Noen gang tenkt på å bli en WRESTLER?

iform.no
Av iform.no februar 22, 2010 06:01

Noen gang tenkt på å bli en WRESTLER?

Erik Isaksen er wrestler og her kan du lese litt om hva som kreves i den brutale ringen.

Erik Isaksen er wrestler og her kan du lese litt om hva som kreves i den brutale ringen.

Mange er nysgjerrige på wrestling. Hvordan startet du med wrestling?
Jeg startet med å trene wrestling i England i 1995, da jeg flyttet dit i forbindelse med markedsføringsstudier. Første gang jeg så wrestling, rundt 1986, ble jeg utrolig fascinert og fikk en drøm om å bli wrestler selv. Siden det ikke var noe wrestling i Norge, var det ikke så mange som hadde tro på at jeg noen gang faktisk skulle bli wrestler. Første kamp hadde jeg i 1996, og siden den gang har det blitt flere hundre kamper i over et dusin forskjellige land, så jeg vil vel si at jeg i større eller mindre grad har oppnådd barndomsdrømmen.

Hvilke egenskaper bør man ha, for å drive med wrestling?
Wrestling er veldig variert og wrestlere har veldig forskjellige stiler. En wrestler bør ha styrke, utholdenhet, spenst, hurtighet og ikke minst evnen til å engasjere publikum.

Er det en farlig sport?
Ja, wrestling er farlig. Det er en risikosport som ofte blir undervurdert fordi det er et showelement involvert. Feilberegninger kan gi alvorlige konsekvenser, og skader oppstår.

Kan jenter også drive med wrestling?
Det finnes mange jenter som driver med wrestling, men ikke her i Norge. I Japan er det flere wrestlingforbund som bare har jenter involvert, og også verdens største wrestlingforbund World Wrestling Entertainment (WWE) har sin egen diva-avdeling.

Det er mye skuespill i Wrestling, er det mye trening som ligger bak?
Det er skuespill i wrestling, men skuespill er bare en en del av wrestlingen. Definisjonen jeg bruker på wrestling er at det integrerer bryting og kampsport med stunt og show. Jeg ser på meg som en sportsutøver, stuntmann og showmann, og ja, det ligger mye trening bak å bli en god wrestler.

Har du noen gang blitt skadet?
Jeg har vært heldig og dyktig som ikke har pådratt meg mange akutte skader. Men jeg har nok mer slitasje på kroppen og ledd enn de fleste andre på min alder. Rygg, nakke, knær og skuldre har vært utsatt for mange smeller i wrestlingringen.

Hvordan trener du og spiser du?
Vanligvis trener jeg på helsestudio ca. 4-5 ganger per uke, med et vekttreningsprogram splittet i tre. Legger gjerne inn litt kondisjonstrening 1-2 ganger i uka under treninger og fra tid til annen alternativ trening som Powerplate og vibrasjonstrening. I tillegg blir det wrestlingtrening der vi vanligvis har 4-timerstrening hver helg. I forbindelse med wrestlingturer, både innenlands og utenlands, blir det omrokkeringer på det faste treningsopplegget. I wrestling er det ingen sesong eller spesifikke arrangementer man trener frem til. Det er kamper gjennom hele året. Etter fire kamper under Fitness 2010-messen, har jeg nye kamper i Polen i slutten av februar og i Danmark i begynnelsen av mars, og det blir også flere kamper i mars og utover våren. Når det gjelder mat, prøver jeg generelt å begrense inntak av karbohydrater og få i meg nok proteiner gjennom proteintilskudd og proteinrik mat som kjøtt, fisk og egg.

Hvor populært er det med wrestling i Norge?
Wrestlingens populæritet har gått i bølgedaler i Norge. Nå er det en del wrestling på TV igjen. Eurosport viser to wrestlingprogrammer hver mandag, nyhetsprogrammet This Week on WWE og Vintage Collection med klassiske kamper. Jeg kommenterer disse sendingene sammen med tidligere proffbokser Thomas Hansvoll, og også TV2 Zebra viser wrestling. Det arrangeres flere og flere wrestlingkamper i Norge, som for eksempel på Fitness 2010 der Norsk eliteWRESTLING, www.sportsunderholdning.no, holdt kamper både på lørdagen og søndagen.

I filmen «The Wrestler», ser sporten veldig tung og belastende ut. Er det slik for alle wrestlere?
Nei, det er nok ikke slik for alle wrestlere, heldigvis. Men det er en del avdankede stjerner som dessverre har havnet i samme spor som rollefiguren til Mickey Rourke. Wrestling er krevende og hardt. På 1980-tallet var det ikke uvanlig for wrestlere i USA å wrestle nærmest daglig, uten muligheter til å hente seg inn mellom kampene. Da sier det seg selv at livsstilen ikke nødvendigvis var av den beste.

Hvem vil du anfefale wrestling for?
-Wrestling anbefales for de som er fascinert av wrestling og har forutsetninger for å kunne bli wrestlere. Det tar tid å utvikle seg som wrestler, og det er lite penger involvert bortsett fra for de som kommer helt til topps. Derfor er det viktig å ha en genuin interesse for wrestling når man bestemmer seg for å starte. For de som lykkes, er det muligheter til å tjene gode penger i USA og Japan, men de færreste kommer helt til topps.

Hvor kan man starte med wrestling? Hvem tar man kontakt med?
I Norge arrangeres det opptaksprøver for å komme inn på wrestlingskole. E-mail kan sendes til wrestlingskolen@wrestling..no.

Tusen takk for et hyggelig intervju Erik.

For mer info om wrestling, sjekk ut disse linkene:
Norsk eliteWRESTLING –
www.sportsunderholdning.no og www.myspace.com/erikisaksen.

iform.no
Av iform.no februar 22, 2010 06:01

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser