Muskuløs comeback

Av Geir Tverdal april 25, 2012 09:14

Muskuløs comeback

To førsteplasser i comebacket er nesten som å vinne jackpot i lotto, sier Matti M. Evensen

For vel en uke siden gikk han til topps i Sandefjord open i bodybuilding.

I helga vant Matti M. Evensen Oslo grand prix. Sist han konkurrerte var i 2007.

Det var en deilig og egentlig ubeskrivelig følelse å gå til topps etter at jeg har hatt en lang skadeperiode. To førsteplasser i comebacket er nesten som å vinne jackpot i lotto, sier karasjokingen som vant klasse minus 90 kilo.

Evensen har en allsidig idrettskarriere å se tilbake på. Han har vært, og er fremdeles, involvert i innebandy, nå kun som dommer. Han har også vært innom strong-man-konkurranser, men endte til slutt opp som bodybuilder. Men der har også karrieren hatt mange tilbakeslag. I 2004 var han var med på det første stevnet. Siden har skader hemmet utviklingen til Matti. ? Jeg har operert både skulder og albue, og har lagt om treningen en god del. Tydeligvis har jeg respondert godt på det, sier han.


 
Matti konkurrerer i klassen minus 90 kilo. I det internasjonale stevnet i Oslo var det meldt på 7 stykker, men da innveiingen tok til, var det kun to i Mattis klasse. Foruten Matti var det Marius Jakubonis fra Litauen som konkurrerte i klassen. ? Evensen vant sin klasse solid, og han ble også kåret til stevnets fjerde beste bodybuilder av i alt 130 utøvere.

Jeg har gått på diett siden 15. november med et mål om å fjerne underhudsfettet slik at muskelmassen blir mer synlig. Da går det på proteinholdig mat, mens man må gå ned på karbohydratene som binder vann og ikke minst på fettinntaket, sier han og legger til:

– Det siste døgnet før konkurransen kutter jeg også ut all væske slik at muskulaturen blir enda tørrere. Det føles omtrent som at man har svelget sagmugg. 

 

Av Geir Tverdal april 25, 2012 09:14