Pia Marlen`s suksess i 2004

iform.no
Av iform.no oktober 7, 2004 12:41

Pia Marlen`s suksess i 2004

Pia Marlen Johnsen er den Fitness utøveren som har konkurrert mest hittil i 2004 med 4 første plasser,og en 4 plass i VM er det ingen tvil om at Pia har hatt suksess!

Pia Marlen Johnsen er den Fitness utøveren som har konkurrert mest hittil i 2004 med resultater som

1 plass Nutrition Outlett Grand Prix

1 plass Sandefjord Open

2 plass Nordisk Mesterskap

4 plass i VM Body Fitness

1 plass i Stavanger Open

1 plass NM
Flere bilder og oppdatert info
Webside: www.piamarlen.com

Hvordan klarer du å holde trening diet, og ikke minst motivasjon oppe?

– Jeg har perioder hvor motivasjonen er skikkelig på bånn jeg også, men for det aller meste så går det av seg selv. Jeg elsker treningen min, konkurreringen og hele livsstilen som det å være fitnessutøver innebærer. Jeg setter meg hele tiden nye mål, og er flink til å glede meg også over de små framskrittene jeg gjør. Tror det hele handler om å ha en positiv innstilling til også det som kan være litt kjipt. Som lange diett-perioder, og cardio økter i all slags være og vind? Klarer man det, så går forberedelser og trening som en lek

Hvordan fikk du interessen for Fitness?

– Hmmmm? Jeg har bestandig trent og vært veldig aktiv i mange forskjellige idretter siden jeg var lita. Og da tror jeg man ofte blir litt opptatt av å være veltrent og ha litt muskler. Det var i alle fall jeg. Da jeg var 16 gikk jeg idrettslinja, med vekt-trening som fordypningsfag. Og det var da jeg virkelig fikk interessen for styrketrening. Lærte veldig mye på de årene, og la allerede da grunnlaget for fysikken jeg har i dag. Jeg som så mange andre bladde i blader, og så kvinnelige Fitnessutøvere på Eurosport, og drømte om å få en slik kropp selv?

Når begynte du å trene? Hvor lenge har du holdt på?

– Som sagt har jeg vært aktiv siden jeg var liten unge. Begynte på dansing i 4-5 års alderen, og siden da har jeg vært innom blant annet; fotball, håndball, kampsporter, ridning, ballett, aerobic? Startet med styrketrening i 16 års alderen, og det begynner å bli 8 år siden nå.

Er du fornøyd med framgangen din, og har du økt jevnt og trutt oppover, eller har det gått i perioder og etapper?

– Både òg egentlig? Er jo selvfølgelig fornøyd med framgangen min, men vet også at jeg kunne vært veldig mye bedre, om jeg hadde vært flinkere til å trene jevnere og mer fokusert mye tidligere. Har trent styrke kontinuerlig siden jeg startet, men allikevel har det gått litt i perioder og etapper. Det har vært varierende innimellom, hvor mye tid og krefter jeg har lagt ned. Dette utifra hva annet jeg har trent i tillegg. Er spinning og aerobicinstruktør, noe som jeg brukte mye på tid på tidligere.

Hvordan trener du? Treningsmengde, og hvor hardt trener du?

-Jeg trener en veldig tung og intensiv 5-splitt. Ligger på 6-8 reps med så tunge vekter jeg klarer. I allefall når jeg prøver å bygge mer masse. Dette fungerer veldig godt på meg, og kroppen min gir rask respons på denne typen belastning. Trener helst med treningspartner, og liker å kjøre ganske mye forced reps. Cardio trener jeg i tillegg ved behov. Men kun før konkurranser. Da blir det mest rask gange, ute i det fri

Har treningen din endret seg mye siden du begynte og fram til nå? Hva går evt. disse endringene ut på, og hva vet du evt. i dag om treningen som du ikke visste i begynnelsen, noen tips til våre lesere?

– Ja,jøss !! Den største forandringen ligger vel mest i kunnskap og kompetanse. Siden jeg startet har jeg lært fantastisk mye. Fått erfaringer og kjenner kroppen min veldig mye bedre. Dette gir meg større frihet i både trening og kosthold uten at det går utover resultatene jeg får. Å ha større innsikt i treningsteorier, kosthold, gjøre egne erfaringer, utveksle disse med andre dyktige utøvere.. Ja, alt dette utgjør en hel verden av forskjell.

– Mitt tips er å bestandig etterstrebe å lære mest mulig. Vær ydmyk og åpen for ny kunnskap, men også kritisk. Ikke vær redd for å spørre Les!

Har du hatt mye overtrening i løpet av treningskarrieren din? Er dette noe du fokuserer på, hvordan musklene føles på trening? Noen tanker omkring trening og overtrening, når der det nok? Hva bør man passe på?

– Alle og enhver har vel følt litt på dèt å være litt overtrent, eller veldig sliten en eller annen gang. Også jeg. Men det trenger ikke nødvendigvis komme av selve treningen. Kanskje er det totalbelastningen fysisk og psykisk i hverdagen som blir for stor. Man stagnerer, har tilbakegang eller føler seg utbrent. Det beste er å lære seg lytte til kroppen sin, og tolke signalene den gir.

Hvilke egenskaper bør man ha, eller prøve å utvikle for å lykkes i en idrett som din? Er det en spesiell type mennesker som kan nå toppen, eller ligger slike ting innenfor vanlige folks rekkevidde? Hvor mye må man gi avkall på?

– Det er vel mange forskjellige ting som karakteriserer en topp fitnessutøver. Både fysiske forutsetninger og personlige egenskaper avgjør hvem som vil lykkes. Fitness er jo en ganske ekstrem sport, og man må kanskje greie å være litt ekstrem selv også da, for å klare det? ???

Så til noe helt annet og mye hyggeligere, kostholdet ditt! Kan du fortelle oss hvor mange kalorier du spiser daglig, og hva disse består av? Noen ting med kostholdet du ønsker å poengtere, tips, kommentarer.

He he? Ja.. det hyggelige kostholdet mitt:-) Jeg verken veier maten jeg spiser eller teller kalorier lengre. Har gått så mye på diett og kjenner kroppen min så godt, at inntaket justerer jeg utifra hvordan jeg merker kroppen reagerer. Kan tenke meg at jeg ligger på ca 1600-1700 Kcal. Har veldig høyt protein og fettinntak, og går ekstremt lavt på karbohydratene. Spiser stort sett kyllingfilèt, karbonadedeig, tunfisk, hvalbiff, sei/torsk, biff, cottagecheese, kesam, brun ris, fedon-pasta, spaghetti, brokkoli og andre grønnsaker. I tillegg kommer proteinpulver og kosttilskudd fra proteinfabrikken, samt fett tilskudd.

På spisedagene går det i softis, softis, softis.

Drikker du mye væske? Mest vann eller juice, melk og andre kilder? Mener du væskeinntaket er viktig i forbindelse med det daglige kostholdet, treningen og før/under konkurranse?

-Jeg kunne vært mye mer bevisst på væskeinntaket mitt, må jeg ærlig innrømme. Drikker altfor mye Pepsi Max og Fun Light.

Ca 3-4 liter pr dag. Skulle gjerne vært flinkere til å drikke rent vann.. Jeg regulerer ikke drikken i forbindelse med trening. Drikker når jeg er litt tørst da. Men i forbindelse med konkurranse er væske inntaket uhyre viktig. Og der er jeg uhyre nøye! For det kan avgjøre hele kokurransen, om du klarer å kontrollere væsken i kroppen.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?

-Jeg bruker kosttilskuddene fra PROTEINFABRIKKEN , som er kjent for sin høye kvalitet og gode produkter. Så de viktigste tilskuddene jeg tar er;

-ALA,ALC,HCA

-Glutamin Peptider

-CLA/Linfrøolje/Omega 3 /Udo`s Choice

-ZMA, BCAA

-Pyrulean

-Multivitamener/mineraler

-Masse C-vitaminer, ekstra E,D og B vitaminer i perioder med lang deff

-Kalsium

Mener du kosttilskuddene er et viktig supplement?

Ja, absolutt !!! Jeg er nøye med å gi kroppen alt den trenger, og det klarer man ikke kun igjennom kosten.

Norske myndigheter vil ha strengere kontroll med kosttilskudd, det har versert rykter om at det er beinhard kapitalisme som står bak, og at det hele er bare nok et pengespill. Hva mener du om at myndighetene ønsker å reseptbelegge tilskudd som vitaminer og mineraler?

– Jeg blir så utrolig sint !!! Hvordan kan politikere uten noen som helst kompetanse innen ernæring og kosthold sitte å ta slike avgjørelser som har så stor konsekvens for befolkningens helse ???!!! Skru heller opp prisene på all usunn mat, og få ned prisene på rene, ubehandlede råvarer som f. eks kylling,kjøtt,egg,melk osv Bør ha en åpen politikk til alternativ medisin og kosttilskudd. Det er i alle fall min mening !

iform.no
Av iform.no oktober 7, 2004 12:41

Kommentarer