Paal Snorre Høyer på scenen for siste gang

Av Iform.no oktober 1, 2009 06:00

Paal Snorre Høyer på scenen for siste gang

NM og Nordisk blir mine to siste konkurranser

Merittlista til Paal er lang, vi kan blant annet nevne Nordisk Mester i tungvekt, han har vunnet NM både tungvektsklassen og overall (alle klassevinnerne mot hverandre), han har vunnet Sandefjord Open, Stavanger Open, Oslo Open, IGP Larvik, i tillegg til pallplasseringer internasjonalt fra blant annet Exhale Grand Prix i Sverige og Loaded Cup i Danmark.

Nå er kjempen i forberedelser til høstens konkurranser, vi tok en prat med han.

Hvilken plassering er du mest fornøyd med? Og hvorfor?
Formmessig er jeg kanskje mest fornøyd med seieren i Nordisk 2005 i Helsinki. Optimal deff og bra masse. Veide da inn på 109 kg rock hard.

Da er du i gang igjen Paal, blir du aldri lei?
Dietten er enkel inntil de siste 2 ukene. Men det er klart det er litt tungt på slutten. Ellers går det jo stort sett greit. Begynner å bli litt rutinert nå.

Hva er det som gjør at du holder koken? Hva er det med kroppsbygging som motiverer deg til å fortsette?
Vi er jo en gjeng med selvpinere. Men det tiltaler meg å gjennomføre noe som de fleste ikke klarer. Den psykiske og fysiske utfordringen,og tilfredsheten når man når sine mål er en ubeskrivelig følelse.

For å oppdatere oss litt, hvor mye veier du nå, hvor mye regner du med å veie inn på til NM?
11 dager før NM ligger morgenvekten på 112,5 kg. Litt vanskelig å spå innveiingsvekta på forhånd, men vil nok havne en plass mellom 107-110 kg.

Har du gjort noe nytt med forberedelsene før konkurranse nå enn tidligere konkurranser?
Ja i år har jeg forandret mye. Har blant annet økt treningsmenden betraktelig, lettere trening med flere reps og mindre cardio for å nevne noe. På kostholdssiden spiser jeg mindre protein og mer karb.

Hvordan legger du opp treningen din?
Trener en 6 split som ser sånn ut:
Dag 1 skuldre
Dag 2 biceps og triceps
Dag 3 quads og hams
Dag 4 bryst og legger
Dag 5 rygg
Dag 6 hams,legger og traps. 
Mage trenes hver dag..

Hvordan spiser du da?
Spiser egentlig basis diettmat. Proteinkildene er Whey Tech og Night Charge fra PF,tunfisk,hele egg og rent rødt kjøtt.Karb kildene er ris,havregryn epler og vitargo.Som fettkilde bruker jeg valnøtter,olivenolje og udos choice.

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?
Fordelene må jo være å ha en godt trent kropp og å være i god form.Har aldri hatt sansen for å bulke meg opp off-season. Det lille ekstra du gainer forsvinner som regel ved at du må deffe hardere. Bakdelen med sporten er vel uten tvil dopingproblematikken.

Du er jo gift med Fitness proff Monica Saur Høyer, har det mye å si for egen prestasjon at din bedre halvdel har samme erfaringer fra trening/diet?
Monica har alt å si for at dietten og forberedelsene går bra. Hun sitter inne med mye kunnskap  og erfaring, hun hjelper meg med det meste. Uten hennes støtte har jeg stått på bar bakke.

Nordisk mesterskap i Bodybuilding & Fitness skal jo arrangeres i Trondheim 17 oktober, altså på hjemmebane. Trondheim har jo aldri arrangert noe lignende, hva tror du om det? Er Trønderne klar for bodybuilding?
Endelig på tide at det blir arrangert et stevne i Trondheim igjen. Siste gang var på begynnelsen av 80-tallet. Nordisk på hjemmebane i Trondheim var det som fikk meg til å satse en sesong til. Jeg tror absolutt trønderne er klare for dette. Trondheim har de siste årene befestet sin posisjon som et senter i Norge for kroppsbygging, fitness og strongman.

Noe du vil nevne til slutt?
Etter Nordisk legger jeg karrieren på hylla. NM og Nordisk blir mine to siste konkurranser. Nå har jeg vært aktiv utøver i 10 år,og Nordisk blir mitt 20.stevne. Nå føler jeg at jeg har gjort mitt, og vil bruke mer tid på familien. Dessuten har jeg noen andre prosjekt på gang som jeg vil bruke mer tid på.

I denne forbindelse vil jeg benytte anledningen til å takke endel mennesker: Bjørn Kenneth i Proteinfabrikken som har forsynt meg med kosttilskudd i 10 år, Gunnar og miljøet rundt Kaliber Gym som har gjort trening og satsing på høyt nivå mulig, NKF for den jobben de gjør for å arrangere konkurranser for oss, og sist men ikke minst Monica og Nathaniel, dere er min største kjærlighet og betyr alt.


 

Av Iform.no oktober 1, 2009 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser