Sindre Storegraven (WEB-TV)

Av Andreas Adolfsson desember 14, 2013 06:54

Sindre Storegraven (WEB-TV)

Sindre kom på en tredje plass i Norges sterkeste mann (90 kg). Vår videoreporter Andreas Adolfsson har blitt med han på en treningsøkt.

Alder: 24
Bosted: Oslo
Arbeide: Industrimekaniker
Høyde: 169
Vekt Off-season: 95 +/-
Vekt Konkurranse:  90
Sivilstatus: kjæreste

Meritter : 3 Norges sterkeste 90kg

Fortell litt om deg selv:

Jeg er en livsglad Finnmarking bosatt i Oslo. Trening er en stor del av livet mitt for tiden. Har alltid vært aktiv, enten med sport eller friluftsliv.

Jeg er på ingen måte noe naturtalent. Derfor må jeg ofre mye for å komme noen vei. Jeg kan ikke droppe treninga, og jeg kan ikke droppe maten. Mitt talent er å sattse. Jeg er flink å sette meg et mål, og nå målet. har funnet ut at jeg kan få til det jeg ønsker om jeg bare legger mye arbeid i det og ofrer tid. Ekstreme ting fanger min oppmerksomhet. Jeg har sansen for mennesker som sier det de mener og har troen på seg selv.

Om jeg måtte valgt en annen interesse ville det blitt friluft og natur. Det er det jeg savner mest med Finnmark.

Hva synes du om iform.no?

iform er en bra nettside med mye bra lesing om trening. Intervju , treningsfilmer og konkurranse oppdateringer er det beste for min del.

Hva er dine mål fremover?

jeg skal stå på pallen i VM til neste år hvertfall. Og jeg kommer til å gjøre alt for å klare det. Hadde jeg fått meg en sponsor med kosttilskudd så er sykt fornøyd med tilværelsen.

Når begynte du å trene?

Jeg begynte egentlig å trene sent. når jeg var 18 startet jeg med styrketrening. Kunne jeg skrudd klokka tilbake ville jeg starta 3-4 år tidligere. Jeg var litt ulik mange andre som starter å trene. Jeg var 100% fra første stund. Både med å tvinge i meg mat, og med treninga. i januar 2013 startet jeg med Strongman trening og målrettet trening mot min første strongmankonkurranse. i september samme året var jeg på Pallen i NM!

DSC_0265

Hva er det som driver deg?

Selvdisiplin. Følelsen av å mestre, være god i noe. vær eneste nye rekord på trening.

Når du har trent målrettet mot et mål og oppnår det så er det betaling for alt du ofret. En fantastisk følelse og noe som er undervurdert er skryt. Spesielt mennesker du ikke kjenner som kommer bort til deg å sier at du er flink uten at de har en grunn til det.

Hva er dine beste øvelser?

I strongman øvelser er jeg ganske jevn foreløpig. men nå er det veldig mange øvelser jeg ikke har prøvd. Da må jeg og bli bedre i alt. Generelt sett er jeg sterk i press, bøy og mark.

Hva må du forbedre innen neste konkurranse?

Det jeg lærte på NM var mye, som jeg tar med videre. men min svakhet er at jeg ikke alltid klarer å hente ut alt, det siste lille. Den lille sperra skal være borte neste gang!, og er noe jeg jobber med hele tiden nå. Jeg må og være raskere når det gjelder tid og sekunder.

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?

Jeg har som alle andre fått tips fra flere kanter om forskjellige ting. men jeg har gjort det meste selv. jeg har prøvd å feilet. prøvd å vunnet. Jeg får mye støtte fra utrolig mange flotte mennesker rundt meg. Som jeg er veldig takknemlig for. Ingen nevnt, ingen glemt. Og selvfølgelig min kjæreste som holder ut med meg og støtter meg hele tiden.

Har du noen tips til en nybegynner?

Begynn å trene. Lær deg teknikker Fort å hold deg skadefri. Jo sterkere du blir, jo smartere må du være for å holde deg skadefri. Slutt med alle unskyldninger for ikke å trene. Viser du at du vil lære, så får du alltid hjelp. Om du ikke vil trene, så bli heller hjemme å vask Vinduer. Skal du bli god i noe uansett hva det er, så må du jobbe for det. Mye, og hard jobbing over tid er det som gir resultater. Ofte må du ofre mer enn du tror.

Hva er dine mål og ambisjoner?

Mitt største mål er å bli best. Jeg vil bevise at man kan bli god, eller sterk uten å ha utrolige gener for det. jeg var aldri den svakeste, men heller aldri den sterkeste. Alle kan bli sterk bare de er villige til å gjøre alt som skal til.

Fortell oss litt hvordan en strongman spiser:

Jeg veier maten min hele året. Fordelene ved å veie maten er flere. Da kan jeg styre vekta mi som jeg vil, vannet i kroppen. Og jeg vil ikke få så mye svingninger i treningsformen når jeg spiser jevnt hele tiden. For min del så er maten en stor utfordring. mens andre kan trøkke i seg mengder med mat, må jeg tvinge det ned. Og ofte må jeg ha flere måltider om dagen i blender for å få det ned. Det har aldri vært naturlig for meg å spise store mengder mat. Men jeg vet at jeg må spise for å bli sterkere, derfor gjør jeg det.

kan du fortelle litt om din treningsmentalitet?

Jeg tror på at trening kan slå talent. Jeg tror på at du alltid har noe igjen for en treningsøkt. Du kan få resultater om du virkelig går inn i det du gjør å liker det. Det er nesten umulig å få til noe du ikke ønsker deg det nokk, det sier seg selv. du kan aldri tjene penger om du ikke vil jobbe, og du kan ikke bli Norges sterkeste mann uten å trene. det er mange som har bedre utgangspunkt enn meg. Men jeg ofrer mye på alle plan, derfor kan jeg og bli god. Når konkurranse dagen kommer så kan det hende jeg ikke står på pallen. Men jeg skal hvertfall ikke stå på siden av pallen å kunne tenke at jeg ikke har gjort det jeg kunne for å komme dit. Du må ha troen på deg selv. ikke vær redd for å si at du er flink om du er det. Sett deg mål. Store mål, og små. Med de store målene har du noe å se fram til. Med de små får du ny driv hver gang du treffer dem. Ha litt troen på deg selv!

DSC_0229

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?

Aminosyrer, proteinpulver, vitargo, vitaminer, fettsyrer.

Har du noen sponsorer?

24fitness og sandaker treningssenter sponser meg med trening.
Muskelklinikken hjelper meg med eventuelle skader og behandlinger.

Jeg tar gladelig i mot sponsor på proteinpulver, Vitargo og kosttilskudd!!

Beskriv deg selv med fem ord

Målbevist.
Omtenksom
Realisitisk
Fokusert
Snill!

Av Andreas Adolfsson desember 14, 2013 06:54

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser