Marie Therese ؘdegaard

Av Iform.no august 26, 2010 06:00

Marie Therese ؘdegaard

Marie satser for fullt mot NM i 2011

Navn: Marie Therese ؘdegaard
Født: 1991
Bosted: Nesodden
Sponsor: www.magshop.no
Jobb: Online PT hos Bodyfit
Høyde: 183 cm
Vekt: 68 kg ferdigdeffet, ca 80 kg ellers
Sivilstand: Samboer
Blogg:

Meritter 2010:

5 plass Sandefjord Open
9 plass Oslo Grand Prix  


Hva var det som fikk deg å ta steget opp på scenen?

Jeg har lenge fulgt med på blogger og profiler på blant annet iform.no og da jeg begynte på VGS hadde jeg satt meg som mål å ?bli kvitt kroppsfett og få mer muskler?, dog hadde jeg aldri i verden noen som helst forestillinger om noen konkurranse, diett eller alt som følger med!

Da jeg startet på treningssenteret gikk det ikke lange tiden før jeg fanget oppmerksomheten til en av de personlige trenerne, som selv er en gammel traver innen bygging med et antall konkurranser bak seg. Han fulgte meg opp med trening og kosthold og det gikk vel ikke mer enn et halvt år før jeg bestemte meg for at jeg virkelig ville satse, og heldig som jeg var fulgte han meg opp hele veien!

Når begynte du på dietten og hvordan så den ut?

Den 26:e desember i fjor kjørte dietten i gang og til å begynne med var den ganske så ?standard? med den vanlige ?byggerkosten?; ris, kylling og brokkoli med innspill av havregryn og proteinpulver.
Den kunnskap jeg tilegnet meg gjennom iherdig blogg- og forumvirksomhet gjorde at jeg hadde rimelig god peiling på kosthold og diett og med mye prøving/feiling så visste jeg frem for alt hvilke matvarer som passet for meg og min kropp så jeg satte faktisk opp dietten min selv! Fra starten av fikk jeg et rimelig ?standard? (og litt kjedelig, hehe) opplegg fra klubben jeg stilte for, men jeg valgte heller å følge mine egne smått kulinariske oppskrifter 🙂

I stort sett gikk det ut på de samme råvarene, men i varierende sammensetninger og kombinasjoner som ga meg en diett som egentlig aldri oppfylte de ?lover og regler? som jeg fått høre om hvor ensformig og kjedelig en diett er. Når jeg i tillegg vanligvis bruker mye tid på kjøkkenet og er glad i å lage (god) mat så for eksempel proteinbakst i form av kaker, muffins, pannekaker og vafler ble det veldig mye av, i tillegg til ?bukfyll? som utgjordes av kruskakli og grønnsaker.

Jeg hadde tidligere gode erfaringer med å variere mengdene med karb, og dette gjorde jeg helt til de siste ukene da jeg kjørte ?flatt?. Jeg fikk også tips om å spise etter blodtypen min, noe jeg begynte med de siste 5ukene og da praktisk talt raste jeg ned i vekt.

Her følger et eksempel på hvordan en dag kunne være:

Frokost:
 – 30g havregryn
 – 70g kruskakli
La dette i vann kvelden før så det skulle svelle
– 30g proteinpulver
Inn i microbølgeovnen og ut kom en herlig grøt!
Et lass av kanel, litt sukrin og evt 100gram cottage cheese eller mager kesam

Lunsj:
– Salat/grønnsaker
– Kalkun/fisk/egg

Mellommåltid:
(avhengig om jeg hadde kort eller lang skoledag da jeg som oftest trente rett etter skolen):
– 1 tunfiskboks med piffikrydder eller en skyr

Etter trening/middag:
– Grønnsaker/salat
– Kalkun/fisk

Kvelds:
Proteinbakst eller mager kesam med proteinpulver/funsaft

Hvordan så styrketreningsopplegget under dietten ut?

Jeg kjørte en 4-splitt som jeg varierte litt underveis.

Og i tillegg til det ble det vel en god del kardio tenker jeg?

Tja, det ble vel en del i hvert fall 🙂 Jeg har vært heldig der da jeg egentlig ikke har trengt de store mengdene for å komme i form.
Jeg fjollet fælt med en ellipsemaskin inne i stuen før frokost de første ukene, men når det var ca seks uker igjen så ble tråkkinga i stuen byttet ut mot den berømte morgenpromenaden før frokost. Ingen løping, intervalltrening eller jogging av noe slag utenom det.

Har du holdt på med noen andre idretter og hvor lenge har du trent med vekter?

Fotball og håndball frem til høsten 2007 da jeg begynte å bli ?allergisk? mot både baller og lagsport så da startet jeg litt forsiktig i gymet som lå i klubbhuset til Fagerstrand idrettsforening eller ?FIF-huset? som det kalles 🙂 Til å begynne med trente jeg kun en gang i uken med et helkroppsprogram og dette holdt jeg faktisk på med så lenge som halvannet år, hehe 🙂

Hadde du bra fremgang under den første tiden?

Ja og nei ? frem for alt beina begynte å gro direkte og likeså kom armene seg rimelig kjapt, men resten slet jeg å få ordentlig kontakt med så resultatene ble jo deretter.Hvordan har familie og venner reagert under dietten?

De har alltid støttet meg, men de har vel innimellom lurt litt på hva jeg egentlig driver med, hihi 🙂 Litt før dietten startet så flyttet jeg hjemme ifra da vi fant ut at dette var best, slik at jeg kunne ha kjøkkenet i fred og de kunne bevare husfreden, hehe..

Noen negative erfaringer fra dietten?

Kroppsfiksering og misforståelser fra ?de utenfor? og at det sosiale blir litt lidende.

Positive?

Vel, det at jeg faktisk kom meg i såpass bra form som jeg gjorde gjennom å kjøre mitt eget opplegg og ikke slavisk følge det som noen annen setter opp for en er noe jeg er stolt over i tillegg til at jeg lærte veldig mye av det.

Hvor mye gikk du ned i vekt under dietten?

Totalt tolv kg.

Hva er planene fremover – har du satt deg noen konkrete mål?

Forbedre svakhetene og stille med en forbedret utgave av meg selv til NM 2011!

Noe du vil nevne til slutt?

Jeg vil takke Tom Hansen som virkelig ga meg motivasjon, kunnskap og lysten til å tørre og satse. Mamma, pappa og jentene fra russebussen i tillegg til alle andre som har støttet meg
gjennom med og motgang og hele tiden hatt troen på meg.

Tvilling-søsteren min Katarina som har vært en utrolig støtte for meg.

Kenneth Foss som ?fant? meg på bloggen min og satte meg i kontakt med Martin Engstrøm på Toppform.

 

 

 

Av Iform.no august 26, 2010 06:00