DOBBELT SÅ STOR MUSKELVEKST: Slik får du musklene til å vokse

Av Strand Jacobsen Gunnar mai 8, 2020 07:00

DOBBELT SÅ STOR MUSKELVEKST: Slik får du musklene til å vokse

Få DOBBELT så stor muskelvekst ved å fokusere på å kjenne at musklene jobber mens du trener.

Mange tror dette er «broscience», men da gjør de en tabbe 👇

🔸️Kroppsbyggere har så lenge jeg kan huske snakket om hvor viktig det er å fokusere på å kjenne at musklene jobber mens du trener. Arnold skrev mye om dette allerede på 70-tallet. Men først i de senere år har man faktisk gjort studier for å se om det har noe for seg.
.
📌Først gjorde man en rekke studier som viste at slik «kontakt med musklene» faktisk gir større muskelaktivering. Men det var likevel et uavklart spørsmål hvorvidt større muskelaktivering også gir større muskelvekst (selv om det intuitivt jo høres ut som det må være slik). Først i fjor sommer presenterte Schoenfeld og Contreras en studie som viste at økt muskelaktivering ganske riktig også gir økt muskelvekst.
.
🔸️Deltagerne i studien fikk faktisk DOBBELT så stor muskelvekst i biceps når de fokuserte på å skvise biceps hardt under hver rep, som kontrollgruppa som i stedet fokuserte bare på å løfte vekten.
.
📌Dette er et tips du kan ta i bruk allerede i dag. Øv deg på å kjenne at musklene dine jobber mens du trener. Det er ukomfortabelt og gjør at treningen gjør mye mer vondt, men det fungerer altså hvis du trener for større muskelvekst.
.
🔸️NB: ikke la dette gå fullstendig på bekostning av det jeg skrev om i tips 1 (progressiv overbelastning) – kombiner i stedet begge deler.
.
📌NB 2: som jeg nevnte i bildet; hvis du primært trener for å bli sterkere, bør du i stedet ha et eksternt fokus når du trener. Det gir bedre motor-læring, og dermed over tid raskere styrkeøkning.

Så hvordan trener du opp god muskelkontakt? Det kan du lære mer om i artikkelen «Mental kontakt med musklene»


Gunnar Strand Jacobsen (@coachgunnar) er grunnlegger av Kaliber Gym i Trondheim og online coaching-selskapet StrongBody. Han har skrevet for iform siden 2002.

Av Strand Jacobsen Gunnar mai 8, 2020 07:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser