Sigvar Garfors (WEB-TV)

Av Geir Tverdal august 22, 2012 06:00

Sigvar debuterte i AF nå i våres. Vårt filmteam ble med han på en treningsøkt!

Sigvar Garfors jobber som coach og studerer osteopati på tredje året på Norges Helsehøyskole i Oslo. Han er tidligere fotballspiller og stilte denne våren i Athletic Fitness.

Alder: 22 år (1990).
Bosted: Oslo.
Arbeid: Jobber som personlig trener på Optimal Trening i Oslo. Driver også PT-konseptet Fast Form sammen med tre andre coacher. Studerer Osteopati ved Norges Helsehøyskole (Campus Kristiania).
Høyde: 188cm
Vekt: 88kg i skrivende stund.
Off-season: Høyeste normalvekten jeg noensinne har hatt er 94kg. Men nå skal jeg prøve å bli kvitt sixpacken!
Konkurranse: Under vårens konkurranser veide jeg ca. 85kg på scena.
Sivilstatus: Singel? :p

Meritter

  • Sandefjord Open 2012 ? Athletic fitness, åpen klasse: 4. plass
  • Fredrikstad Open 2012 ? Athletic fitness, åpen klasse: 5. plass
  • Oslo Grand Prix 2012 ? Athletic fitness +180 cm: 4. plass (beste nordmann)


Fortell litt om deg selv:

Bergenser som har forvillet seg inn i Oslo. Trives forsåvidt godt på ؘstlandet! Jeg kjeder meg aldri, er alltids noe å bedrive tiden med enten det er skole, jobb, trening eller chilling med gutta. Ellers har jeg et konkurranseinstinkt fra en annen verden og hater å tape.

Hva er din målsetning?

Målet med selve treningen tror jeg alltid vil være å holde seg i form, være frisk og rask og utsette aldringsprosessen. Med tanke på konkurranser er jeg litt usikker. Jeg må først og fremst ta hensyn til studier. Konkurranseoppkjøring, diett og såpass mye trening tar veldig, veldig mye tid. Vet ikke om ryggen min er så happy med 1000-metere med roing, så det er godt mulig jeg prøver meg i fitness istedenfor AF, men det blir i så fall om en stund.

Når begynte du å trene?

Startet med fotball da jeg var 6, men har vært innom det meste opp gjennom årene. Svømming, friidrett, volleyball, judo, tennis og mer til. Ga meg med å spille fotball aktivt i desember 2009. Har trent styrke mye av og på siden jeg var 14-15, men ble vel ikke ordentlig seriøst før i 2010 da fotballen var ute av veien.

Hva er det som driver deg?

Det å holde seg i form og å være sunn og frisk!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Man blir vel aldri fornøyd, men må jeg si noe blir det vel skuldrene.

Bruce Lee: ?Be happy, but never satisfied.?


FOTO: Christoffer Lehre

Hva synes du er din beste prestasjon?

؅ bli beste nordmann på Oslo Grand Prix.

Har tatt dips med 90kg ekstra i belte og om 7 uker burde 100kg gå veldig greit!

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for karrieren din?

Først og fremst var det Kenneth Foss som ga meg grønt lys for å starte med AF!

Jobber, trener og bor sammen med Svein Erik Gjøsund. Veldig nyttig å ha en så kunnskapsrik fyr rundt seg når man ser seg blind på sin egen diett og trening!

Har du noen tips til en nybegynner?

Fokusér på både trening OG kosthold! Kontinuitet, søvn, tunge baseøvelser og å få i seg nok proteiner bør være første prioritet. Internett er til for å brukes! Tilegn deg den kunnskapen du kan via sider som f.eks. iform.no. F؅ DEG EN PERSONLIG TRENER! Dropp fylla, junkfood og alt annet tull og investér i din fremtidige helse istedenfor. Det er så mange folk som tror at det bare er å ?løfte vekter?. Men akkurat som du ville skaffet deg en trener hvis du skulle startet med en idrett, burde du skaffe deg en trener for å unngå skader og hjelpe deg med ting som man faktisk burde ha flere års utdannelse eller erfaring for å få gjennomført på en effektiv måte.

Hva er dine mål og ambisjoner?

؅ stå øverst på pallen i en konkurranse innen fitness.

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten?

Holde seg i god form, være sunn og frisk og funksjonell er for meg de absolutt viktigste fordelene. Janteloven er veldig framtredende i Norge, og det er til tider veldig slitsomt. Skulle man vise seg litt fram blir man fort rakket ned på og satt på plass. Vet ikke om folk bare er sjalu, men det er mye fordommer ute og går. Når jeg tar av meg t-skjorta kan alle haters få lov til å se en annen vei. Ellers synes jeg det er latterlig at det er såpass mye doping i denne sporten. Det er ikke nødvendig i det hele tatt, og folk kødder med en kropp de skal ha livet ut ? ikke gjør det!

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?

Opp 07:30. Spiser frokost og lager mat for dagen. Skole fra 09:00 til 15:00. Trener som regel fra 15:30 til rundt 17:00 og har kunder etter dette. Senere er det mat og lesing som står på programmet før jeg finner senga – forhåpentligvis før 00:00.

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt

Det varierer, men å få kjørt gjennom hver muskelgruppe to ganger i uken er en prioritet. Ellers pleier jeg å dele inn i sykluser og fokusere på forskjellige muskelgrupper i hver syklus.

Fortell oss litt om hvordan en fitnessutøver spiser

Nå er målet å få tosifret fettprosent og legge på meg mer masse på beina. Ligger på rundt 3500-4000 kalorier til dagen. Fordelingen er ca. 40% karbohydrater, 40% proteiner og 20% fett. Er ikke kjempestrict med hva jeg spiser off-season, må da være lov å kose seg når man føler for det!

Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?

Til konkurransene i våres fikk jeg veiledning av Kenneth Foss, Martin Engstrøm og Kim Torgersen, men styrte det meste selv.

Framover kommer jeg til å sette opp alle konkurransedietter selv.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?

Er mange som går seg vill i ?tilskuddsjungelen? og blir lurt til å kjøpe tilskudd som ikke har dokumentert effekt. Jeg bruker stort sett et basic proteinpulver, tran/omega-3, kreatin monohydrat og noen ganger tar jeg noen koffeinpiller før tunge økter.

Har du noen tips til å få fart på forbrenningen?

Det beste tipset jeg kan gi er å holde NEAT (non-exercise-activity-termogenesis) høy. Dvs. selv om du kutter kalorier, burde du holde aktivitetsnivået oppe. Kroppen vil automatisk prøve å ?roe ned? når den får mindre energi.

Ellers burde man ta beina fatt når man skal noe!

Beskriv deg selv med 5 ord

Sosial, omtenksom, kverulerende, sta og målbevisst.

iForm.no | WEB-TV

Amir Riazifard (WEB-TV)

Therese Mæhle-Svensen (WEB-TV) Soran Rashid (WEB-TV)
Ida (26) er jernkvinne og jusstudent (WEB-TV) METERN OG LINDH (WEB-TV) Vårens BYGGER-PAR (WEB-TV)
Verdens beste fitness-kropp (web-tv) Siw-Lisbeth Grov Jørgen Corneliussen (WEB-TV)

Av Geir Tverdal august 22, 2012 06:00