Nina Latt

Av Iform.no januar 1, 2005 20:16

Nina Latt

? Jag är en sådan som aldrig var speciellt bra på idrott i skolan. Jag sprang inte snabbt, hoppade vare sig långt eller högt och mitt bollsinne var medelmåttigt. Det skulle ha haft styrketräning på schemat, för det är det som är ?min grej?.

Navn: Nina Lätt
Bosted: Malmö, Sverige
Født: 1977
Web side: www.swedishnina.com
Sivilstand: Kjæreste
Yrke: Grafisk Formgivare
Treningssenter: SATS Sports Club
Høyde: 173 cm
Vekt: 67 kg

Beskriv litt om din treningsbakgrunn?
? Jag är en sådan som aldrig var speciellt bra på idrott i skolan. Jag sprang inte snabbt, hoppade vare sig långt eller högt och mitt bollsinne var medelmåttigt. Det skulle ha haft styrketräning på schemat, för det är det som är ?min grej?.

Hvor lenge har du trent med vekter?
? Jag började som de flesta andra runt sexton års ålder, men det var inte förrän våren 2002 som jag verkligen började träna på allvar. Man kan faktiskt säga att jag har Internet att tacka för att jag lärde mig att träna hårt. Det var nämligen genom Internet som jag kom i kontakt med personer som kunde mycket om styrketräning. Jag fick hjälp att göra mitt första träningsprogram, och jag fick svar på många saker som jag undrat över. Plötsligt blev träningen så mycket roligare, och eftersom jag samtidigt lärde mig om kost så kom resultaten blixtsnabbt.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
? Mina vader helt klart! De mäter 42 centimeter och är hur starka som helst trots att jag i princip aldrig tränar dem. Om det är snyggt det vet jag inte, men det är rätt coolt.

Hva er din framtids plan?
? Om man ser till min fysik så är min plan att förbättra mina proportioner. Jag behöver mer rygg, bättre axlar, och mer volym på baksidan av låren. Jag har inte planerat att ställa upp i någon tävling, men om jag skulle tävla så vore det i bodyfitness. Tjejerna i bodyfitness-tävlingar är otroligt snygga och det är verkligen ett ideal för mig.

Hvordan trener du ?
? Jag tränar 3-4 gånger i veckan och jag har ett program som jag följer på ett ungefär:
Dag 1 Rygg + Mage
Dag 2 Axlar + Triceps
Vila
Dag 3 Biceps + Mage
Dag 4 Axlar + Bröst
Vila
Dag 5 Ben + underarmar/handleder
Upplägget är sådant att jag har en prioriterad muskelgrupp per dag, och den tränar jag alltid först. Jag brukar köra ungefär 3 övningar per muskelgrupp, och ligger på 8-12 reps. Jag tycker att det är roligt att kolla hur tungt jag kan lyfta, så det blir inte så strikt utförande alla gånger.

 Hvordan spiser du?
? Jag äter var tredje timme och har några olika måltider som jag äter de flesta dagar.
1 Proteinpulver med en halv banan, minimjölk, och havregryn (mixar och dricker)
2 Havregrynsgröt med linfrön, vetekli, fun light och minimjölk.
3 Pasta med frysta grönsaker och tonfisk eller kyckling
4 Kesella light med minimjölk och fun light
5 Keso med skivade bananer och hackade hasselnötter
6 Branflakes med minimjölk eller lättyoghurt.
När jag känner för det så unnar jag mig att äta på restaurang, köpa en påse godis, eller laga något kaloririkt här hemma. Jag är för tillfället mycket förtjust i Espresso House?s toscamuffins.  Jag tror inte på att förvägra sig precis allt, i alla fall inte om man inte har en tävling framför sig.

Hvilke kosttilskudd bruker du?
? Jag använder kosttillskott dagligen och det är mycket viktigt för mig. Jag använder antioxidanten ALA (Alpha Lipoic Acid), Enhanched Whey (proteinpulver) och Kalcium Pyruvat, allt av märket dXb Nutrition från Fitnessbutiken. Utöver det så tar jag vanliga multivitamineraltabletter.

Har du noen treningstips til «nybegynnere»?
? Ja, jag har massor! Många av dem finns på min hemsida, men jag kan nämna några lite kort här. Först och främst så måste man lära sig att man måste träna hårt för att få resultat. Det går inte att stå och se snygg ut och prata när man lyfter vikter utan man måste ta i ordentligt. Många tjejer är rädda för att ta i. Sen gäller det att planera sin träning, ta sig en ordentlig titt i spegeln och utforma sitt träningsprogram efter vad man ser, och vad man vill förbättra. Vet man inte själv hur man skall börja så skall man inte vara rädd för att fråga om råd, välden är full av träningsintresserade människor som gärna ger nybörjare en hjälpande hand. Lika viktigt som det är att träna rätt är det att äta rätt. Se till att äta ordentligt både före och efter passet. Och till slut, när du har fått en snygg och vältränad kropp; Glöm inte bort att sträcka på dig. Hållningen betyder nästan allt för hur det ser ut till slut. Det finns ingen kropp som är snygg om hållningen är dålig. Sträck på dig!

Hva driver du med når du ikke trener?
? Jobbar! Jag gör annonser, hemsidor, skriver, samt layoutar en tidning. Mitt största intresse är design och allt annat roligt man kan göra med datorernas hjälp. En hel del tid går också åt till att uppdatera min egen hemsida.

Hva er det som motiverer deg?
? Tanken på att förbättra mig! Jag vill bli starkare, friskare, piggare, sundare, snyggare, snabbare, och så vidare?

Noe du vil nevne til slutt?
? Jag vill bara påminna folk om att försöka vara lite mer förstående mot varandra. Vi vet så lite om varandra, men dömer så fort. Det gäller speciellt här på Internet där man träffar så många olika personer. Vi är nog mer lika än vi tror.

Av Iform.no januar 1, 2005 20:16

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser