Mike Justad

Av Iform.no september 1, 2011 07:30

Mike Justad

Mike har 11 NM gull, 3 sølv, 12 seriemesterskap, 2 EM medaljer, vært på landslaget i 3 forskjellige idretter, og har også NM gull i 4 forskjellige grener.

Mike Justad, født i Manhatten New York 08. juni 1977.

Mike ble tidlig opphengt i sport og spesielt muskler. Favoritt superhelt har alltid vært og er fortsatt Supermann, har og bruker fortsatt supermann sengetøy, og har supermann tattoo 🙂

Jeg er like barnslig som jeg alltid har vært og like vill og gærn, bare at nå som jeg er tredve vurderer jeg mer konsekvenser.

Jeg har drevet aktivt med sport siden jeg var 5 år gammel og har vært gjennom det meste, til og med gode resultater i et stort spekter. For å nevne noen: Fotball, Amerikansk fotball, ishockey, golf, tennis, beach volleyball, basketball, innebandy, baseball,taekwondoe, boksing, bodybuilding & fitness.

Jeg har hittil i min karriere samlet 11 NM gull, 3 sølv, 12 seriemesterskap, 2 EM medaljer, vært på landslaget i 3 forskjellige idretter, og har også NM gull i 4 forskjellige grener. Håper å ta med NM gull i kanskje to til før jeg legger opp.

Jeg har også fått oppleve den amerikanske mentalitet rundt idrett da jeg bodde i Florida fra 2000-03 og spilte college fotball og var med på tryouts for NFL, NFL Europe og Arena League. I USA vant jeg den første store bodybuilding konkurransen jeg deltok i «Sunshine classic» som var en 7 staters konkurranse, og en National level kvalifikasjon. Altså steget før man går proff.

11 NM gull i forskjellige idretter er jo helt utrolig! Hvilken idrett liker du best?

Det er vanskelig å si hvilken jeg liker best, men jeg brenner jo mest for idrett som krever at man holder seg i fysisk god form hele året, som amerikansk fotball og ishockey. Kontakt sport er helt klart min ting.

Hvilket NM gull synes du var vanskeligst?

Det vanskeligste NM gullet jeg har er NM i bodybuliding 2003, for det er en enmanns prestasjon, og jeg flyttet hjem fra USA til Norge kun tre uker før konkurransen så de andre var godt i gang/hadde lengre tid på å forberede seg.

Hva holder du på med akkurat nå da?

Jeg er ferdig utdannet ved Syddanske Universitet, Danmark. Uteksaminert Doktor i kiropraktikk. Jeg jobber på en kjempe fin klinikk i Sogndal, hvor jeg forøvrig bor med min forlovede, og min 2 år gamle datter Sevilla. Min nisje er helt klart vitenskap innenfor idrett og biomekanikk. Jeg regner med å prøve å starte min egen tverrfaglig klinikk om noen år hvor jeg kan videreføre mine egne idrettserfaringer. Den blir hetende «Klinikken JustHealth»

Ellers trener fortsatt hver dag og prøver å holde formen året rundt. Om vinteren blir det mye squash, basketball og vekttrening, mens om sommeren blir det mer golf, tennis og volleyball. Må si jeg har litt lyst til å prøve meg på scenen igjen etter jeg så Frank Vallèe prestere, han setter alltid lista så høyt. Men en dag lover jeg comeback!

Tankene er at jeg muligens gjør et comeback i bodybuilding for å sette standarden nok en gang, så se opp for meg når det nærmer seg konkurranse.  Jeg kommer snikende og puster deg i nakken der ute. Look out for Sjoko, jeg er 30 men sparker og skriker fortsatt
🙂

Comeback sier du, hvor lenge må vi vente til du setter ny standard da?

Nå har jeg akkurat begynt i ny jobb så det kan være det tar litt tid. Treningsmengden er tilfredsstillende, men jeg kan ikke tillate meg selv og være for egoistisk for tilfelle. Min første prioritering nå er datteren min Sevilla. Hun betyr alt for meg. Men et comeback er innenfor rekkevidde så man vet aldri?.

Har du noen tips til nybegynnere som drømmer om stor og muskuløskropp?

Beste tips til nybegynnere er å lytte til råd fra de som er i god form og SKYND DEG LANGSOMT! Man klarer ikke bli iform, stor, mindre fett, og detaljert alt på ett år, det kreves en konsekvent. Ikke bli fornøyd, sett nye mål!
 
Kostholdet ditt, hvor nøye er det?

Jeg spiser akkurat som det passer meg egentlig, men etter så mange år innen idrett har man vendt seg til en viss ernæring. Jeg sørger for å spise nok protein så jeg holder massen, resten er opp til humøret, og humøret sier ofte pizza! Til gjengjeld trener jeg hver dag og kanskje to ganger om dagen noen ganger.

Bruker du mye kosttilskudd?

Eneste kosttilskudd jeg bruker nå er glutamin, kalsium og proteinshake.

Av Iform.no september 1, 2011 07:30

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser