Oppskrift: Hjemmelaget granola

Av Susanne Soydan august 10, 2018 16:00

Oppskrift: Hjemmelaget granola

Granola med naturell yoghurt er perfekt som mellommåltid eller dessert på sensommeren.

Til 10 porsjoner trenger du

  • 250 gram havregryn
  • 150 gram hakkete nøtter
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 ss honning
  • 120 gram rosiner

Slik gjør du

  1. Rør sammen havregryn og nøtter.
  2. Varm opp smøret til det smelter.
  3. Bland smeltet smør, vann og honning og rør inn i den tørre blandingen.
  4. Fordel dette på en stekeplate med bakepapir og sett midt i ovnen på 140 grader. Stek granolaen i 50-60 minutter og rør i blandingen hvert tiende minutt, til den er gyllen.
  5. Ha i rosinene når granolaen er ferdig og avkjølt, og oppbevar den i en lufttett beholder.

Kilde:

«Slik former du kroppen» av Silje Bjørnstad og Susanne Soydan, Cappelen Damm 2018.

Av Susanne Soydan august 10, 2018 16:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser