Linn Hanssen stiller for første gang i Body fitness

Av Geir Tverdal september 12, 2014 00:30

Linn Hanssen stiller for første gang i Body fitness

Linn Hanssen debuterer på Norway Open. Vi har tatt en prat med henne.
Linn-Hanssen-2014-3
Navn: Linn Hanssen
Alder: 33
Høyde: 172 cm
Vekt: 68 kg (offseason) – 62 kg, foreløpig…. (onseasen)
Arbeid: Rådgiver
Sivilstatus: Single
Sponsor: Ingen
Klubb: Kaliber FKK

Du debuterer i Body Fitness (BF). Har du gjort deg noen tanker om hva du ønsker å oppnå?

Det første jeg vil oppnå er en form som er så god som mulig, ha en bra sceneopptreden og deretter vil jeg jo gjerne så langt opp på resultatlista som mulig. Så får resten være opp til dommerne

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for BF?

Jeg trener fordi jeg synes det er knallgøy og stiller fordi det er en utfordring jeg ikke vil være foruten. Når jeg har oppnådd det så ser jeg raskt om konkurranse er noe jeg vil fortsette med. Går for bodyfitness fordi det er den grenen jeg har interesse for og håper jeg passer best inn i. Så innser jeg at å bygge en slik kropp er en prosess, men alle må starte et sted.

Linn-Hanssen-2014-4

Hva med poseringstrening da?

Har trent mye posering. Det er virkelig mye jobb som skal til for å få det til å bli bra. Det er ikke så lett som det ser ut som. All ære til de flotte utøverne vi ser som får det til å se uanstrengt og elegant ut! Kaliber FKK tar godt vare på sine utøvere og har en proff gjeng som coacher oss i posering. Det er jeg ufattelig glad for.

Kan du fortelle leserne litt om hvordan du trent innenfor denne konkurransen i forhold til styrke- og utholdenhetsmomentet og hvordan har fremgangen vært de siste 12 mnd?

Jeg har jobba hardt de sist 12 mnd. Styrketrening 5 dgr/uke og siste par mnd i tillegg med en opptrapping på kardiofronten. Fremgangen må jo sies å ha vært bra. Har hatt fokus på å bygge jevn og sterk fysikk, først med PHAT program og diett fra Gunnar Strand Jacobsen. Siden januar har coachen min Sandra Jokic styrt diett og treningsprogram med hensyn til det jeg må jobbe mer og mindre med.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

Jeg står opp tidlig, går kardio hvis jeg har tid, sender barn avgårde på skole, ser til dyra og drar på jobb. Etter jobb er det vanlig hverdagssyssler og på kvelden er det styrkeøkt med kardio etterpå om jeg ikke rakk det på morgenen. Jeg prepper egentlig ikke så mye matbokser. Prøver å ha et så «normalt» liv som mulig. Vil ikke at barna skal se meg spise utav boks ved middagsbordet. Blir litt flere kasseroller å koke middag i, men det er overlevelig. Noen dager flyter altlett, andre dager er tunge og kjipe. Helt etter boka, vil jeg anta.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Jeg har 3 barn, en relativt krevende jobb og et småbruk som skal ha sitt stell, så det er ikke fritt for at det er travelt. Jeg trives aller best når dagene er fylt med dem og det jeg bryr meg aller mest om. Helt ærlig var konkurransediett aller verst den første tida. Å si nei til livets små gleder i form av god mat, vin og sjokolade var langt kjipere da det enda var 16 uker til konkurranse. De siste ukene har faktisk vært lette. Målet er så nærme nå og jeg gleder meg enormt mye til å endelig få stå på den scenen!

Linn-Hanssen-2014-5

Hva er planene videre etter denne høsten?

Etter NO og NM skal jeg, i samarbeid med coachen min, fortsette å ha fokus på å bygge en harmonisk og funksjonell fysikk. Gleder meg til å trene på overskudd igjen. Det er jo aller gøyest å ha skikkelig trøkk på trening og bli sterkere.

Har du noen tips til andre som vil prøve seg i BF. Hvordan bør man trene for å bli en god utøver?

Ikke ha det så travelt med å komme deg i konkurranse. Det vil nok føles aller best den dagen du står på scenen med selvtillitt og tenker jeg er klar, I did it. Selv er jeg glad jeg ikke stilte i vår, jeg føler meg langt mer klar nå og vil nok føle meg hakket mer selvsikker nå enn jeg ville gjort da (så får vi jo se hvordan det går).

Det er en tøff periode man skal igjennom. Du må være motivert, ikke minst har tid og anledning til å rydde bort andre ting i livet ditt. Anbefaler at du prøver å leve så normalt som mulig imellom matprepping, kardio og styrkeøkter. Stol på deg selv og ha det gøy med å se endringer uke for uke. Neste er en coach du har kjemi med, en du stoler på. Mange coacher er knallflinke, kjemi har likevel mye å si. Der er jeg kjempeheldig i egen coach!

Bruker du noen kosttilskudd?

  • Kreatin
  • BCAA
  • glutamin
  • omega 3.

Tar en shake etter trening, utover det foretrekker jeg å spise proteinene mine.

Linn-Hanssen-2014-6

Noen du vil takke/nevne helt til slutt? 

Barna mine, fordi de minner meg om det som er viktig i livet og får meg til å koble av fitnessbobla. Min lillesøster som har stilt opp mye for meg og gir meg små vink av realtychecks. Arbeidskollega som er støttende og med humor får meg til å le under fredagskaffen i stedet for å crave kake. Til coachen min Sandra Jokic: Du har vært har vært helt enestående. Alltid til stede for mine små, større og til tider sikkert også dumme spørsmål og bekymringer. Tusen takk – Og Gunnar Strand Jakobsen som hadde troa nok på meg til å la meg stille for Kaliber. Jeg gleder meg!

Av Geir Tverdal september 12, 2014 00:30

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser