Nina Furseth

Av Iform.no februar 20, 2009 08:00

Nina Furseth

Nina har masse første plasser i Fitness! Her kan dere lese siste nytt og mye mer om denne flotte damen!

Navn: Nina Furseth
Bosted: Oslo
Arbeide: 
kundekonsulent
Høyde: 169 cm
Vekt: ca 57/61, varierer lite on/off. 
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen

Meritter:
1pl:NM-Fitness 2003
3pl:Exhale Weekend Västerås 2005, Bodyfitness+164
2pl:Exhale Open Hamar 2005, Bodyfitness+164
1pl:Sandefjord Open 2005, Bodyfitness+164
4pl:Body Oslo Grand Prix 2005, Bodyfitness+164
16pl:VM-Santa Susanna 2005, Bodyfitness+164
3pl:Larvik IGP, Bodyfitness+164
3pl:NM Bodyfitness 2005
1pl + Overall: Bodyfitness, Loaded Cup 2006, Danmark 
3pl:Oslo GP 2006, Bodyfitness +164

Mobiltelefon: Nokia N-80
Musikk: Dance, trance, R&B + mye annnet…
Favorittfilm: Mye som er bra..
Favorittdrikk: Pepsi Max 
Drømmemannen: Lars selvfølgelig 🙂
Favorittmat: Wok, sushi, hjemmelagd pizza, pasta, indisk, thai osv.. 

Surfer du mye på nettet? Hvilkne websider bruke du mest tid på?
Surfer ikke særlig mye, men er ofte innom iform.no 🙂

Hva synes du om iform.no?
Kjempebra treningsnettsted for alle som er interessert i fitness, kroppsbygging, trening, trim og kosthold. Mye bra artikler som er verdt å få med seg.

Hva er din målsetning for 2007?
Med treningen i år har jeg som mål å forbedre muskelmasse og symmetri, og holde meg i bra form. Videre har jeg som mål å lykkes i jobbsammenheng, og ha det bra generelt sett.  

Når begynte du å trene?
Rundt 10-11 års alder, da jeg begynte på jazzballett i Ulsteinvik. Så etterhver ble jeg hekta av aerobics, spinning, step, bodypump osv.. Begynte med seriøs vekttrening høsten 2001, noe jeg kommer til å fortsette med. Styrketrening, kombinert med en del cardio, er etter min erfaring den beste treningsformen som finnes.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det er nok skuldre/triceps , bakside lår og magen…Er jevnt over fornøyd med symmetrien, men likevel kan «the total package» alltids forbedres… Blir man noen gang helt fornøyd i denne idretten…??

Hva synes du er din beste prestasjon?
Definitivt Loaded Cup i Ringsted, Danmark, våren 2006. Vant førsteplass + overall i bodyfitness, og det var en fantastisk bra følelse.

Hva er det som driver deg? 
Egne målsetninger, både i treningssammenheng og i livet generelt, er for meg viktige motivasjonsfaktorer. Man prøver og feiler, vinner og taper, og lærer mye underveis. Ved å ha troen på seg selv, se fremover, og ikke la seg knekke av nederlag, kan man klare det meste.

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
Ja det er uten tvil min kjæreste og samboer, Lars. Han har lært meg alt om øvelser og riktig teknikk i vekttreningen, og har støttet meg 100% gjennom alle konkurranser. Uten Lars hadde jeg ikke vært der jeg er i dag.

Har du noen tips til en nybegynner?
Snakk med noen som har erfaring og lytt til råd og tips. Riktig teknikk, og korrekt utførelse av øvelser er grunnlaget for å komme videre. Få med en treningspartner som er like seriøs som deg. Sett deg realistiske mål. Et hovedmål på lang sikt og flere mindre delmål på veien dit. Ta tiden til hjelp, og ikke gi opp selv om alt av og til bare er et ork. Husk å lytte til kroppen, og sørg for nok hvile og søvn. Og jenter, forstå dette: IKKE V؆R REDD FOR ؅ LؘFTE TUNGT!! Du får ikke muskler sånn plutselig, de kommer etter utallige timer med hard målrettet trening. I tillegg er kostholdet avgjørende for å få resultat av treningen: Spis sunt og riktig på hverdager, men forbered deg på noen uvante endringer, som krever viljestyrke og innsats!! Spør noen med erfaring om å sette opp en kostholdsplan tilpasset deg, alt etter hva dine mål er. Utskeielser hører helgen til, men min anbefaling er likevel å begrense seg…Enten er man seriøs, eller så er man det ikke! Sist men ikke minst, utbyttet av regelmessig trening og riktig kosthold omfatter MYE mer enn det aktive utøvere gjør for å sikre «konkurranseformen». Du investerer i en bedre helse, og bedrer selvbildet. Mitt motto er: «Get fit or die trying» 🙂

Hva er dine mål og ambisjoner?
Bli bedre i det jeg driver med! Som person er jeg meget målbevisst, ambisiøs og jobber hardt mot egne målsetninger for å gjøre det best mulig, både i treningssammenheng og ellers i livet. Likevel bør man ha realistiske mål i livet. Fitness vil alltid være min største interesse, jeg elsker jo trening, men det blir på fritiden. Jeg har som mål å finne «drømmejobben», tjene godt, trives og ha det gøy sammen med familie og venner.

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?
Fordelene med fitness er at man blir sterkere, både fysisk og psykisk. Det krever viljestyrke, disiplin og år med beintøff trening for å oppnå en veldefinert og symmetrisk kropp. Man må hele veien tøye egne grenser, være tålmodig, og ha troen på seg selv. Dette er viktige egenskaper hvis man skal lykkes i fitness, men også i jobbsammenheng og livet generelt.

Ulempene i denne sporten det intense fokus på kropp og utseende. Dette kan «bli for mye» for enkelte, som da tyr til drastiske metoder for å nå sine mål.. Andre igjen setter altfor store krav og forventninger til egne prestasjoner, og «møter veggen» når de ikke strekker til.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
På en vanlig dag står jeg opp ca 06, drikker en stoor kaffe-kopp, spiser frokost og flyr ut døren på jobb. Trener på ettermiddagen, ved 17-18 tiden, for så etterpå slappe av med min favoritt tv-serie eller en bra film. 

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt! 
For tiden trener jeg en 5-splitt, samt cardio ca 2 g pr uke. Hender jeg slår sammen til en 4-splitt hvis jeg føler for det. 
Dag 1: Rygg, bakside skuldre
Dag 2: Bryst, mage
Dag 3: Lår og legger
Dag 4: Biceps, triceps
Dag 5: Skuldre, mage
 
Fortell oss litt hvordan en fitnessutøver spiser.
Jeg for min del er meget nøye på hva jeg spiser hele året. Har siden tidlig i tenårene vært opptatt av kosthold, så det er en livsstil.  Sørger for rene råvarer og masse salat og grønnsaker. Det går mye i kylling, kalkun, div fisk. I tillegg bruker jeg mye Lindeberg’s fullkornspasta, naturris, nudler, havregryn, fiberrik, spelt osv. Er nøye på å få i meg tilstrekkelig med proteiner og sunne fettsyrer, i tillegg til fiber og langsomme karbohydrater i moderate mengder. For meg er det en viktig selvfølge å være i bra form hele året, og da må man også ha et kosthold som gjør det mulig. Men selvfølgelig skeier jeg ut eller går på by’n en gang i blant… Man må leve og kose seg også:)

Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?
Alt som har med kosthold og dietter ordner jeg selv. Siden jeg har et meget bra sammensatt kosthold hele året, er det bare mindre justeringer frem mot konkurranser.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Ja, av proteinpulver bruker jeg Dalblads Three In One(vanilje), og Protein Delite (verdens beste på smak!!). Ellers så bruker jeg Super Omega 369, magnesium og vitamin+mineral-tilskudd. Anbefaler også Doctor’s CabriteDiet proteinbarer!! Nam!

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Tren regelmessig og tungt. Husk at desto mer muskelmasse du har, jo mer forbrenner du. Spis små måltider, sunt og variert, min hver 3 time. Husk frokost, og spis nok sunne fettsyrer. Cardio før frokost er super-effektivt, ta gjerne en sort kaffe først.

Beskriv deg selv med fem ord.
Målbevisst, disiplinert, energisk, ærlig og sosial.

Av Iform.no februar 20, 2009 08:00