MMA VS Athletic Fitness?

Av Geir Tverdal juli 24, 2012 07:44

MMA VS Athletic Fitness?

Emil Weber Meek er en av Norges ledende MMA utøvere – Nå til høsten debuterer han i Athletic Fitness.

Å trene opp mot Atlethic fitness er på mange måter veldig lik måten jeg ville trent mot en MMA kamp på.

Jeg trener styrke, jeg trener kondisjon og jeg trener MMA.

Mot MMA blir styrke og kondisjon et supplement på hard MMA trening, denne gangen blir MMA brukt som et supplement til hard styrke trening. MMA bruker jeg også som cardio, rett og slett for å forbrenne kallorier.

Så en uke for meg ser ut som dette mot

MMA:

  • 5-7 Økter MMA
  • 2-3 Økter Styrke
  • 2 Økter cardio

Athletic Fitness

  • 5 Økter MMA
  • 4 Økter styrke
  • 2 Økter  kondisjon

Kondisjon

Grunnen til at jeg skriver Kondisjon i ?? for AF, er fordi kroppsbyggere og AF og bodybuilder utøvere har et wierd forhold til cardio. De aller aller fleste som sier de kjører cardio de går i et litt hurtig tempo for å forbrenne kallorier. Du vil på ingen måte få bedre hjerte/lunge kapasitet aka bedre kondisjon av den grunn. Det er selvfølgelig noen som kjører både intervaller og langkjøringer, men det er ytterst få!

Så for meg er cardio delen veldig lett, jeg kan gå inn på MMA Trondheim, kjøre en gøy og ganske rolig trening og få nok cardio for en dag! (Missforstå meg rett, kjører du bra intensistet på MMA får du selvsagt bedre kondisjon).

Kondisjon tidligere for meg har bestått 95% av langkjøring og resten har jeg fått fra MMA.

Styrke

For MMA trener jeg ikke for å øke muskeltverrsnittet med hypertrofi trening. Jeg trener som i alle andre idretter for å yte bedre i sporten jeg driver med. I mitt tilfelle blant annet eksplosivitet, statisk styrke, dynamisk styrke og maksimal styrke. Ja MMA er en allround sport.

Nå kommer jeg til å trene for å beholde/øke muskeltverrsnittet mitt ved å kjøre flere isolasjons øvelser. Og gjøre øvelsene så tunge som mulig. Det handler ikke lengre om å flytte mest mulig vekt raskest mulig. Men om muskel kontakt og rett og slett ?get the pump?!

Strengt talt trener du deg ufunksjonibel! Men med Eirik Sandvik blir det alltid en bra ordning!

emil_mma_250_2

Kosthold

Alt jeg har nevnt over er ikke akkurat et sjokk om man tenker som om et par ganger!
Men kostholdet i bygging er ikke bare bare!

I MMA som alle vet er det vekta som gjelder, jeg ønsker alltid å pakke så mye som mulig vekt og muskler på de 77 kg jeg kan være.
Men jeg har hatt ganske frie tøyler på hva og hvordan jeg kan spise.
Jeg har fått en grense på max kallorier, minst antall proteiner, fett og karbohydrater! Ut i fra det kan jeg i teorien spise hva jeg vil, så har jeg lyst på en baguette en dag kan jeg spise det.

Mot Atlethic Fitness er det faktisk grise strengt!
Jeg skal spise den maten som er satt opp på planen, samma greia hver dag, flere ganger om dagen!
I løpet av en dag spiser jeg

4 måltider med 200 gram magert kjøtt, 200 gram grønt og 3 måltider med 50 gram ris.
Resten er havregrøt, proteinpulver og mager kesam!

Jeg får quote kostholds coachen, han sier det bedre enn meg!

?Det å komme i konkurranseform i fitness er en så ekstrem greie at det kan være vanskelig å sette seg inn i den veldig firkantede tankegangen som kreves også for folk som ellers er vant til å være i meget god form i andre sammenhenger. Så selv om det sikkert høres overdrevent ut å være så nazi som jeg er nå, så er det dette jeg har erfart at må til hvis folk skal klare å komme seg i den formen som er nødvendig.

Så svarene på spørsmålene dine er at jo, det er veldig nøye at du spiser alle måltidene jeg setter opp. Og nøyaktig slik de er satt opp. Hvis ikke, så vil det være vanskelig for meg å vite hvordan jeg skal justere når det blir tid for å justere.

Det går an å komme i utmerket form ved å spise litt slumpmessig også, men da blir man ikke nødvendigvis i form til akkurat den bestemte datoen i slutten av september som vi har siktet oss inn på her nå.?
Neitherless to say det er strickt!

All respekt til alle kroppsbyggere der ute som gjennomfører!

Av Geir Tverdal juli 24, 2012 07:44

Kommentarer