Problemet med assosiering i treningsverden

Av Eirik Sandvik desember 12, 2012 06:00

Problemet med assosiering i treningsverden

Du bør assosiere ?hjelp? med ?smart?.

Problemet med assosiering i treningsverden ? skal ikke være lett, skal det vel ? nei det skal det ikke.

?Sjekk hu a?, hører du fra kompisen din og du skvetter til i forbauselse og svarer ?ja, hva med hu??. ?Hu er jo ufattelig fin!?. Du gnir øynene godt et par runder og finner ut at det ikke hjelper. Hu er jo faen meg ikke fin, snarere dritstøgg og temmelig feit. ?Er kompisen min en ?chaser?? WTF?

Dette er problemet med assosiering. Hva som definerer ?fin? for deg, kan være noe totalt annerledes enn hva kompisen eller venninna di mener definerer ?fin?. Er dette egentlig et problem? Nei, for all del, kjør på og føl deg komfortabel med dine egne meninger, men når det kommer til trening? vel?..

Da er saken annerledes.

For Kurt som trener med kona si på maskinene er beintrening et par sett med leg extensions, leg curls og beinpress. For meg er beintrening knebøy, markløft, frontbøy og bulgarske utfall.

Hvem har rett? Vel, begge har rett, men utfallet av de ulike fremgangsmåtene vil være totalt ulike! Se på treningsmålet ditt og bedøm selv om hva du gjør faktisk støtter dette målet. Om du gjør det, fint. Hvis ikke, kanskje du har et problem med assosiering?

Hva tenker du på når jeg sier ?fettforbrenning?? En times joggetur i lett til moderat tempo på mølla? Ikke uvanlig det. Jeg tenker intervalltrening med høy intensitet, sprint og Tabata.

Effektive øvelser?

Om det første du tenker på når du hører effektive øvelser er:

– Gynekologapparatene (ja, innside- og utside lår greia)
– Leg extensions
– Leg curls
– Bicepscurls
– Triceps pushdown
– Maskinpress
– Sidehev
– Sit-ups

Så går det visse rykter om at du ikke kommer til å oppnå de resultatene du ønsker deg. Det som er litt artig er at dette ligner mistenkelig på typiske treningsprogram som blir satt opp til nye medlemmer på et kommersielt treningssenter.

Yeah, good løkk wid dæt!

Virkelig effektive øvelser!

Om du ønsker å sette E tilbake i ?effekt?, så bør du prioritere følgende øvelser.

– Markløft
– Knebøy
– Frontbøy
– Chins
– Skulderpress
– Benkpress
– Bulgarske utfall
– Pushupsvarianter
– Roing

Og i tillegg kjøre TUNGT til en forandring!

Prøv det en stund og se om du ikke endrer oppfatning av hva som først dukker opp i hodet ditt når du hører begrepet ?effektiv trening?.

Problemet med assosiering

Som du skjønner er assosiering med på å definere valgene dine. Om du ikke har tid til å innlære ny kunnskap og baserer valgene dine på personlig synsing, så ender du fort opp med uoptimale metoder og fremgangsmåter for å oppnå dine treningsmål. Gjør deg selv en tjeneste og få hjelp før du kjører deg fast.

Du bør assosiere ?hjelp? med ?smart?.

Det er opp til deg!


Eirik Sandvik

Daglig leder og Coach

www.sandvikstraining.com

Trykk her om du sliter med skuldersmerter!

Trykk her om du trenger en skikkelig oppvarming.

Av Eirik Sandvik desember 12, 2012 06:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser