Sandra Kjøsnes Jokic

Av Geir Tverdal august 22, 2013 06:00

Sandra Kjøsnes Jokic

Sandra debuterer i bikini-fitness til høsten. Vi har tatt en prat med henne.

Sandra trener på Kaliber i Trondheim. Hun debuterer i bikini-fitness på Stavanger Open og stiller også på NM to uker etter på.

  • Alder: 19 år
  • Høyde: 161 cm
  • Vekt: 53 kg
  • Bosted: Trondheim
  • Utdannelse: Studerer for å bli personlig trener hos AFPT og går på NTNU og studerer bevegelsesvitenskap
  • Klubb: Kaliber Gym
  • Coach: Gunnar Strand Jacobsen

Fortell litt om hvem du er. Evt hvordan ser en dag i ditt liv ut?

Jeg er Sandra Kjøsnes Jokic, ei energisk jente med et bredt smil! Er halvt Serbisk, og de utenlandske genene har den siste tiden vist seg mer en noen gang før. Går «all in» for målene jeg setter meg, og er selv imponert over hvor sta og disiplinert jeg kan være. En vanlig dag for meg er fortiden hektisk. Mye skole og helgakurs, mye trening og litt jobbing på dagligvarebutikken, flytter til landsbygda, lager og spiser masse mat og forsøker å skvise inn litt fritid og kos.

Når bestemte du deg for å satse på fitness?

Bestemte meg for å satse da jeg gikk ut døren etter uttaket kaliber hadde holdt for debutantene. Da var det game on og full satsing.

Hva fikk deg til å velge bikini-fitness?

Slik som jeg ser ut nå er det der jeg passer best inn. Synes også det er grenen med finest musklatur. Så er det jo glitter og stas, hvilken jente liker vell ikke det?

Hvor lenge har du trent?

Har trent stort sett hele livet. Konkurrerte i turn fra jeg var sju til 14 år, gått på dansing, vært medlem av treningsstudio siden jeg var 16, og det siste året drevet med Cheerleading. Startet på kaliber i januar, og har bygd opp styrken min der frem til nå, og elsker det.

Hvilke konkurranser stiller du i til høsten, hvilke forventninger har du?

Stiller i Stavanger Open og NM. Forventer ikke annet enn mange brune kropper med lav fettprosent! Ser på dette som en start, og ønsker med det første å sette meg inn i sporten så jeg kan stille mer forberedt neste gang. Ellers vil jeg tro det blir en tøff konkurranse!

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen?

Gunnar Strand Jacobsen og May-Britt Fløan følger meg opp med mat og treningsprogram, noe jeg setter veldig stor pris på, mye støtte,veiledning, råd og motivasjon å hente derifra

Har du allerede nå tenkt på veien videre etter debuten?

Kommer til å fortsette å trene etter konkurransen også, så siste gang jeg stiller er det antagelig ikke. Ikke satt meg noe mål om når, men ønsker å stille i Fitness en gang i fremtiden, å få det til å bli en populær gren her i Norge også. Mange med potensialet for det her ute!

Hvilket treningsopplegg har fungert best for deg så langt?

Har ikke testet ut flere i og med at jeg har fremgang på det programmet jeg har fått av Gunnar. Trener fem ganger i uken, har ingen cardio. Kjører et hardt bein program, og fokuserer på triceps, skuldre og rygg.

Har du noen gode tips til nybegynnerne, som går å lurer på om de skal ta steget mot konkurranse?

؅ ha seltillit og trua på seg selv tror jeg er en nøkkel når det gjelder en slik konkuranse. Skal såklart ikke være «høy på pæra», men å tvile på seg selv er i alle fall ikke noe man vinner av! Så bør man greie å se for seg selv stå på scenen før man bestemmer deg for å stille. Støtte fra de nærmeste rundt seg er også viktig for å kunne gjennomføre flere uker på diet, og holde motet oppe, mener jeg.

Skriv også treningsdagbok! Noter i karmen hvor mye du skal øke på hver øvelse til neste gang, og svikt aldri treningsdagboka når treningen kommer, selv om du føler deg sliten så går som regel bra å gjennomføre det treningsdagboka har planlagt!

Bruker du kosttilskudd? I så fall hvilke og hvorfor ?

Drikker proteinshake til frokost og etter trening, for å forsikre meg om at jeg får i meg nok proteiner til å bygge så mye muskler jeg bare kan.

FOTO: www.fitnessbloggen.no


BIKINI-FITNESS ER EN FITNESS KONKURRANSE BEST؅ENDE AV SYMMETRIRUNDER & T-WALK

Konkurransen består av symmetribedømming ved kvartvendinger. I denne grenen bedømmes atletens fysikk,utstråling og sceneopptreden. De 6 beste går videre til finale bestående av T-walk og kvartvendinger.

Av Geir Tverdal august 22, 2013 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser