Nora Sivertsen Mathisen

Av Iform.no september 6, 2011 06:00

Nora Sivertsen Mathisen

Nora debuterer i bodyfitness nå i høst

Det er ikke mange ukene igjen til høstens konkurranser står for tur.

Vi har tatt en prat med Nora som debuterer i bodyfitness

Alder:  22
Bosted: Trondheim
Arbeide: Student
Høyde: 1.60
Vekt off-season: ca. 55
Vekt Konkurranse:  Håper å veie inn på ca. 50
Sivilstatus: Singel
Meritter: Ingen foreløpig, men de kommer 😉

Surfer du mye på nettet? Hvilken websider bruker du mest tid på?

Jeg leser mange treningsblogger, og henter mye inspirasjon på  sunne oppskrifter fra andre. Spesielt sunn(ere) baking liker jeg å lese om, greit for ei som er glad i brød og boller 😉  Så går det selvfølgelig endel tid på min egen blogg, men det er jo bare gøy å holde på med. Moro at så mange følger med, og jeg håper bloggen kan inspirere flere jenter i landet til å begynne med Bodyfitness!

Hva er din målsetning?

I første omgang er det selvfølgelig å komme i så god form som overhodet mulig til NM. Når jeg står på den scenen skal jeg vite at jeg at gjort ALT jeg kunne for å bli den beste Nora jeg kan bli! På lang sikt har jeg lyst til å ta steget over dammen, og konkurrere i USA.

Når begynte du å trene?

Egentlig har jeg vært treningsnarkoman hele livet. Jeg har drevet med alt fra håndball og fotball til ridning og sykling. Jeg begynte såvidt å løfte på vektene da jeg meldte meg inn i et treningssenter som 16-åring, og med årene har interessen bare vokst seg større og større!

Hva er det som driver deg?

Jeg er ei veldig sta og målbevisst jente, så å jobbe mot noe er veldig motiverende for meg. Det er det som er så fint med denne sporten, det er alltid noe å jobbe med – for man kan alltid bli bedre 🙂

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Jeg føler egentlig at hele kroppen min er jevn, men om jeg skal trekke frem noe må det være ryggen. Det har kanskje en sammenheng med at jeg elsker å trene rygg, det er yndlingsøkta mi!

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?

Jeg skylder Paul Alexander Rusten ALT når det kommer til den sporten her. Hadde det ikke vært for han hadde jeg nok aldri begynnt med fitness, så jeg vil veldig gjerne benytte anledningen til å takke han. Jeg hadde «stagnert» treningsoppsett jeg fikk på det gamle treningssenteret mitt, men etter jeg begynte på Kaliber og trente med Paul fikk jeg en enorm fremgang. Hans kunnskap og lidenska til sporten har betydd utrolig mye for meg!

Har du noen tips til en nybegynner?

Ta kontakt med noen som har peiling! Det er utrolig viktig synes jeg, så mye tid kan gå «til spille» hvis en gjør ting feil. På denne måten får en gjort det rett fra starten av – og bygget opp en god grunnmur. Så er det bare å jobbe seg bedre, økt for økt og dag for dag. Så synes jeg at det å «skynde seg sakte» er et godt tips til alle som vil begynne å trene!

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?

Fordelene er jo uten tvil de helsemessige, en gjennomtrent og supersunn kropp. Jeg lærer veldig mye av sporten også, om alt fra ernæring til hvordan kroppen fungerer. Det er kjempeinteressant å se hvordan man kan forme kroppen. Når en ikke er på konkurranse-diett, så synes jeg egentlig ikke at det er noen ulemper. Men nå på diett så er ulempen uten tvil at jeg blir mer selvsentrert, og får mindre tid til min fantastiske familie og venner. De støtter meg 100% og det er gull verdt!

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt! 

Jeg trener med kroppsbygger Paul Rusten, så jeg trener som en bygger 🙂 Kroppen er delt inn i en 5-splitt, så jeg virkelig får fokusert på den kroppsdelen jeg skal trene. De 5 øktene i uka er delt opp i bryst, bein, biceps & triceps, skuldre og rygg.. Jeg tar mange øvelser per muskelgruppe, og gir meg ikke før jeg er tom. Når jeg bare trener en muskel 1 gang per uke, så skal den VIRKELIG få jobbe under den økta. Da vet jeg jo at det er en uke til neste gang uansett 😉

Fortell oss litt hvordan en Fitnessutøver spiser?

I løpet av dietten har jeg spist mye god mat. Det har gått i kylling, biff, fisk, proteinrike meieriprodukter, egg, havregryn og ferske grønnsaker. Det er stort sett dette jeg spiser resten av året også, bare i litt andre mengder selvfølgelig. Nå på slutten er det litt mer begrenset, og det går for det meste i torsk og brokkoli.Har du selv satt opp dietten har du fått noen hjelp til det?

Jeg trener på Kaliber, og er så heldig at jeg blir coachet av Gunnar Strand Jacobsen som eier gymmet. Han er utrolig flink, og gjør en veldig god jobb med å følge opp både meg og de andre Fitnessjentene på gymmet. Det er veldig godt å alltid ha noen å spørre om det skulle være noe, og å vite at en av de beste i landet følger deg opp.

Hvordan er forholdet mellom dere Fitnessjentene – dere er jo konkurrenter?

Jeg er så takknemmelig for at jeg har de andre jentene i Team Kaliber! Vi har et utrolig godt samhold, og det er absolutt ingen konkurranse mellom oss. Selvfølgelig vil vi alle gjøre det best mulig, men vi finner støtte i hverandre og oppmuntrer hverandre hver dag. Vi går ofte cardio sammen, og koser oss sammen på spisedager. Jeg tror ikke det er «vanlig» å ha er så godt miljø som vi har, og derfor setter jeg også veldig stor pris på det.. Det gjør diett-perioden så mye enklere når vi er flere 🙂

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?

Vi i Team Kaliber er så heldige at vi blir sponset av Nordic Nutrition, og jeg er veldig fornøyd med produktene. Jeg bruker proteinpulver, BCAA, glutamin og kreatin for å få det meste ut av treningen.


Hva er det du har savnet mest på diett?

LAKRIS! Jeg er lakrisavhengig, og har sikla mye på lakrishylla i butikken under dietten. Det kommer til å bli noen pakker etter NM, for å si det sånn! Vondt i magen, here I come 🙂

Av Iform.no september 6, 2011 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser