Marika Johansson – The Viking Queen

Av Iform.no desember 27, 2005 18:10

Marika Johansson –  The Viking Queen

Marika fra Sverige er IFBB pro bodybuilder, hun har mange gode internasjonale resultater å vise til. Les intervju og se bilder av henne her

Marika Johansson Female BodybuildingFullt navn: marika johansson
Alder: guess!!!
Bosted:Helsingborg sweden
Arbeide: IFBB pro, personlig tränare och sportskonsult
Høyde: 174cm
Vekt: offseason 78kg  tävling 70.5kg
Sivilstatus: ogift
Webside: www.marika-johansson.com  

Meritter:
5:a +57 VM bratislava 1997,
1:a Jan tana Npc 2000 heavyweight class,
3:a excalibur 2003.
2:a NOGP 2004 ,
4:a IFBB PRO Europa Supershow
2005 Texas, USA.
Kort info om deg:
Jag har en son. ؄lskar att jobba med människor och att få resa. Jag är PTA personal trainer utfärdat av charles Glass och utbildad massör. Fick mitt proffskort hösten 2004. Jag tycker mycket om att jobba med fotografering, framför kameran. Vad ska jag mer säga….jag har gröna ögon och blont hår och älskar livet.


Marika Johansson Female BodybuildingMobiltelefon: samsung
Musikk:Allt från hiphop,soul, funk,rock, grunge,disco,klassiskt..allt beror på miljön..
Favorittfilm: sagan om ringen
Favorittdrikk: cola light och vatten
Drømmemann: finns han?? Skämt åsido..han ska vara trygg och manlig. En härlig personlighet och gärna lite romantisk. Ska kunna njuta av livets goda ,vara spontan och äventyrlig. Mmmm mer vill jag inte gå in på…that´s private.
Favorittmat:thaimat, sushi och cheesecake
Drømmebil: jag har en ford mustang 1965 röd och fin, helrenoverad..så just nu är det väl min drömbil..men hade inte sagt nej till ferrari eller lamborghini heller,,,
Idoler:arnold schwarzenegger   annars tror jag inte på idoldyrkan..alla är
vi idoler, våra egna idoler.. vi måste tro mer på oss själva

Når begynte du å trene? Hvor lenge har du holdt på til nå?
Jag började när jag var tonåring…har hållt på 15 år

Hvor mye veier du offseason og hvor mye veier du på scenen?
78 offseasonoch 70.5 kg på min sista tävling

Marika Johansson Female BodybuildingHvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Mina ben och armar..och nu faktiskt min mage…har jobbat hårt med coreträning för att förbättra den..

Hva motiverer deg?
Att få stå på scenen och att vara i gymet och få utveckla kroppen, att få se resultat efter hård träning. Sen blir jag motiverad av mina vänner i USA som pushar och peppar mig. ؄lskar denna sporten..hela livsstilen

Hva synes du er din beste prestasjon?
Sista tävlingen . Min första Proshow där jag placerade mig 4:a framför många kända namn. Jag behövde verkligen det för mitt självförtroende.

Hvilke egenskaper bør man ha eller prøve på å utvikle for å lykkes i en idrett som din?
Man bör vara ödmjuk och ha fötterna på jorden. Ha tålamod och känsla i gymmet. Disciplin är a och o också. Sen spelar helt klart genetiken en roll också..Alla har vi olika genetiska förutsättningar. Framförallt måste man kunna ha ett liv utanför sporten också. Det är bra att vila huvud och kropp från bodybuilding när man inte är på gymet.
 
Noen andre utøvere du ser opp til?
Min mamma…Hon var en stark och envis kvinna. Utstrålade skönhet och styrka. Var beskyddande och hjälpsam mot alla. Gav så mycket av sig själv utan att begära något tillbaka. Gav aldrig upp hoppet om att uppfylla sina drömmar. Hon gjorde mig till vad jag är idag. Och jag har inte gett upp hoppet ännu om min dröm.
 
Marika Johansson Female BodybuildingEr det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
Min familj och mina vänner som stöttat mig under alla år och trott på mig.

Utan dem hade jag inte varit så långt nu. Och förra året fick jag otrolig hjälp av Tränarna på golds gym i venice, LA. Charles Glass tog mig under sina vingar. De trodde på mig och mina chanser att lyckas..
Min träningkompis och syster(som jag kallar henne) Stephanie har också stöttat mig mycket.

Har du noen tips til en nybegynner?
Skynda långsamt.. lär dig träna rätt från början..lär dig träna basicövningar. Då får du en grund att bygga på.
Och tänk på att träning, kost och vila går hand i hand…om du inte åter tillräckligt eller rätt får du sämre resultat i gymet..och sömnen och vilan är såååå viktig.
 

Hva er dine mål og ambisjoner?
Just nu väntar jag på besked från Arnolds Classic..Jag har ansökt om att få vara med. De väljer ut 13 tjejer om ska vara med på Ms international. Om jag inte kommer med där blir det Atlantic Pro Show i september och därefter Charlotter Pro show för att försöka kvala till Ms Olympia.

Mina ambitioner och mål är att förbättra min fysil ytterligare. Speciellt min rygg och axlar. Mitt mål är först att få komma till arnolds  och därefter att kvala till Ms Olympia.

Marika Johansson Female BodybuildingHvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
Jag går upp och äter frukost..Kollar mina mail och svara på mail. Förbereder maten för dagen och sen jobbar jag efter de klienter jag har. Sen vilar jag ens stund innan jag tränar vid 5 tiden. Därefter blir det mat och lite jobb på datorn och i telefonen innan jag kan koppla av lite vid tv:n och sen i säng. På helgen försöker jag koppla av en dag från gymet och går ut med mina väninnor och shoppar..och fikar. Sen på söndagen är det dags igen…men kan sova länge och bara träna, äta och njuta av dagen.
 

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!
Dag1 rygg
Dag2 bröst
Dag3 ben
Dag4 vila
Dag5 axlar
Dag6 armar
Dag7 vila


Marika Johansson Female BodybuildingHvor mange kalorier spiser du daglig, og hvordan er din kostsammensetning?
Ojoj….offseason runt 3000.. tävling runt 2500och neråt,

50% protein 35% kolhydrater 15 % fett
 
Er der noe spesielt ved din kost du ønsker å fremheve?
؄t allsidigt och variera de olika proteinkällorna..

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Milk and whey protein, glutamin, kreatin, vitaminer o mineraler.
c-vitaminer,

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Gör intensiv cardio minst 3 dagar i veckan och få upp pulsen rejält..
Och ät regelbundet.

Beskriv deg selv med fem ord
Kvinnlig, Envis,äventyrlig,färgstark,ödmjuk


Jag hoppas fler tjejer satsar på kvinnlig bodybuilding..sporten håller ju på att dö ut, Vi behöver få fram ett nytt ideal som utstrålar kvinnlighet bakom musklerna. Vi måste visa att man kan vara feminin och ändå ha muskler..Så tjejer…glöm inte att ni är kvinnor och tjejer..visa det mycket mer..framhäv er kvinnlighet både på scenen, i gymmet och i det normala livet.

Av Iform.no desember 27, 2005 18:10

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser