Sigvar Garfors

iform.no
Av iform.no november 10, 2011 06:00

Sigvar Garfors

Sigvar debuterer i Athletic Fitness i 2012

Sigvar Garfors går andre året ved Osteopatiskolen i Oslo. Han er tidligere fotballspiller og har i det siste bestemt seg for å stille i Athletic Fitness i 2012!

Alder: 21 år (1990).
Bosted: Oslo.
Arbeid: Studerer Osteopati ved Norges Helsehøyskole (Campus Kristiania). Tar også fitness basis på NIH. Har deltidsjobb på lager.
Høyde: 188cm
Vekt: 94kg i skrivende stund.
Off-season: 100 +/-
Konkurranse: Gjenstår å se, men tipper rundt 85-87kg
Sivilstatus Singel.

Fortell litt om deg selv:

– Bergenser som har forvillet seg inn i Oslo. Trives forsåvidt godt på ؘstlandet! Jeg kjeder meg aldri, er alltids noe å bedrive tiden med enten det er skole, jobb, trening eller chilling med gutta. Ellers har jeg et konkurranseinstinkt fra en annen verden og hater å tape.Surfer du mye på nett? Hvilke websider bruker du mest tid på?

– Definitivt. Iform, Treningsforum, T-nation, forskningsartikler, aviser, facebook og diverse logger/blogger er det det går mest i.

Hva syns du om iform.no?

– Veldig bra side med mange gode og oppdaterte artikler! Har brukt utallige timer på å lese om masse forskjellig treningsrelevant stoff hos dere!

Hva er din målsetning?

– Treningsmessig ligger fokuset mitt på å stille i NM om et år (evt. GP i april). Ellers jobber jeg med å bli en sabla dyktig osteopat.

Når begynte du å trene?

– Startet med fotball da jeg var 6, men har vært innom det meste opp gjennom årene. Judo, tennis, svømming, friidrett, volleyball og mer til. Ga meg med å spille fotball aktivt desember 2009. Har trent styrke mye av og på siden jeg var ca. 15, men ble vel ikke skikkelig seriøst før i år.

Hva er det som driver deg?

– Det å holde seg i form og å være sunn og frisk!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?

– Man blir vel aldri fornøyd, men må jeg si noe blir det armene.
Bruce Lee: ?Be happy, but never satisfied.?Hva synes du er din beste prestasjon?

– Hadde en periode på over to måneder hvor jeg trente 17 ganger i uka. Skjønner ikke at jeg gadd. Har mer enn nok med 6-7 økter i uka nå.

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for karrieren din?

– Karriere og karriere.. Er på starten av noe her, men har inntrykk av at folk som Martin Engstrøm og Kenneth Foss på Toppform kommer til å hjelpe meg med det som trengs av program og diett. Ellers må jeg si at mamma er mitt store forbilde!

Har du noen tips til en nybegynner?

– Fokusér på både trening OG kosthold! Kontinuitet, søvn, tunge baseøvelser og å få i seg nok proteiner bør være første prioritet. Internett er til for å brukes! Tilegn deg den kunnskapen du kan via sider som f.eks. iform.no.

Hva er dine mål og ambisjoner?

– Først og fremst skal jeg komme meg på scenen i 2012! Får se an hvordan det går der før jeg setter meg nye mål. Drømmen hadde vært 1. plass i AF og verdensrekord i innendørs roing en gang i framtiden!

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten?

– Holde seg i god form, være sunn og frisk og funksjonibel er for meg de absolutt viktigste fordelene. Janteloven er veldig framtredende i Norge, og det er meget slitsomt. Skulle man vise seg litt fram blir man fort rakket ned på og satt på plass. Vet ikke om folk bare er sjalu, men det er mye fordommer ute og går.Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?

– Opp 07:30. Frokost og matlaging. Skole fra 09:00 til 15:00. Mat 10:30 og etter skolen. Trener som regel fra 16:00 til rundt 18:00. Etter det er det mat og lesing som står på programmet før jeg finner senga – forhåpentligvis før 23.

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt

– 4-splitt med fokus på tunge baseøvelser og isolasjonsøvelser til slutt.

Fortell oss litt om hvordan en fitnessutøver spiser

– Nå prøver jeg å legge på meg litt muskler til neste år. Ligger på rundt 3500-4000 kalorier til dagen. Fordelingen er ca. 40% karbohydrater, 40% proteiner og 20% fett. Er ikke kjempestrict med hva jeg spiser nå bare jeg får i meg nok proteiner.

Har du selv satt opp dietten eller har du fått noen hjelp til det?

– Får nok litt hjelp på Toppform fram mot konkurranse, men hva jeg spiser off-season styrer jeg helt selv.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?

– Udos choice, L-glutamin, Kreatin, Whey, BCAA, Animal Pak, CLA og ZMA.

Har du noen tips til å få fart på forbrenningen?

– En kaffekopp før kardio får litt fart på sakene. Ellers hjelper det godt på å ta beina fatt når man skal noe. Spicy krydder.

Beskriv deg selv med 5 ord

– Omgjengelig, sosial, omtenksom, sta og målbevisst.iform.no
Av iform.no november 10, 2011 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser