Metern unico en el mundo

iform.no
Av iform.no mai 3, 2009 19:00

Metern unico en el mundo

iform.no tok en prat med Marius Graatrud etter vårens innsats, masse fantastiske bilder.

Marius metern GraatrudIn order to be irreplacable, one must always be different. Disse ordene passer veldig godt til Marius «metern» Graatrud.

iform.no tok en prat med denne kraftpluggen etter vårens konkurranser for å høre hvilke inntrykk han sitter igjen med – og ikke minst planene framover.

Metern er du fornøyd med vårens konkurranser?
– Både ja og nei. Jeg startet med fiasko på Oslo GP, hentet meg inn en del mot finalen, men løpet var kjørt, plasserte meg alt annet enn ønskelig? Var skuffet med alle prestasjoner den dagen, men samtidig var det ett vendepunkt . I Danmark var jeg fornøyd med alt egentlig, men sammen med mange andre følte jeg meg snytt for 1 plassen. Fikk 2 plass, noen ganger blir det jo bare slik? Jeg fikk en del gratulasjoner, bla annet av han som vant, før vi fikk plasseringer, for alle trodde jeg vant, slik ble det ikke.. Uansett så var jeg fornøyd. Fredikstad ble hakket bedre enn Danmark både i form og prestasjon – det ble full pott, 1 plass i klassen og overall 🙂

Du fikk hjelp av Kim Torgersen mot slutten, var det til stor hjelp
– Ja var veldig fortvilet etter Oslo. Jeg var i så god form på morgenen, hvorfor gikk det så galt? Jeg måtte sette meg i tenkeboksen for å se over tingene jeg hadde gjort. Kim tok seg tid til å hjelpe meg så vi bestemte oss for å gjøre om på det meste. Nytt opplegg på mat og oppkarbing + +. Det funket KNALL BRA:). All honør til Kim, som Kai Green sier » bodybuilding is sciense» og det er det virkelig.. Endelig fant jeg min oppskrift – alt kan kun bli bedre nå 🙂

Marius metern Graatrud

Hva tenker du å gjøre framover nå, når er neste konkurranse?
En del dører har åpnet seg, så vi får se hvor dette ender. Ed Connors som bla annet hjalp Flex Lewis med sin karriere og mange andre proffer vil at jeg skal komme ned til olympia i år. Han vil jeg skal flytte ned dit for å se hvilke muligheter jeg kan ha. Først og fremst er målet å få proffkortet her hjemme, så kan jeg ha en karriere der nede mener Ed.

Å være en vellykket bygger handler ikke bare om å vinne, ( er jo enormt bra nivå der) det handler også om å ha ett godt liv, tjene bra med penger. For å lykkes må man også ha personlighet og et image/utseende. Mange fokuserer på feil ting og vokser ut av sine egne proposjoner. Jeg er jo relativt ung så mulighetene er kanskje der 🙂

Neste konkurranse blir NM og Nordisk til høsten, gjør jeg det bra der så er jeg enda nærmere proffkortet. Det å eventuellt bli proff blir en mulighet til å utvikle seg enda mer – en ny start på en måte.

Marius metern Graatrud

Trives du med livsstilen din?
– Exclusive Lifestyle? Hehe, ja elsker den jeg, er bare meg selv.. Love me or hate me. Men nå har jeg endret livsstilen min ganske mye i den senere tiden. Valgt å satse mer seriøst på bygging, da måtte jeg selvfølgelig legge mesteparten av festinga på hylla. Har jo altid vært en partygutt, men man må jo faktisk roe ned om man skal oppnå de målene man har satt seg. Virker som de fleste ser at jeg ikke prøver å være noe annet enn meg selv, det får jeg mye positiv tilbakemeldinger for. Vi bor jo i Norge og janteloven har sterk kraft, de som ikke liker at man er stolt og målbevisst, de hater deg jo over alt.. hehe. Det er jo postitivt egentlig : «Be who you want to be, not who others want to see» When people you don`t even know hate you, you know your the best»

Marius metern Graatrud

Hva er det som motiverer deg til å holde på med dette??
– Godt spørsmål, iblant har jeg tenkt: jeg bruker masse tid, penger og ofrer en god del for denne sporten,hva får en igjen? Men jeg elsker det, liker å forandre kroppen min, trene så en er utslitt, kjenne pump i kroppen, det gir meg adrenalinkick. Liker også utseedet som jeg har jobbet så hardt for. Da jeg var yngre så jeg bilder og tenkte: Det ekke pent, slik vil jeg ikke bli. Vel nå er jeg der, hehe. Man pusher grensene, setter seg nye mål ? så hvor skal dette ende?. Så lenge jeg holder en grei shape er det greit, men er slitsomt når en blir for tung.. Jeg har jo en meget høy BMI, man bærer på et stort lass, derfor er det greit å holde seg i form, være aktiv. Litt av svaret er at dette er en livsstil, gotta love it.. LA er mekka for bodybuilding – dit vil de fleste av oss, som har den samme lidenskapen.

Marius metern Graatrud

Har du noen tips å komme med til nybegynnere som vil satse Marius metern Graatrudpå kroppsbygging?
– Husk at det tar lang tid å komme dit en vil, prøver du å komme dit for fort så vil du ikke lykkes. I denne sporten gjelder det å bruke hodet like mye som å løfte vekter. Tren psyken din vel så mye. Altfor mange unge har hastverk og ikke tenker over konsekvensene.

ALLE kan faktisk ikke bli som de man ser i blader osv, genetikk har alt å si. Den største feilen jeg ser, ikke bare av nybegynnere, er de som trener som om morgendagen ikke skulle komme.. Løfter 140% av hva de egentlig klarer, ikke rart de skader seg, da vokser man ikke..


Noe du vil nevne til slutt?

Jeg vil rette en stor takk til:

– Irencore Nutrition – Proteinfabrikken
Tommi Torvilsen og 24fitness
– Kim Torgersen
Geir Borgan (mye av grunnen til at jeg startet med dette)
– Bjørgulf Hansen
– Daniel Myrvoll

Takk også til alle som skriver eller gir kompliment, noen vet faktisk hvor mye jobb og slit som ligger bak kroppsbygging.

Fotograf: www.pakkotoisto.com| mike@pakkotoisto.com
Blogg: www.metern1.mobilblogg.no
Mail: marius-graatrud@hotmail.com

Marius metern Graatrud

Marius metern Graatrud

Marius metern Graatrud

Marius metern Graatrud

Marius metern Graatrud

iform.no
Av iform.no mai 3, 2009 19:00

Kommentarer