Målbevisst sykepleier går for gull i bikinifitness

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal februar 19, 2016 00:00

Målbevisst sykepleier går for gull i bikinifitness

Malin Partenyi debuterer i bikinifitness på Sandefjord Open 19 mars. Iform.no har vært så heldig å fått en prat med henne i forberedelsene før vårens konkurranser.

Navn: Malin Partenyi
Alder: 25 år
Høyde: 167 cm
Vekt: 57-58 kg on-season, 65-66 kg off-season
Bosted: Trondheim
Jobb: Utdannet sykepleier, jobber som sykepleier
Sivilstatus: Samboer med Erlend Ese
Klubb: Kaliber Gym FKK
Sponsor: Ingen sponsorer foreløbig
Instagram: @malin_par

Når bestemte du deg for å satse på bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?

Det begynte så smått med en tanke og et mål om å komme meg i form, noe som førte til at jeg begynte med styrketrening i 2009. Drømmen om å stille fikk jeg i 2012, etter at jeg leste diverse treningsmagasiner som skrev om fitnessutøvere og hva de hadde oppnådd. Jeg ble inspirert og motivert av tanken på at man kan forme kroppen ved hjelp av rett kosthold og trening. Ikke minst hvor utfordrende og spennende det måtte være å pushe sine egne grenser og se hvor langt en kunne nå. På den tiden var det å gå på scenen bare en fjern tanke og en drøm. Jeg bodde da på et sted med et relativt fraværende miljø når det kom til styrketrening og fitness. Fitness var liksom ikke noe man snakket om, og det var aldri et tema i min omgangskrets.

Målbevisst-sykepleier-går-for-gull-i-bikinifitness1

Den fjerne drømmen om å stille endret seg totalt når jeg flyttet til Trondheim høsten 2014. Da kjøpte jeg et kost- og treningsprogam av StrongBody for å spesifikt trene meg opp til bikinifitness. Da jeg etter hvert tok mot til meg og meldte meg inn i Kaliber Treningsstudio fikk jeg et nytt kost- og treningsprogram som jeg skulle følge frem mot et såkalt uttak, der man blir vurdert til om man kan bli klar til å stille i nærmeste konkurranse eller ikke. Jeg jobbet hardt og målbevisst og ble heldigvis godkjent på uttaket.

Jeg valgte bikinifitness først og fremst fordi jeg følte det var den klassen som passet meg best. Når jeg har opparbeidet meg litt erfaring og muskelmasse, ser jeg for meg at jeg kommer til å prøve å satse innenfor bodyfitness, da det er den klassen jeg forøvrig liker best.

Hvor lenge har du trent?

Omtrent hele livet, om det har vært fotball, håndball eller kampsport, så har jeg stort sett alltid vært aktiv. Styrketrening har jeg trent siden 2009, men ikke like seriøst og jevnlig før i slutten av 2014 da jeg fikk profesjonell hjelp med kost- og treningsprogram.

Målbevisst-sykepleier-går-for-gull-i-bikinifitness4

Hvor mye har du gått ned?

Siden jeg begynte på et skikkelig kostholdsprogram i november 2014 har jeg gått ned over 15 kg. Ca. 5 av kiloene siden konkurransedietten begynte nå i november.

Hvordan spiste du før?

Etter at jeg først fikk kostholdplan fra StrongBody har jeg stort sett spist det samme som jeg gjør på konkurransedietten, bare i større mengder. Og så tok jeg meg selvfølgelig friheten til å spise det jeg hadde lyst på, men begrenset søtsaker og junkfood til en bestemt dag i helgene.

Hvordan spiser du nå?
I løpet av en dag spiser jeg mye god og variert mat. Det går i rene råvarer som kjøtt/fisk/kylling og mye grønnsaker. Jeg spiser også fullkornsprodukter som brød, speltlomper, ris, pasta og søtpotet/potet. Det går også en del i mager cottage cheese og kesam, samt nøtter. Jeg er så heldig at jeg har en allsidig diett der jeg kan velge mellom ulike måltider.

Målbevisst-sykepleier-går-for-gull-i-bikinifitness3Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Jeg blir fulgt opp av Line Celius, daglig leder og coach i StrongBody coachingfirma.

Bruker du kosttilskudd?

Jeg bruker for det meste proteinpulver, omega 3, ZMA og multivitamin. Koffeintabletter bruker jeg før trening som et alternativ til kaffe for å få ekstra energi.

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Jeg skal stille i Sandefjord Open, Kaliber Open og Oslo Grand Prix denne omgang, så får vi se hvordan det går. Gjør jeg det bra så skal man ikke se bort ifra at jeg kommer til å ta turen til utlandet og konkurrere der. Jeg er veldig ambisiøs og målbevisst sånn sett. Jeg regner med det blir hard konkurranse, hvis man ser tilbake på nivået som var i fjor, men det stresser jeg ikke over. Mine forventninger til meg selv i forhold til konkurransene er at jeg skal prøve å ha det gøy, kose meg på scenen og gjøre mitt beste. Det hadde ikke vært feil med en pallplassering, men det tar jeg som det kommer.

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Akkurat nå blir det lite tid til hobbyer, men jeg elsker friluftsliv og turer i fjellet når jeg er hjemme. Jeg er også glad i å male, stå på ski og selvfølgelig være med familie, samboer og venner. Ellers liker jeg å lese, alt i fra treningsrelatert litteratur til faglitteratur.

Noe du vil føye til selv?

Jeg vil begynne med å takke samboeren min, vennene og familien min for den støtten de har gitt meg gjennom denne oppkjøringen. Jeg hadde nok ikke hatt det så lett på oppkjøring uten gode folk i ryggen. Ikke minst vil jeg takke min kjære coach Line, jeg hadde heller ikke kommet så langt hadde det ikke vært for deg, du er gull verdt! Tusen takk for at du har troen på meg! Ellers vil jeg takke teamet mitt, Kaliber FKK for at jeg får muligheten til å stille for dem!

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal februar 19, 2016 00:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser