Sikre tips FOR muskler!

iform.no
Av iform.no mai 23, 2012 06:00

Sikre tips FOR muskler!

Tommi Thorvildsen presenterer det elementære for å nå DITT mål med treningen og kosten!!

Tommi Thorvildsen - Sikre tips FOR muskler!Tommi Thorvildsen presenterer det elementære for å nå ditt mål med treningen og kosten!

For å gå opp i vekt:

Spis moderat med proteiner, hold karbohydratene høyt og tilsett litt sundt fett.

For å gå ned i vekt:


Spis mye protein. Moderat med karbohydrater og litt sundt fett.

Les mer om:

Protein
Karbohydrater
Fett

Tommi på Mr Olympia 2002

UNNGÅ

Behandlet og raffinerte karbohydrater. Produkter som kaker, hvit brød, pasta, hvit ris.

Ønsker du å spise disse matvarene, prøv å holde deg til: (ubehandlet og raffinerte typer) Brunris, fullkornsbrød. Disse matvarer lagres ikke like lett som fett. De inneholder også mer vitaminer og mineraler.

Tommi Thorvildsen - Sikre tips FOR muskler!Nye treningsformer:

Prøv å skape ny treningsglede ved å trene med en treningspartner. Dette kan være en motivasjon for begge parter. Sammen kan dere flytte grensene og trene hardere. Dette kan være en mental og psykisk støtte. Tren dropp set, eller superset . Isteden for å holde gjevn intensitet på tredemølla eller cardio maskinene, prøv intervall trening. Dette øker fettforbrenningen mer i timene etter treningen.

Drikk Vann

Kroppen består av 70 % vann. Vannet demper appetitten fordi det tar opp plass i magen. For at nyrene skal fungere normalt, må de ha mye vann. Vann er meget bra for å øke metabolismen. Drikker du kaldt vann bruker kroppen energi for å varme opp vannet til samme nivå som kroppstemperaturen. Kroppen bruker ekstra kalorier til å varme opp det kalde vannet. Det hjelper på fettforbrenningen. Er du en normal person bør gjennomsnitts vann-inntak være 1.5 liter pr dag. Dette er et minimalt vann-inntak for at kroppen skal utføre alle funksjoner. Om du trener mye, er overvektig bør du drikke mye mer.

Drikker du kaffe eller tar kosttilskudd som kreatin bør du også drikke mer enn normalt.

Ikke overtren:

Husk at mye trening er bedre. Du må ha nok hvile slik at du kan bygge muskler. Overtrening fører til dårligere fremgang, mindre treningslyst. Du blir også lettere syk.

Det er mange som er overtrent på serier og repetisjoner men undertrent på intensitet.

Nyt maten du spiser!

Tommi Thorvildsen - Sikre tips FOR muskler!Det tar over 20 til 30 minutter før hjernen registrerer at kroppen er mett. Spiser du for fort kan du lett overspise.

Sett deg mål:

Dette er en viktig del av kost og treningsplanen. Sett deg delemål og ha større hovedmål. Dette hjelper deg å fokusere på hovedmålet. Du vil prestere bedre på trening. Ha troen på deg selv å la deg ikke bli påvirket av folk som har negative tanker om trening og sunn mat. Disse menneskene skulle ofte ønske de hadde den samme disiplinen som deg. Det er lettere for dem å si noe negativ til deg slik at de selv føler seg bedre. Det er hardt arbeid som må til.

Sunn pizza ok:

Pizza kan bli et sunt måltid om det lages på denne måten.
Bruk Speltmel, du kan også bruke litt havreme,l litt whey tech nøytral, litt salt, gjær og olivenolje.
Husk at bunnen skal være tynnest mulig. Er den tynn må du være forsiktig med at ikke fyllet blir for bløtt. Forstek bunnen i 5-7 minutter og la bunnen bli litt hard før du legger på fyllet.

Fyllet bør være 1/3 med most paprika, aubergine og hvitløk, 1/3 med tomatpuré og 1/3 knuste hermetiske tomater litt frukt sukker/splenda. Bruk karbonadedeig, løk, rød og gul paprika, ananas i biter(tørk av bitene med matpapir) Sansin 5 % ost på toppen. Bruk Pizza krydder.

Ønsker du mer protein, pisk sammen 2 egg og fordel det over pizzaen. Stekes på 250 grader i 12 minutter.

Handle-liste

Lag en komplett handle-liste over mat du trenger før du går i butikken. Fristelsen for å svinge innom godteri hylla blir da mindre. En annen ting er å ikke handle når du er sulten. Kutt ut å kjøpe junkfood. Da slipper du å ha det i huset og bli fristet til å spise det.

Visualiser

Tommi Thorvildsen - Sikre tips FOR muskler!Visualiser ditt resultat. Tenk på hvordan du vil se ut når du er i form. Tenk på hvor bra neste treningsøkt kommer til å gå. Positive tanker vil hjelpe deg å nå ditt mål. Det er ingen ting som skal stoppe deg for å nå ditt mål. Det er alt for mange mennesker som lager sine egne unnskyldinger i hodet for å ikke komme videre. Eksempel: jeg har jobbet mye i dag, så da kan jeg trene lett. Jeg starter dietten til mandag. Unnskyldningen er da at de skal spise dårlig hele helgen. Hvorfor vente? Begynn i dag.

Søvn:

Husk nok søvn om natten. Dette er meget viktig for restitusjon. Det er om natten kroppen reparerer seg. Ca 90 minutter etter du har sovnet – vil du da ha en topp på utskillelsen av veksthormoner. Det er på natten du bygger muskler best. Med nok søvn vil du yte mer på neste trening.

Tommi på Arnold Classic 2002

Det elementære om proteinpulver!

Hva er whey protein?

Whey protein er et meieri produkt. Det er et bi produkt i prosessen av å lage ost. Whey inneholder fett og laktose(melkesukker). For å fjerne fett og laktose går whey proteinet igjennom en filtrerings prosses. Resultatet blir et mer konsentrert protein. En tent consentrate eller isolate.

Hvorfor er whey protein bra for å bygge muskler?

Whey protein har en høy biologiskverdi! Høy biologiskverdi betyr at aminosyre kombinasjonen er perfekt for å bygge muskler.
Største delen av whey proteinet som tilføres kroppen blir tatt opp og absorbert. I tillegg viser studier at whey har en positiv effekt på immunforsvaret.

Hva er forskjellen på whey consentrat og whey isolat?

Tommi Thorvildsen - Sikre tips FOR muskler!Hovedforskjellen på whey consentrate og isolate er:
Det er forskjelling filtrerings prosses. Isolat er mer rent og inneholder mer protein, mindre fett og laktose(melkesukker) pr dosering enn whey consentrate.

Når er det best å bruke et whey protein tilskudd!

Whey protein isolat og consentrat kan brukes til frokost og mellommåltid, før eller etter trening og også til kvelds.
Det er gunstig å ta et protein tilskudd direkte etter trening istedenfor å spise mat som er i fast form.Whey protein taes opp hurtigere i kroppen enn fast føde. Etter hard trening begynner kroppen en påbegynt katabolfase(nedbrytingsfase).Ved å ta whey protein direkte etter trening kommer du raskt inn i en anabolfase, restitusjons tiden kan starte med en gang. Men husk at du også må tilføre karbohydrater direkte etter trening.

Hva er forskjellen mellom whey isolat/consenrate og casein protein?

Forskjellen er at whey isolat og consentrate absorberes hurtigere en casein protein.

Casein er mer ?time released? Det vil si at proteinet går tregere gjennom kroppen. Perfekt for å ta på kvelden før leggetid. Casein tilfører aminosyrer til kroppen opptil 6-7 timer. Casein kan også brukes på dagtid som mellommåltid. Da det gir en stor metthetsfølelse.

MVH Tommi Thorvildsen

24fitness
www.tommithorvildsen.net

iform.no
Av iform.no mai 23, 2012 06:00

Kommentarer