Med ny kropp til GP

Av Iform.no april 10, 2008 17:00

Med ny kropp til GP

André Nilsen er klar for GP. I år debuterte han på Sandefjord Open med imponerende resultat

André Nilsen er klar for GP. I år debuterte han på Sandefjord Open med imponerende resultat. Han fikk 2.plass i klassen Fitness Fysikk Herrer (åpen klasse) hvor han stilte for Team24Fitness.

André er 28 år og er IT-konsulent. Han har «Master of Science in IT» fra Universitetet i Oslo. Akkurat nå er han ansatt som databaseadministrator hos Wilhelmsen på Lysaker. Selv om han har studert mye og er aktiv på arbeidsfronten, har han alltid tid til trening. Denne gutten snakker mange om på gymmet, fordi han
(etter hva ryktene forteller) har forandret fysikken sin i svært positiv retning på kort tid. Her kan du lese litt om debutanten!

Når begynte du å trene?
Jeg begynte å trene seriøst med vekter for to år siden. Har hele tiden vært glad i å trene og har erfaring fra håndball, fotball, kampsport, alpint, golf, og sikkert mer på den 28 år lange «livsveien». Det var etter jeg begynte å trene på 24fitness på Karl Johan jeg ble kjent på byggermiljøet i Oslo. Jeg har trent der siden september 2007, og er meget fornøyd med hva Tommi Thorvildsen (eier av 24fitness) har fått til.

Hvorfor begynte du?
Som for de felste andre så starter det vel med at man har lyst til å komme i bedre form. Om man får gode rutiner med riktig kosthold og kontinuitet i treningen så ser man fort at kroppen endrer seg. Da er det fort gjort å bli «treningsnarkoman»… når man går til vaskebrett fra badeball 🙂

Hvem overtalte deg til å stille?
Det var folk på gymmet som luftet forslaget for meg, og jeg var meget usikker i starten. Jeg kjente ikke til hvordan konkurransene fungerte og så ikke på seg selv som en med potensiale til å kunne hevde meg i konkurransene. I og med at jeg trente så seriøst som jeg gjorde, så bestemte jeg meg for å prøve å stille til Sandefjord Open. Dette var også med på å holde oppe motivasjonen for å trene. Jeg føler at  det er lettere å trene når man har et mål å trene mot og tidsforbruket man legger ned gir da mer mening.

Hvordan var det å stille første gang? 
Man merker jo at situasjonen er ny, og at det «kiler» i magen når man tenker på at man skal stå foran et publikum i bokser. Men når man får løpende oppfølging og feedback fra personer som kjenner til miljøet, bidrar det til å bygge opp selvtilliten og holde nervene i sjakk. Ellers tror jeg det er bra å ha litt nerver før man skal ut på scenen. Det er med på å skjerpe sansene.

Hva er dine forventninger og mål i GP?
Målet mitt til Oslo GP er å forbedre resultatet fra Sandefjord Open. Det er viktig å ha mål å strekke seg etter. Jeg vil ikke bli skuffet om jeg ikke når helt til topps. Jeg blir i hverfall ikke skuffet hvis jeg sitter igjen med følelsen av at jeg ble slått av noen som er bedre og at jeg har gjort så godt jeg kan.

Hva synes du om byggermiljøet?
For de som står utenfor miljøet kan det virke litt egosentrisk og spesielt. Det er det også i en viss grad i og med at miljøet er så lite, men man knytter også bånd med de som er likesinnet. Dette i form av utveklse erfaringer, samtaler/diskusjoner, men også andre interesser. Man må jo huske på at de som er i dette miljøet også har et liv utenfor gymmet 😉

Hvilke mennesker passer bygging / fitness for?
Om man ikke ser svart/hvitt på hva som er bygging og ikke bygging, og hva som er fitness og ikke fitness så vil dette passe for veldig veldig mange. Man kan selv bestemme seriøsitetsgraden, og hvor mye tid man vil legge ned. Det som er viktig er å sette seg seg delmål som er realistiske i forhold til livsstilen. Om jeg skal trekke frem en gruppe mennesker det passer bedre for, må det være folk som har interesse for ernæring og kosthold, og som ønsker å bli kjent med kroppens grenser og kapasitet.

Hva vil du si til dem som tenker på å begynne med seriøs bygging?
Kjør på…men start i riktig ende. Ta kontakt med folk som kjenner miljøet. De vet hvordan du skal ta fatt på den «lange og harde» veien. Det er også viktig å ha tålmodighet… ting skjer ikke over natta, og det ligger mangfoldige timer med trening bak. Dette er en livsstil…

Jeg takker André for en hyggelig samtale. Han er et levende bevis på at selv en med badeballmage kan få seg et deilig vaskebrett.

Iform.no ønsker deg lykke til på GP 2008.

 

 

 


Av Iform.no april 10, 2008 17:00