Silvia Bengtsson

Av Iform.no desember 19, 2007 08:00

Silvia Bengtsson

Hennes imponerende friprogram, utstråling og originalitet etterlot ingen tvil om hvem som kom til å stikke av med årets SM-gull i Fitness.

Hennes imponerende friprogram, utstråling og originalitet etterlot ingen tvil om hvem som kom til å stikke av med årets SM-gull i Fitness. Befinner man seg i nærheten av denne jenta kan man bare ikke la være å skjelne bort på hennes velformede ben som vitner om en tidligere karriere som danser i Paris. På Fitnessfestivalen ble det tid til en koselig pratestund med gulljenta, og den sjarmerende skånedialekten satte selvsagt en ekstra piff på det hele. Det skal bli spennende å se mer fra denne jenta fremover.   

Navn: Silvia Bengtsson
Alder: 32
Bor: i Malmö, Sverige
Arbeid: Jobber i helseforretning
Lengde: 170cm
Vekt on/off: 57kg/65kg
Sivilstatus: singel
Sponsor: WNT
Klubb: WNT
Meritter: SM-gull i Fitness 2007, uplassert BF på FF 2006

Friprogrammet fra SM 2007:

Fortell litt om deg selv:
Etter gymnasiet flyttet jeg utenlands og var ikke tilbake i Sverige igjen før 10 år senere. Først dro jeg til franske Vestindia hvor jeg gikk på dansehøyskole, videre jobbet jeg som danser i Paris i et par år hvor vi også dro på utenlandsturneer til andre land, f.eks. på cruiseskip. I Finland begynte jeg å studere språk på et svenskspråklig universitet, sluttet å danse og ble gruppetreningsinstruktør. Da jeg jobbet som mest ledet jeg rundt 12 treningsøkter i uken og instruerte i alt fra aerobics til yoga. Det var også her jeg utdannet meg til personlig trener, fikk mer kunnskap om kost og kropp, og begynte etter hvert å styrketrene. Da jeg kom tilbake til Sverige igjen ledet jeg færre treningsøkter og fikk litt mer tid til min egen trening. I mars 2006 bestemte jeg meg for å konkurrere i Bodyfitness, og da sluttet jeg også som gruppetreningsinstruktør for å kunne fokusere mer på min egen trening.

Du har konkurrert i både Bodyfitness og Fitness. Fortelle oss litt om forskjellen på disse to grenene (f.eks. fordeler/bakdeler, skaderisiko,  etc:
Fitness er egentlig som Bodyfitness, men i stedet for en ekstra fysikkrunde i badedrakt, så lager man et program til musikk hvor bl. a styrke, smidighet, tempo og utstråling bedømmes. Dette innebærer at man bortsett fra styrketreningen også må legge tid på å komponere en koreografi og trene på de ulike momentene den inneholder. Man vil gjerne ha et så spektakulært og vanskelig program som mulig, og dermed øker også skaderisikoen, noe som også er bakdelen med Fitness-grenen og antagelig grunnen til det lave deltagerantallet i Sverige og i Norden.

Hvordan trener du for å utvikles som kroppsbygger ?
Jeg følger aldri noe spesielt program når jeg styrketrener, jeg trener mest etter følelse og dagsform.

Hvilke muskelgrupper er du mest/minst fornøyd med?
Skuldrene….skuldre kan man ikke få for mye av i denne sporten, så de prioriteres!

Hvordan ser din diett ut foran en konkurranse, og hvor lenge går du på diett?
Jeg går på diett i omtrent fire måneder. Under den første dietten fulgte jeg et skjema til punkt og prikke, og under den andre dietten gikk jeg helt og holdent etter følelse. Veide ikke en gang maten. Maten bestod av mye proteiner, ofte laks, og enorme mengder grønnsaker. Karbohydrater i form av grøt på morgenen, og riskaker etter trening. Den siste måneden la jeg til litt mer karbohydrater.

Hvordan spiser du resten av året for å utvikles som kroppsbygger?
Spiser mye bra mat, mye proteiner, men også mindre bra mat!

Hvilke kosttilskudd bruker du? 
Proteinpulver, multivitaminer, omega 3, glutamin, 7-keto, BCAA, ZMA, arginin, alt fra WNT. Dette varierer også om jeg er on- eller offseason.

Hvor mye kardiotrening pleier du å kjøre for å komme i konkurranseform?
Jeg liker å starte dagen med morgenpromenader, og tror at dette er bra mentalt også, spesielt i starten av dietten for å komme i gang og kjenne at man er på vei. Har man et friprogram å øve på foran Fitness får man også kardiotrening der.

Fortell gjerne litt om din trening på friprogrammet, hva bør man tenke på når man legger opp et slikt program?
Når man legger opp et program skal man gjøre det man er bra på. Man skal også ha i tankene at dommerne ser på styrke-, balanse- og smidighetsmomenter i tillegg til tempo. Videre bedømmes selvsagt helheten, originalitet og utstråling. Tror jeg i alle fall!!! Som tidligere danser synes jeg det er viktig at musikk og bevegelse hører sammen. Hvis man kan finne et tema som tidligere ikke er fremført av andre, så vil det også være ekstra underholdende for publikum å se på.

Har du noen forbilder innenfor fitnessverden?
Har faktisk ikke sett så mange friprogram, men en favoritt er Oksana Grishina fra Russland, hun uttrykker et bredt følelsesspekter og ser ut til å ha en bakgrunn innen dans hun også.

Hvilke personer har betydd ekstra mye for deg og din fitnesskarriere?
Anna Lübeck, som konkurrerer i Bodyfitness og Athletic Fitness, har betydd mye for meg. Tror det er viktig å ha kontakt med noen som holder på innenfor det samme området, spesielt under dietten.
Hva synes du selv er din beste prestasjon?
At jag faktisk stilte opp på SM i år. Skadet meg en måned før konkurransen, men fortsatte dietten selv om jeg ikke kunne trene på friprogrammet mitt. På søndagen før SM bestemte jeg meg for å delta selv om jeg hadde vondt.

Hvordan ser det ut videre ? hva er ditt neste mål?
Nå håper jeg på å bli helt frisk fra skadene mine slik at jeg kan begynne trene på nye momenter jeg vil ha med i mitt neste friprogram på SM i Fitness 2008!

Av Iform.no desember 19, 2007 08:00