Neste gang du møter veggen, prøv dette!

Av Eirik Sandvik mai 19, 2014 13:00

Neste gang du møter veggen, prøv dette!

Alle som trener møter motgang fra tid til annen!

Sånn er det bare og det må vi finne oss i, men hva er det vi stort sett pleier å gjøre når problemer dukker opp? Og er dette egentlig den beste løsningen?

Når det dukker opp problemer med å nå et mål vil man som regel begynne å tenke i meget kompliserte baner. Om mål X ikke oppnås ved å benytte strategi A og B, så trenger man sikkert strategi C,D,E,F i tillegg, ikke sant?

Altså, om målet ditt er å bygge større armer og du per i dag har et stort fokus på:

  • bicepscurls med stang,
  • bicepscurls med frivekter,
  • bicepscurl med kabel, sittende
  • bicepscurl med stang, sittende
  • bicepscurl med frivekter
  • sittende bicepscurl med kabel

og det IKKE fungerer (bombe), så trenger du ikke hoppende bicepscurls, bicepscurls med piruett, bicepscurls med kjetting, bicepscurls med baklengs salto og resten av de 2000 ulike bicepsøvelsene som favoritt kroppsbyggeren din skryter av.

Når du møter motgang, gjør det enkelt!

Om du kjører 100 kg i markløft i dag og klager på arm-størrelsen din. Tren som rakkeren for å øke til 200 kg i markløft og se deretter om det er nødvendig å klage noe mer.

Om du sliter med å øke styrken i knebøy og du kjører 5 støtteøvelser per i dag, så trenger du ikke 5 til, men kanskje du rett og slett trenger å kutte ut støtteøvelser totalt i en periode og KUN kjøre knebøy?

Om du sliter med å øke spensten og du kjører 23 spenstøvelser, så trenger du ikke 10 til. Kutt ned til et par sentrale øvelser og fokuser på KVALITET over kvantitet.

Osv, osv..

Du skjønner greia. Gjør det enkelt! Dette er noe man til stadighet møter på, ser og hører om når det kommer til treningsmål og problemer med å oppnå dem. De aller fleste havner i gjør-det-så-avansert-som-mulig-fella når et problem dukker opp og ender som regel kun opp med enda mer frustrasjon når heller ikke dette hjalp (tvert imot).

Neste gang du møter veggen, prøv dette og gjør det så enkelt som mulig. Du vil takke deg selv!

Tough times dont last, tough people do

Av Eirik Sandvik mai 19, 2014 13:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser