Silje Due Bakken (26) debuterte nå i høst – gikk helt til topps i Bodyfitness på NM

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal oktober 6, 2015 06:00

Silje Due Bakken (26) debuterte nå i høst – gikk helt til topps i Bodyfitness på NM

Vi har tatt en prat med Silje som debutere med en 2 plass på Norway open, på NM ble hun best i Bodyfitness – 168 cm

Alder: 26
Bosted: Tananger
Arbeide: Personlig trener på Impulz
Høyde: 165
Vekt: 57
Off-season: 63/64
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Mamma og pappa / eureka kiropraktikk
Klubb: Stavanger Fitness team

Meritter :

  • 1. plass NM 2015 Body fitness -168
  • 2. plass Body fitness debutant Norway Open 2015

Fortell litt om deg selv:

Til daglig jobber jeg som personlig trener på Stavangers beste pt- gym Impulz sammen med 4 flotte jenter.
Tidligere drev jeg med håndball, men etterhvert ble fellestreningene i styrkerommet artigere enn håndballen. Så de siste 10 årene har treningen min hovedsakelig bestått av styrketrening.

Silje-Due-Bakken2015-2

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for Body fitness?

Jeg har alltid hatt stor interesse for hvordan kroppen fungerer og kan endres gjennom trening og kosthold.
Jeg har har blitt spurt noen ganger tidligere av Gonzalo Longo om jeg kunne tenkt meg å konkurrere. Det har aldri passet helt, men i år følte jeg at jeg stagnerte litt med treningen og trengte en ny utfordring. I samarbeid med Gonzalo fant vi ut at Body fitness er den grenen som passer min fysikk best. Samtidig liker jeg hvordan det feminine blir kombinert med en god dose muskler.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Jeg er vant til å tenke på hva jeg spiser og liker å være i god form hele året. Men likevel var det en utfordring å være på konkurransediett over lang tid. Det å miste friheten til å spise hva man vil, når man vil sliter litt på psyken i lengden. I tillegg går det mye tid til planlegging og tilbreding av måltider. Jeg har hvertfall blitt ganske god på å lage pannekaker av de rareste ingredienser.

Silje-Due-Bakken2015-9

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

Fordelen med å være PT er at jeg kan legge opp dagene mine litt selv. Under dietten har jeg blitt nødt til å flytte de tidligste kundene mine til litt senere for å ha tid til morgenkardio på tom mage før jobb. En vanlig dag starter som regel 05:00 med 1 time powerwalk før frokost. Så blir det jobb noen timer fram til lunsj. Etter lunsj trener jeg styrke og har 20 min intervaller. Så er det tilbake på jobb til rundt 19-20. Når jeg kommer hjem har jeg kveldskardio, ett siste måltid og i seng. Jeg har alltid en målsettning om å legge meg før kl 22, men ender alltid opp med å legge meg litt senere.

Hva med poseringstrening da?

Poseringen var det mest utfordrende for meg. Jeg prøvde å øve 30 min hver dag på egen hånd. Men jeg fikk heldigvis kjempegod hjelp på City 24/7 sine fellesøkter i Sandnes hver søndag. Uten hjelp herfra hadde det nok ikke gått så bra. Så takk til alle tips og triks herfra!

Hva er planene videre etter denne høsten?

Planen nå er å la kroppen hente seg litt inn og spise litt mat jeg har tenkt på i lang tid. Jeg har savnet å løfte tungt, spesielt base øvelser. Og ikke minst få litt mer tid til familie,samboer og venner. Gleder meg også til å ha fullt fokus på kunder og jobb.

Med tanke på fitness, så får jeg se om det blir noe mer. Det er noen spennende konkurranser fremover, men foreløpig er jeg fornøyd med det jeg har oppnådd og opplevd i år.

Silje-Due-Bakken2015-10

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

  • Zma
  • O3
  • Proteinpulver
  • Grønn te ekstrakt.

Fortell litt om hvordan du trener:

I løpet av en uke trener jeg 2 økter bein og mage, 2 økter rygg og biceps, 1 økt skuldre og triceps og 1 økt bryst og skuldre. Jeg avslutter omtrent hver økt med 20 min intervaller.
I starten av konkurransetreningen jogget jeg morgen- og kveldscardioen. Lengre ut i perioden ble dette gjort som power walk. På slutten hadde jeg 2,5 time cardio hver dag.

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Jeg har holdt en ganske streng diett der jeg har variert mellom høy, lav og medium dager. Dietten har bestått av kylling/ svin, torsk,havregryn,eggehviter, riskaker, ris, søtpoteter,spinat,proteinpulver og en banan innimellom. Spiste overraskende lite brokkoli.

Silje-Due-Bakken2015-11

Geir Tverdal
Av Geir Tverdal oktober 6, 2015 06:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser