Sigrid Skjelstad debuterer i Athletic Fitness

Av Øyvind Pedersen september 18, 2014 19:00

Sigrid Skjelstad debuterer i Athletic Fitness

Se opp for denne 18-åringen på Norway Open  Hun skal for første gang konkurrere i symmetri, volum, hardhet, sceneopptreden, og styrkemomenter som chins og dips.

Navn: Sigrid Skjelstad
Alder: 18 (fyller 19 i oktober)
Høyde: 162 cm
Vekt: 60 kg (offseason) – 55 kg (onseason)
Utdanning: Påbygging til generell studiekompetanse – vg3
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Ingen
Klubb: Kaliber FKK

Sigrid-Skjelstad6

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for Athletic Fitness?

Siden jeg startet på et treningssenter og tok tak i vektene har det bare blitt en del av livet mitt. Jeg synes det er utrolig inspirerende å kunne se hvordan du kan endre og forme kroppen din akkurat som du vil, ikke minst synes jeg det er moro. Jeg koser meg på trening og det er alltid like artig å se framgang. For 1,5 år siden bestemte jeg for å trene hardere, oftere og kostholdet hadde mye å si. Jeg ble mer og mer interessert i fitness og fulgte med på forskjellige utøvere og satte meg inn i sporten. I vår bestemte jeg for at jeg skulle ta en utfordring, å konkurrere i noe jeg elsker å drive med. Jeg valgte Athletic Fitness fordi jeg tenkte det var den klassen som passet kroppsformen min best, pga X-formen. Jeg er også ei jente som liker å trene for å bli sterk, så denne klassen vil passe meg utmerket da jeg har styrkemomenter å gjennomføre.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Startet på konkurransediett 11.juni. Jeg synes at i starten gikk det utmerket, jeg fikk en diett som jeg stortrivdes med. 1,5 mnd før Norway Open begynte vi å endre på dietten og synes også dette gikk utrolig fint, veldig glad i måltidene jeg fikk. Jeg merket at jo nærmere konkurransen vi kom, jo hardere ble det. Vi kuttet i kaloriene og økte cardio. Det har ikke vært noe problem å følge dietten, men det kjennes på kroppen. Det er de siste ukene som er hardest, man må bare prøve å holde ut og tenke at du snart er i mål. Nå er det kun en uke igjen, motivasjonen er på topp og jeg gleder meg masse til å stå på scenen og være stolt av meg selv.

Sigrid-Skjelstad2

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

Jeg starter hver morgen med 1 time cardio, deretter drar jeg på skolen i 08.00 tiden. Spiser frokosten min i 11-12 tiden på skolen. Da jeg kommer hjem fra skolen i 16 tiden er jeg ofte ganske sulten så da gjør jeg klart måltid 2, lar maten synke litt før jeg gjør dagens andre cardio. Går alltid til/fra trening, så går jeg ca. 30 min på mølla før styrkeøkt og ca. 30 min etter. I 20-21 tiden blir det måltid 3, dette er det måltidet jeg har mest karbohydrater da det er viktig å få i seg etter trening. Før jeg legger meg spiser jeg cottage cheese m/ banan og blåbær. Jeg synes også det er viktig med masse søvn, derfor passer jeg alltid på å få 7-8 timer søvn hver natt. Er vel de siste 4 ukene mot konk jeg kjenner på kroppen at jeg ligger lavt på kaloriene, kroppen blir fortere sliten og hverdagslige ting som pleide å være lett før, har blitt litt tyngre. Ellers klarer jeg å fullføre dagen utrolig fint og det er alltid godt å legge seg i sengen å endelig slappe av om kvelden.

Hva med poseringstrening da?

Har vært med på de fleste poseringstreningene. Kalibergym kjører poseringstrening på gymmen hver helg, der har AF og BF poseringstrening sammen. Synes det har vært utrolig lærerikt og øver så mye som mulig for at de skal sitte bra til NO og NM. Det er ingen dans på roser å ha poseringstrening, det er utrolig slitsomt. Du skal stå å stramme hver muskelgruppe og holde så lenge du får beskjed om. Du vet ikke hvor lenge du kan ende opp med å holde poseringen under en konkurranse, så det er lurt å være forberedt.

Hva er planene videre etter denne høsten?

Planen etter NO og NM er fylle opp kroppen med mer næring, og få tilbake ‘’ trøkken’’ på trening. Jeg skal fokusere på å bygge på de muskelgruppene jeg er svakest på. Prøve å se for meg hva slags fysikk jeg vil bygge og jobbe mot det. Kommer også til å jobbe mye med styrkemomentene chins/dips. Denne fitnessreisen har vært en stor fokus hele sommeren, så kommer til å ta ting litt rolig i starten. Få tid til ting jeg utsatte i sommer og tilbringe mer tid med venner, familie og fokusere på skole.

Sigrid-Skjelstad1

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

Har alltid en shaker med bcaa under treningsøkten (bruker Ultimate nutrition bcaa). Av protein pulver har jeg falt veldig i smak for Nutramino straciatella, den er utmerket på smak og kan blandes med alt. Ellers tar jeg ZMA før legge tid.

Noen du vil takke/nevne helt til slutt?

Først vil jeg helt klart takke min coach May-Britt Fløan Øie, hun er utrolig flink og vet hva hun driver med. Hun klarer alltid å motivere meg og får meg lett i godt humør bare ved å legge til noen ekstra smiley i tekstmeldingen. Hun inspirerer meg veldig, spesielt fordi hun har stilt i AF selv før og jeg føler meg veldig trygg og heldig som har fått hun som coach. Ellers vil jeg selvsagt takke kjæresten som har vært der på harde og gode dager, han har alltid støttet meg og jeg setter stor pris på han. Familie og venner har også vært utrolig støttende, godt å vite at man har folk rundt seg.

Sigrid Skjelstad4

Av Øyvind Pedersen september 18, 2014 19:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser