe enda hardere! En stor takk til mannen min som er tålmodig under konkurranse dietter og som hjelper meg med firmaet mitt. Og sist, men ikke minst takk til alle som følger meg både på bloggen min (www.linemarion.no) og andre steder. TUSEN TAKK for at dere stemte meg frem i BODY’s konkurranse!

iform.no
Av iform.no desember 14, 2009 06:00

Kommentarer