Når på dagen BؘR du trene?

Av Eirik Sandvik juli 26, 2012 06:00

Det mest avgjørende for fremgang er selvsagt at man i det hele tatt F؅R trent, men det dukker stadig opp spørsmål rundt de ?optimale treningstidene?.Selv om jeg sjeldent gjør det kan jeg godt trene om morran (om jeg M؅), men tung styrketrening er bare å glemme. Om du har det tilsvarende eller ei, får du nå et par svar på hvorfor ting er som de er.The effect of training at a specific time of day: a review, forklarer at det er cirkadiske rytmer som står bak variasjoner i prestasjonsevne basert på treningstidspunkt. Kroppen har tross alt ulike systemer som kontrollerer innvendig status, og disse følger ulike sykluser. Studier viser at man på generell basis vil prestere bedre om kvelden (mellom 16.00-20.00) enn om morgenen (06.00-10.00) når det gjelder anaerob trening. Dette i teorien som følge av økt kroppstemperatur, muskelaktivering og hormonell status.
 
For å gjøre det enkelt kan vi legge styrketrening, sprint og intervalltrening i kategorien anaerob trening (det er en forenkling, men.. lev med det). Dette er altså treningsmetoder som viser seg fordelaktig å utføre senere på dagen. MEN, det er visse unntak. Studier viser også at man kan tilpasse seg treningstidspunkt.
 
Døgnrytme og treningsvaner kan derfor sies å være det mest avgjørende når det gjelder ?optimale treningstider?. For min del bekrefter dette bare det faktum at trening med lav til moderat intensitet er ?best? om morran (hurra for morgenturer) og at styrke og eksplosiv trening bør utføres senere på dagen.
 
Når foretrekker DU å trene?


Eirik Sandvik
www.eiriksandvik.com

Bli kvitt og forebygge skader og kroniske smerter?

Programmet som GARANTERER muskelvekst på 12 uker.

Løsningen på dine SKULDERSMERTER!

Av Eirik Sandvik juli 26, 2012 06:00