Muskelvekst og smertestillende preparater

iform.no
Av iform.no februar 11, 2016 15:00

Muskelvekst og smertestillende preparater

Kombinasjonen av smertestillende tabletter og trening hører ikke sammen.

Mange av oss har hørt det. Kombinasjonen av smertestillende tabletter og trening hører ikke sammen. Færre av oss tenker likevel noe spesielt over det.

Her vil vi presentere 2 studier som viser at treningsresultatet blir dårligere om man i tillegg bruker smertestillende tabletter.

Hypertrofi er betegnelsen på vekst av vev – og i denne sammenhengen; muskelvev. Vekst av dette vevet fører til en strammere kropp, og økt forbrenning.

Smertestillende i kombinasjon med trening

NSAID er en forkortelse for «Non-steroide antiflammatory drugs», og er en samlebetegnelse for medisiner som i hovedsak brukes mot revmatiske lidelser og smerte. Medisinene har vært tilgjengelig i Norge i flere tiår, og inkluderer deriblant virkestoffene ibuprofen og naproksen (som finnes i henholdsvis ibux og naproxen).

En studie som ble publisert i Medicine & Science in Sports & Exercise fant forskerne fram til at ibuprofen virket hemmende på muskelhypertrofi. Studien ble gjort på rotter som hadde blitt operert i lårmuskulaturen for å oppnå kronisk overbelastning. Rottene ble deretter delt i to grupper. Den ene gruppen fikk ibuprofen, mens den andre gruppen ikke fikk noe.

ibux2016-2016-2

Resultatet

Rottene som fikk tilført ibuprofen hadde fått redusert muskelhypertrofien med hele 50% sammenlignet med de rottene som ikke fikk ibuprofen.

I en annen studie kom man fram til at satelittcellenes aktivitet i muskelcellene ble redusert i tillegg til at det var en økning i produksjonen av myostatin i muskelcellene. Myostatin virker som en negativ regulator av muskelvekst. For mye av dette vil føre til dårligere treningsresultater.

iform.no
Av iform.no februar 11, 2016 15:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser