NM i bodybuilding & bodyfitness nå til helga

iform.no
Av iform.no oktober 1, 2009 15:00

NM i bodybuilding & bodyfitness nå til helga

For å få litt mer informasjon om årets NM tok jeg en prat med presidenten i NKF (Norges kroppsbygger- og fitnessforbund) Bjørn Winberg

Etter lange tøffe dietter og hard-core lifestyle er det klart for tonnevis av muskler som skinner om kapp i Norges heteste mesterskap.

Selvfølgelig snakker vi om Norges-mesterskapet i bodybuilding & bodyfitness 2009.

FORELØPIG KJØREPLAN NM 2009
PÅMELDTE TIL NM

For å få litt mer informasjon om årets NM tok jeg en prat med presidenten i NKF (Norges kroppsbygger- og fitnessforbund)
Bjørn Winberg.

Hvordan går det Bjørn, har det vært travle dager nå før NM?
– Det blir mange timer ved pc og mange telefoner. Det er mye som må være på plass. Takket være et veldig bra styre, har vi bra kontroll alle sammen.


Hvor mange NM har du vært med og arrangert?

– Dette er det 8 NM jeg er med og arrangerer.

Det er veldig mange påmeldte i år, hvor mange utøvere er påmeldt?
– Vi er pr i dag 91 deltagere.

I år kjøres NM på en dag mot to dager i fjord, hvordan går det da?
– Det er det meste jeg har vært med på en dag. Det blir en stor utfordring og få alle på plass i tide, på scenen, men med Kim og Kevin bak scenen fikser vi det. Vi har også fått et stort ekstra rom vi skal bruke.

Litt spesielt med årets NM er elimineringsrunden for bodyfitness +163cm. Hvorfor blir det gjort, har det blitt gjort før?
– Dette er første gangen vi har med så mange deltagere at vi trenger elimineringsrunde. Det blir plukket ut all over 15 stk i en eliminering før 1 ordinære runde.

Unni Bekkevold legger til:
Det har vært gjennomført elimineringsrunder i Norge tidligere, men ikke i bodyfitness. I fitness for herrer hadde vi imidlertid ved en anledning rundt 30 deltagere som måtte gjennom eliminering. Halvparten endte da med en meget kort opptreden og fikk aldri vist seg i styrerundene.

Hva vil du si til folk som skal komme og se på, hva kan de forvente seg?
– Dette blir en av de beste NM gjennom tidene, skal du se topp trente atleter i toppform, må du ta turen innom Sentrum scene på søndag.

Når starter showet og hvor skal folk møte opp for å se?
– Showet starter søndag kl. 10:00 med forbedømming. Finalen starter kl.1500. Stevnet avholdes på Sentrum scene.

Billetter da, hva koster de og hvor kan de kjøpes?
– De kan kjøpes på Billettservice og ved døren 100.- for forbedømming og 250.- for finalen + avgiften.

Her er en liten forsmak på hva folk kan forvente seg på søndagen – se en liten film satt sammen fra NM 2007

To uker etter NM skal Norge arrangere Nordisk, da i Trondheim. Hvordan tror du det blir å arrangere Nordisk i Trondheim?

– Vi føler at våre arrangører i Trondheim, Kaliber Gym med Siw-Hege og Hege i spissen har gjort en kjempe jobb. Vi bare gleder oss til og komme til Trondheim. Dette er noe alle interesserte i Trondheim bør få med seg. Her kan det fort bli fullt!!

Har NKF arrangert konkurranser andre plasser enn Oslo før?
– Dette blir den første gangen jeg har vært med på det, men det er ikke første gangen. Vi hadde jo NM i Trondheim i 1984, tror jeg det var.

Unni Bekkevold legger til:
NKF har tidligere arrangert konkurranser både i Tønsberg, Fredrikstad, Sarpsborg og Trondheim. I tillegg ble det flere ganger også arrangert konkurranser på Lørenskog (som jo ikke er Oslo selv om det er veldig nært). Her snakker vi om forrige århundre, men dog 🙂

Er det noe du vil nevne til slutt?
– Til syvende og sist er det publikum som vi er avhengige av for å skape midler til å drive forbundet videre.
Vi trenger selvfølgelig også publikum til og lage god stemning i salen. Så kom og støtt opp sporten.
Hilsen President Bjørn Winberg

NM i Bodybuilding & Fitness 2008
NM i Bodybuilding & Fitness 2007
NM i Bodybuilding & Fitness 2006
NM i Bodybuilding & Fitness 2005Se flere av årets utøvere før NM + annet sladder/nytt fra treningsmiljøet.
SETT & HØRT
Knut Øines – bedre enn noen gang før!
Jeg kan garantere at dere kommer til å bli rimelig imponerte over formen til tittelforsvareren
Les mer herEtter Nordisk legger jeg karrieren på hylla. NM og Nordisk blir mine to siste konkurranser.Nå har jeg vært aktiv utøver i 10 år,og Nordisk blir mitt 20.stevne. Les mer herPaul Rusten debuterte som kroppsbygger på sandefjord open i 2008, da ble det første plass. Nå over et år siden er Paul i forberedelser igjen.
Les mer her


Nina Furseth har en rekke topp-plasseringer. Nå er hun klar for scenen igjen.
Jeg kjenner at jeg er spent og at konkurranse-instinktet begynner å våkne.

Les mer her


Kroppsbygging er kunst!
Marius Graatrud, som så kjært er kalt meteren, er nå klar for høstens konkurranser. Vi fikk et intervju med muskelbunten før høstens konkurranser.
Les mer herFrank Vallée er mannen som aldri helt gir opp. Hver gang vi ser ham viser han oss det beste han har. Etter ti år gjorde han comeback og vant sin klasse.
Les mer her


Han vant gull i NM i fjor. Nå har han åpnet butikk på Majorstuen. Amir er en super-mann med mye jern i ilden og i høst ser du ham på scenen igjen!
Les mer her


Mona Christin Jacobsen har trent med vekter i over 20 år og har erfaring både innen Bodybuilding og Bodyfitness. Hva er egentlig forskjellen? Hun svarer iform.no på spørsmål som mange kanskje lurer på.
Les mer her


iform.no dro på 24fitness og snakket med noen av gutta som forbereder seg til høstens konkurranser.

Vi tok en prat med Tommi Thorvildsen, Ali Tabra, Omid Samady og Tore Folkestad.
Les mer her


Hanne-Mari debuterte i år (09), nå satses det på NM til høsten(09). Her får vi vite litt mer om denne spennde debutanten.

Les mer her
Rikke på kun 17 år debuterte i år og maken til debut kan man man bare drømme om. Hun vant sin klasse både på Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. Alt kan skje fremover for denne unge jenta og hun har bestemt seg for å satse!
Les mer her


Her er ei dame som er klar for å vinne alt. Hun er råtøff, sterk på mange områder og vet nøyaktig hva hun vil. Se opp for Cathrine!

Les mer herEn av ildsjelene bak Stavanger open er ikke ukjente Andre Thesen som vant NM i Classic bodybuilding, pluss fikk en bra 2 plass på Nordisk i 2008. Vi spurte han ut om konkurransen – pluss hvordan planer han har framover.
Les mer her

iform.no
Av iform.no oktober 1, 2009 15:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser