Mor og datter stiller i Oslo Grand Prix (del 2)

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal april 4, 2018 12:00

Mor og datter stiller i Oslo Grand Prix (del 2)

Monica Dale Claussen gjør comeback i Oslo GP og datter Michelle debuterer i bikini. Til daglig eier og driver de Alhamar Fitness Center i Marbella, Spania. Her har vi tatt en prat med Michelle Dale Claussen .

Alder: 21 år
Bosted: Drammen/Marbella
Arbeide: Student og resepsjonist ved treningssenter
Høyde: 167 cm
Vekt: 51 kg
Off-season: 56 kg
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Alhamar, Lafamiliaworldwide og Domutos
Klubb: Team 24 fitness

Fortell litt om deg selv

Jeg er 21 år gammel og er nysjerrig på livet. Per dags dato vet jeg ikke hva jeg skal bli når jeg blir «stor» og det er heller ikke noe jeg haster noe med.
Jeg tilbringer mye av tiden min i Spania sammen med familien min som er bosatt der nede.
Jeg har alltid vært aktiv med en eller annen form for en idrett. Alt ifra friidrett til kampsport.
Jeg er en person som liker å ha struktur i livet og hverdagen min. En egenskap som jeg tror har gjort at jeg har kommet dit jeg har kommet i dag er at jeg har en genuin interesse for det jeg holder på med. Jeg liker å sette meg mål, og fullføre dem.

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for bikinifitness?

Jeg har lenge vært inne på tanken om å konkurrere. Jeg har vært fascinert over fitnessgrenen helt siden mamma deltok i sin første konkurranse for 15 år siden. Da var jeg selvfølgelig altfor ung til å delta selv.

Jeg er glad i trening og «sunn» mat, og det kom til et punkt hvor jeg trengte å ha et mål å jobbe mot. Jeg bestemte meg derfor for å stille i bikini fitness. Jeg ser på dette som en fin erfaring og jeg går derfor inn uten noen forventninger.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Hittil har det gått overraskende bra. Jeg syntes ikke dietten i seg selv er utfordrende da maten jeg spiser smaker godt og jeg går ikke sulten.
Jeg syntes det har vært en spennende prosess og jeg har lært å kjenne nye sider av meg selv.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

Jeg starter som regel dagen alltid med en treningsøkt. Før jeg drar på trening sørger jeg for å få i meg en kaloririk frokost så jeg får den ekstra energien jeg trenger for å kunne yte mitt beste.

Jeg jobber på et treningssenter så det er veldig praktisk for meg å pakke matboksene og dra rett på trening før jeg starter på jobb. Etter jobb har jeg vanligvis veldig lite på agendaen og nå som jeg har vært på diett har det fort blitt noen late sofakvelder. Jeg prøver å være flink til å legge meg tidlig da en god nattesøvn er et stort behov jeg har. Det blir ofte 8-9 timer søvn hver natt.

Jeg føler at dietten har påvirket meg mer i en positiv forstand ettersom jeg tidligere har vært litt klønete med å kontrollere hva jeg spiser. Jeg er mer fokusert og har et stabilt blodsukker til motsetning fra tidligere hvor det kunne gå timevis mellom hver gang jeg spiste. Det er selvfølgelig dager jeg har mindre overskudd enn andre, men det har jeg også når jeg ikke er på diett.

Hva med poseringstrening da?

Jeg har satt faste dager i uken hvor jeg går igjennom de fire kvartvendingene samt I-walk. De siste fire ukene mot konkurranse har jeg prøvd å legge inn minimum 10 minutter hver dag. Det kan fort bli noen runder foran baderoms speilet også.

Hvor er du om 10 år?

Det spørsmålet er like vanskelig å svare på hver gang. Forhåpentligvis har jeg nådd flere mål jeg har satt meg. Mer enn det får tiden vise. Jeg har lært meg å ikke planlegge for mye, heller ta tiden til takke og nyte alle de små øyeblikkene livet har å by på. Det viktigste for meg er å ha det bra.

Hva er planene videre etter denne våren?

Foreløpig har jeg ikke lagt noen plan. På treningsfronten kan jeg tenke meg å bygge mer muskler, men samtidig holde en noenlunde bra form ettersom jeg har jobbet så hardt for å komme dit jeg er nå. Om det blir noen flere konkurranser får vi se på. Hvem vet, kanskje jeg blir bitt av basillen?

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

Jeg bruker veldig lite kosttilskudd. Under dietten har det selvfølgelig blitt litt ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler, men jeg prøver å holde meg til ren mat og eventuelt BCAA under treningsøktene mine.

Min største svakhet er proteinbarer, og det har vært en kjempe utfordring å ikke la seg friste da jeg til daglig sitter i en resepsjon hvor det kryr av dem. Det er derfor ingen løgn at jeg har prøvd hardt for å kunne få plass til en i dietten min.

Fortell litt om hvordan du trener

Jeg trener 5 dager i uken. Jeg har ingen spesifikk treningsplan annet enn at jeg skal ha 3 underkroppsøkter og 2 overkroppsøkter i løpet av en uke. Jeg liker å være kreativ med valg av øvelser så ingen økter er helt like.

Favorittmuskelgruppen min å trene er skuldre, så man skal ikke se bort ifra at et par ekstra sett med sidehev blir spredt litt fritt utover uken.

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Jeg har en fleksibel diett hvor jeg holder meg innenfor kalorier og sammensetning. Jeg spiser derfor veldig variert noe som har vært nødvendig for meg da jeg blir fort matlei dersom jeg skal spise de samme matvarene hver dag. Det har også vært viktig for meg å ha en positiv opplevelse med selve oppkjøringen og jeg har derfor valgt å heller øke treningsmengden enn å justere på maten.

Noen du vil takke/nevne helt til slutt?

Først og fremst vil jeg takke mamma og pappa. De har vært mine største støttespillere under hele prosessen både når det kommer til å motivere meg frem mot konkurransen og ikke minst oppfølgingen med diett og trening. Dette høres sikkert veldig klisje ut, men hadde det ikke vært for de hadde jeg ikke klart å stå der jeg gjør den dag i dag.

Jeg vil også takke Tommi Thorvildsen for at jeg har vært så heldig å få være en del av teamet.
Når det kommer til posering vil jeg gi en stor takk til IFBB pro Evita Breide og Natja Barnova som har gitt meg alt av nødvendige tips og hjelp.

Helt til slutt vil jeg takke sponsorene mine for å hatt troen på meg hele veien.

LES OGSÅ:  Mor og datter stiller i Oslo Grand Prix (del 1)

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal april 4, 2018 12:00

Kommentarer