One day in a bodybuilders life

Av Geir Tverdal september 19, 2013 10:32

One day in a bodybuilders life

Knut Øines ligger i hardtrening før VM – se bilder og film

Hvordan har oppkjøringen mot VM vært?

Etter nesten to år borte fra konkurranser  begynte jeg forsiktig på diett 29.juli (12 uker før VM). Jeg har spist riktig og trent bra i disse to årene, så formen var bra ved diett start.

Dietten var på 4 000 kcal og bestod av:

 • Før kardio:
  25g ferdigblandet isolateprotein fra PF
 • Frokost:
  40 gram havre grøt
  6 egg kun to plommer
  5 fiberknekkebrød, med gulost
  5 gram kreatin
  5 gram glutamin
  2 glass apelsinjuice
 • Rett etter trening:
  2 scoop cellMax
  2 scoop isolate protein
  10g glutamin
  10g kreatin
 • Fra 12 – 18:
  300 g ris
  750 g kylling
 • Kvelds:
  300 g biff og masse grønnsaker
 • Før senga:
  2 scoop night charge.

Når filmen ble tatt opp hadde jeg bare vært på diett i 2 uker, nå er det gått 6 uker og det er 6 uker igjen til VM, jeg har kuttet ned til 125 g ris og formen er meget bra.

Tror kanskje jeg blir i bra nok form til å slenge meg med i NM om 3 uker. Det ser ut som jeg blir en pluss 100 mann denne gangen. Må velge mellom denne klassen eller Master, nye regler gjør at man ikke lenger kan stille i begge klasser. Jeg er snart 49 år nå, men jeg har veldig lyst til å prøve meg mot de aller beste i +100 kg klassen.
Sist jeg stilte i NM i 2011 hadde jeg kun vært på diett i 5,5  uke, det var ikke nok og det ble en 2.plass. Har ikke lyst til å gjøre samme feilen igjen. Derfor har jeg også gått en del kardio på denne dietten. Men en hard diett med mye kardio kan også spise mye muskler og gå ut over volumet. Dette er en balanse gang.

Et annet problem jeg har er at hvis jeg skal være i 100% form til NM kan det bli lange 3 uker å holde formen mot VM, men som sagt det hadde vært moro å stått på scenen med de beste +100 gutta her i Norge med mange kjent i salen.

vinter_20197773_201341_3

VM går i Mongolia 26.oktober der også mine kjære Solrun Stefansdottir skal være med. Hun har også dette som hovedmål og har vært en fantastisk støttespiller og trenings partner for meg. Ellers har Viggo Snoghøy vært PT for Solrun og meg på en del treninger. Det har vært veldig motiverende.

Jørgen Corneliussen som jeg hadde gledet meg til å reise og konkurrere mot i VM i Mongolia har dessverre trukket seg. Jørgen er en god venn og en bra treningspartner og jeg hadde denne gangen også gjerne stått på scenen med han.

Hva skjer etter VM?

Solrun og jeg reiser direkte videre fra VM i Mongolia til Thailand for en velfortjen ferie. Det skal bli fantastisk uansett resultat i VM, men vi har forhåpninger og drømmer om gode plasseringer i VM 🙂

Når startet du å konkurrerer i kroppsbygging?

Jeg startet med konkurranse kroppsbygging for 8 år siden da jeg var 40 år, dette kan bli min siste konkurranse, men jeg tviler på det 🙂

Men det jeg kan si sikkert er at neste sommer og høst skal jeg kose meg med båtliv og familien uten noen form for konkurranse diett i tankene.

Noe du vil ha med helt til slutt?

Jeg vil her nå benytte anledningen til å takke for all støtte fra venner og ukjente på nettet som respekterer og kommer med hyggelig tilbake meldinger om det jeg driver med. Det betyr mye.

Bildene brukt i saken er fra et reklame stand Jørgen og jeg var på for DNB i Oslo sentrum 31.aug 2013, «Muscles for Free»


I april var iform.no med Jørgen og Knut på en skikkelig hardcore-treningsøkt

 

Av Geir Tverdal september 19, 2013 10:32

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser