Personlig trener i mobilen

Av Øyvind Pedersen mai 31, 2017 06:30

Kom i Form med Mobilen – Er du en av de som ønsker å komme i form, men ikke helt finner motivasjon til å starte eller ikke klarer å fortsette etter den første uka? La mobilen hjelpe deg!

Det finnes nemlig en mengde apper rettet mot fitness som kan gjøre hele prosessen både enklere og morsommere. Her er en liste over noen gode, gratis fitness apper som kan hjelpe og motivere deg på veien mot å komme inn i yndlings-kjolen eller dine skinny jeans.

Har du noen apps du anbefaler? Legg det inn i kommentar feltet under her.


Digifit er appen som lar deg logge en haug med ulike innendørs kondisjons-idretter.

Enten det er spinning, sykling, tredemølle, ellipsemaskin, pilates, yoga eller roing, så lar Digifit deg registrere dette «riktig» og evt sende det videre inn i «datasystemet» ditt.

kom-iform-med-mobil2015-1


 

Last ned Runkeeper: [iOS][Android]

Løpe-appen Runkeeper fikk ved introduksjonen av Apples nyeste telefon (og dermed også den nye «bakgrunnsprosessoren» M7) en ny funksjon, der den kan ligge i bakgrunnen og telle skrittene dine gjennom dagen.

runkeeper-liten-2015


 

Last ned Jetfit: [iOS][Android]

Jefit gir deg muligheten til å laste ned over 60 «Jefit Team workout routines», velge blant 1300 øvelser, sett mål og synkroniser dine data med profilen din online.

jefit1-2015


 

Last ned Full Fitness: [iOS]

Full Fitness inneholder svært mange øvelser som du selv kan bygge treningsprogrammer av. Vi liker at appen i utgangspunktet er svært rik på mange ulike øvelser å velge mellom, og ikke på død og liv skal pushe på deg ekstrapakker med øvelser til ekstra kostnader.

fullfitness-2015


 

Last ned Gain Fitness: [iOS]

Gain Fitness er en modulbasert app, hvor du selv setter sammen treninger basert på ulike muskelgrupper og øvelser. Appen kommer med et sett med standardøvelser, men skal du ha tilgang på flere ulike øvelser for ulike muskler, må disse kjøpes som ekstra pakker inne i appen.

Hver øvelse er også illustrert med en enkel animasjon og et lydspor som forteller deg hvordan øvelsen skal utføres.

gainfitness2015-1


 

MyFitnessPal

Denne appen hjelper deg å holde kontroll over hva du spiser og hvor mange kalorier du får i deg gjennom dagen ved å føre en såkalt måltidsdagbok. Etter å ha brukt appen selv i over ett år, er jeg helt overbevist om at det å ha kontroll over inntak av kalorier gjør det mye enklere å gå ned i vekt. Appen kalkulerer hvor mange kalorier du bør spise per dag og viser hvor mange du har igjen etter hvert måltid du spiser og etter all fysisk aktivitet. I begynnelsen kan det være litt tidskrevende å finne matvarene du spiser i databasen, men du kommer raskt inn i det og programmet har en funksjon som gjør at den husker det du ofte spiser og siste førte matvarer slik at du får registrert de i dagboken på sekundet.

I tillegg viser programmet progresjonen din, du kan logge inn på profilen din på dataen og følge, motivere og bli motivert av venner som bruker samme app. Kan også brukes til å registrere all fysisk aktivitet du foretar deg. Denne funksjonen kunne nok vært utviklet litt bedre, for den gjør det litt tidskrevende å registrere aktivitetene og hvor mange kalorier du forbrenner. Likevel, alt i alt en veldig god og enkel app å bruke!


CardioTrainer [Android]

En app som lar deg følge og føre alt av fysisk aktivitet du foretar deg. Den følger deg på joggeturen og viser deg kart over turen din, teller skrittene du har tatt og stopper når du stopper. Den gir deg muntlig tilbakemelding om distansen, tid, sted og antall kalorier du har forbrent. Kan brukes til alle typer aktiviteter, og gir litt ekstra motivasjon og glede ved å trene.

Appen lar deg koble deg opp til andre som også bruker den og du kan følge dine venners aktiviteter og fremgang. Hvis du liker å konkurrere kan du også sammenligne din statistikk med andre gjennom Highscore funksjonen.


 

Endomondo [iOS][Android]

Endomondo er en av de mest populære trenings-appene på markedet. Den er ideal for løping, sykling og andre distanse-baserte aktiviteter. Den vil bli din personlige trener og treningskamerat. Appen følger ruten din, viser varighet, fart, distanse og kalorier. Du kan sette dine egne mål og appen snakker deg mot målet. Det er også mulig å føre inn andre aktiviteter manuelt. Følg og oppdater vennene dine, konkurrer mot dem og motiver hverandre.
Appen er en enkel å bruke og er en god motivasjonsfaktor. Det sier vel også sitt at appen har over 11 millioner brukere!


 

Nike Boom

Dersom du trenger litt ekstra motivasjon mens du trener er dette appen for deg. En morsom app som synker musikken din til dine treningsøkter, og legger til stemmer fra atleter og trenere som motiverer og pusher deg til å gi enda mer og nå målet.

Velg trenings-type, lengde på trening, musikk og en av atletene og sett i gang. Appen lar deg også varsle vennene dine på Facebook og motta motiverende ord fra dem.


 

Med apper som disse er det ingen grunn til å unngå å starte sitt nye, sunnere liv. Enklere blir det ikke. Det er bare å sette i gang, lykke til!

Har du noen apps du anbefaler? Legg det inn i kommentar feltet under her.

Av Øyvind Pedersen mai 31, 2017 06:30

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser