Malin Söderqvist

Av Iform.no mars 4, 2008 10:00

Malin Söderqvist

Malin tok sølv i sin første konkurranse!

Malin SöderqvistAlder: 26 år
Bosted: Stockholm
Arbeide: PT/Hälsopedagog/
Proffsdansare i karneval samba
Høyde: 159 cm
Vekt: 49kg
Off-season: 54 kg
Sivilstatus: Singel

Meritter :
2:a pris Lucia Pokalen 2007 

Fortell litt om deg selv:
Jag är för det mesta glad och posetiv. Jag älskar utmaningar och spänning i livet . Har mycket ideer och sätter ofta upp mål som jag jobbar focuserat mot. Men jag är inte rädd för att misslyckas .
؄r en öppen person som tycker om att ge mycket av mig själv till andra .

Musikk: Allt beroende på humör
Favorittfilm: Woman on top
Favorittdrikk: Färskpressade frukt juicer
Favorittmat:  Absolut allt !!

Malin Söderqvist
 
Surfer du mye på nettet? Hvilken websider bruker du mest tid på?
Jag är ingen surf tjej men om jag är inne är det informellt.

Hva synes du om iform.no? 
Malin SöderqvistTycker att det är väldigt roligt och givade att läsa på eran sida . Mycket roligt och varierande information. 

Hva er din målsetning for 2008?
Förbättra mina svagheter vilket är allt.. ha ha nej men mera lats och ben som prioritet.

Sen försöka att hela tiden komma framåt och utveckla mina muskler och personliga mål .

Har ofta många bollar i luften samtidigt så förutom body fitness  så  har jag även spelat in en musik video ,gjort reklam och dansat mycket i tv, ja oj vad mycket det hände detta år och min målsättning är att få ett likadant 2008 med många stora framsteg. Satsar på att tävla under 2008 och skulle vilja tävla i SM framöver men får se beroende på formen och muskel utveckling.
 
Når begynte du å trene?
Jag började träna för sju år sen då jag dansade väldigt mycket men fick mycket skador och var tvungen att gå på sjuk gymnastik. Därav hamnade jag på gymmet och sen dess har jag varit helt såld.

Utbildade mig sen till Personlig tränare ,aerobic instruktör och Hälso pedagog och då vart allt ännu roligare och mitt intresse ökade ännu mer.

Malin Söderqvist

Hva er det som driver deg?
Den största drivkraften är för mig glädjen till träningen ,och när man kan se sina resultat får man en otrolig kick att fortsätta . Styrketräning är det bästa sättet att forma kroppen på tycker jag och sen få så många andra possitiva effekter . Det är om inte minst lika roligt när man får andra att se och känna effekter av träning.
 
Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Hmm .. Jo då måste jag nog säga mina armar och mage .
 
Hva synes du er din beste prestasjon?
Malin Söderqvist؄n så länge var det min andra plats på min första tävling. Det är alltid svårt när man ska göra någon prestation i något man inte är hemma på och man inte har en aning om hur det ska gå. Då betyder det alltid lite extra mycket när man lyckas bra .
 
Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
Catharina Wettermark och Younes Laroussi som stöttade och hjälpte mig hela vägen till tävlingen . Sara Nyberg min bästa kompis och tränings partner. Min familj och alla mina vänner som ställt upp och stöttat mig speciellt under min tid till tävlingen då det var extra jobbigt då min pappa dog i en olycka en månad innan . 
 
Har du noen tips til en nybegynner?
Mina tips till nybörjare är att tänka på först vad målet är och sen lägga upp sina delmål. Det är det som sen kommer att bli den röda tråden som kommer att hålla bland annat motivationen uppe. Det är då lätt att ha något att gå tillbaka till när man ibland kan hamna i svackor. Det är då det är viktigt att veta varför och vad sytet är för målet.

Det är grunden som är viktigast till att bygga en bra kropp ,finslipning kan man alltid lägga in sen. Så mycket bas övningar !!

Ett annat tips är att få hjälp av en bra PT eller någon med mycket kunskap som vet vad som är bäst för att du ska få resultat av din träning. Inte lyssna på för många olika kompisar som alla tycker att just dom har de bästa tipsen. Det är just de som är svårt med den här sporten att träning och kost fungerar olika för alla och man måste hitta de sätt som fungerar bäst för en själv. 

Malin Söderqvist
 
Hva er dine mål og ambisjoner?
Mina mål är först att utveckla mera muskel massa och sen beroende på form tävla i SM eller någon mindre tävling innan.
Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?
Fördelen med den här sporten är att man får stor kännedom om sig själv om hur och vad som ger bäst resultat för just min kropp .Alla fungerar och svara olika på träning och dieter och just efter eller till en tävling då man måste dra allt till de extrema får man det bästa redskapet nämligen en kunskap .

Nackdelen är nog att det är ibland svårt att hitta balansen mellan att vara hälsosam och extrem. Har man en gång varit i bra form så jämför man sig alltid med när man var som bäst .
 
Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
En dag för mig brukar se ut så här .
07.00-08.00 Morgonpromenad men dock inte varje dag (går ofta tillsammans med Sara Nyberg också profil för iform) . En bra och en rolig start på dagen med frisk luft ,skratt och babbel .
Frukost
09.00 Jobba , jobba
10.00 Mellanmål
13.00 Lunch mmm
16.00 Mellanmål
18.00 hem äta lite och ladda till träning.
19.00 Styrketräning ca.1 1/2 Timme, Ibland själv och ibland med någon kompis.
Tränar och tävlar för Delta gym i Stockholm ,bästa gymet tycker jag !!.
Hungrig ..
Protein och mat
Fixar lite hemma ,ser på tv ,slappar , m.m
Sova …natti natti 
 
Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt! 
Malin SöderqvistNu håller jag på att göra ett nytt tränings program då jag kommer att lägga mycket focus på att förbättra mina svagheter.
Har annars kört 4-5 gånger i veckan och lagt den muskelgruppen jag vill förbättra i början på veckan .

Försöker att köra på rätt tungt men med variation av lättare pass men lägre vikt och fler repetitioner. Annars är det lätt att skada sig .

Jag kombinerar även mina tränings pass med dans eftersom jag dansar karneval samba . Det tycker jag är en bra kombination då man håller igång konditionen och man håller sig mjuk och vig i kroppen då det är lätt att bli stel utav all styrketräning. Det är även roligt att variera träningen lite med att skaka lite på rumpan hi hi.
 
Fortell oss litt hvordan en Bodybuilder/Fitnessutøver spiser

Jag skulle nog inte bli godkänd som kock för jag är bara bra på att laga enkel mat som typ kyckling och ris eller torsk ha ha . Men min mage tycker inte om så mycket fet mat så det blir inga feta såser och tyvärr är det lätt att det blir mycket samma sak . Ja man kanske blir sponsrad av Kronfågel efter att man ätit så mycket kyckling.
 
Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?
Jag fick hjälp med min diet då jag kände att det var lite svårt och ville inte chansa att pröva själv till en tävling . Tyckte att upplägget fungerade super !! så nu vet jag hur jag ska göra till nästa gång. 

Malin Söderqvist

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
De kost tillskott som jag använt mig av är bla. Dhalblads produkter . Jag tycker att dom har bra smaker på protein pulver och det är viktigt då man häller i sig en hel del protein drinkar . Glutamin, BCAA och fisk olja brukar jag komplitera med också.
 
Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Ett hett tips är power walks innan frukost och eller efter träning .
Ett hemligt vapen  för att hålla sig iform tycker jag.

Les flere reportasjer av Malin her:
www.poyi.org/65/05/ae01_01.php
www.aftonbladet.se/sportbladet/article1871508.ab

Foto: Magnus Wennman

Av Iform.no mars 4, 2008 10:00