Slik påvirker koffein fettforbrenningen!

Av Madeleine Wessman januar 25, 2017 10:53

Har du noen gang lurt på om koffein er bra eller dårlig for deg?

Jeg har brukt koffein 30 til 60 minutter før min trening i mange år og jeg har aldri følt noen bivirkninger. Det har faktisk hjulpet meg brenne av den siste lille bit av kroppsfett ved flere anledninger. Selv om det har fungert bra for meg, hadde jeg fortsatt ingen anelse om inntak av koffein var en god eller dårlig ting. Jeg bestemte meg for å gjøre litt av forskning på de nyeste studiene, og mine funn er faktisk veldig interessante. Hvis koffein blir tatt i moderasjon, tror jeg det positive veier opp for det negative.

Koffein rett før trening hjelper på fettforbrenning!

Jeg har alltid visst at dette var tilfelle, særlig når det inntas i en fastende tilstand. Hva koffein øker er frittflytende fettsyrer fra fettlagrene, slik at du kan få tilgang til fett i stedet for karbohydrater eller muskler til energi. Hvis du har en del «sta» kroppsfett, kan litt koffein rett før du trener hjelpe deg med å isolere det. Hvis du velger å innta koffein før du trener, sørg for og få mest mulig ut av treningen. Press deg hardt! I tillegg … drikk litt vann, fordi koffein er en smule vanndrivende, og du ikke ønsker å bli dehydrert.

Koffein kanskje ikke er så bra hvis du vil bli større!?

Dette er IKKE et problem for meg, eller andre som ikke ønsker bli legge til størrelse, men for de som vil … kan det være lurt å ligge unna før-trenings-koffeinet. Problemet ligger i det faktum at noen studier har vist at koffein i systemet kan redusere glukose-opptak etter trening. Når du prøver å bli større bør du spise protein som fordøyes raskt, sammen med raske karbohydrater rett etter trening. Dette «fyller» opp musklene med næringsstoffer, og hjelper til med restitusjons prosessen. Det hjelper deg også med å bygge volum i muskelen. Dette er ikke et problem for de av oss som ønsker tette/kompakte muskler. Det er mer av et problem for de som ønsker å legge på seg betydelig mengde masse. Så for de som prøver å legge på mye masse, kan det være lurt å begrense inntak av koffein.

Rent koffein vs kaffe

Her er noe som jeg ikke visste, og dette vil være en «gladmelding» for de som liker å innta litt koffein før trening. Det har blitt vist at ren koffein vil forbedre ytelsen i løft og kardio bedre enn kaffe. Ren koffein vil også føre til en større frigjøring av frie fettsyrer, som vil bli brukt som energi under treningen, og føre til et større fett tap.For min del vil jeg nok fortsette å drikke kaffe, og heller trene litt hardere for å utligne den lille forskjellen det utgjører. For kaffe for meg handler også om nytelse. MEN, jeg trenger da ikke å ha dårlig samvittighet hvis jeg noen gang skulle ta en koffeintablett i mangel på kaffe. Og min kjære samboer, Ole Morten Dragseth, vil bli glad, for han liker ikke kaffe. Når det er sagt, så er det litt morsomt….for når jeg ser tilbake, så har jeg klart å komme på mitt slankeste de gangene jeg har brukt tilskudd med koffein før trening heller enn kaffe. Men det kan jeg spare til de gangene det virkelig teller…!

Koffein for å øke muskeltonus?

Hvis du har vært en leser av denne bloggen i lengre tid, vil du vite at det jeg mener er at sterke muskelsammentrekninger vil føre til ekte muskletone. Musklene dine vil vise en større grad av muskeltone, jo bedre din evne er til å skape sterke muskelsammentrekninger. Du vil også bli sterkere jo bedre nervesystemet ditt klarer å sende sterke signaler til musklene om å kontrahere (trekke seg sammen) hardt. Koffein stimulerer sentralnervesystemet, slik at det øker signalene som sendes til musklene. Dette fører til sterkere sammen-trekninger, som vil tillate deg å løfte tyngre vekter. Denne type styrketrening er det som vil skape muskel-tetthet … kompakte, effektive og meget definerte muskler … IKKE et oppblåst, «pløsete» og avrundet utseende.

Noe negativt om koffein

Det har vist seg at koffein faktisk ikke øker blodtrykket midlertidig, men i en langt mindre grad for regelmessige kaffedrikkere. Faktisk ser det ut til at koffeinets dårlige effekter avtar sterkt ved regelmessig bruk. Jeg sier ikke «go bananas» og drikk 10 kopper kaffe per dag, men for folk flest er 2-3 kopper om dagen ingen big deal, og kan faktisk gjøre litt godt. Folk som hovedsakelig må være forsiktig, er de menneskene som tar visse reseptbelagte medisiner, folk med høyt blodtrykk, eller personer med alvorlig diabetes. Alltid konsultere legen din dersom du har helseproblemer.

Oppsummering: Et realistisk inntak av 5-6 kopper kaffe per dag har faktisk noen langsiktige helsemessige fordeler. På treningsdager, kan det være lurt å ta en 200 mg koffein pille for å brenne litt mer fett under treningen. Det har vist seg å være mest effektiv på tom mage, så det fungerer godt med hva jeg anbefaler … gjør all kardio på tom mage, for å få beste fettforbrenning!!!

Hvis koffein ikke er din greie, så det er flott også. Fra dette tidspunktet, kan den vanlige kaffedrikkere stolt drikke sin kaffe helt uten «skyldfølelse». Bare ikke overdriv. En siste ting … husk, det er snakk om kaffe, ikke sukker, melk eller fløte….så drikk den svart!

Av Madeleine Wessman januar 25, 2017 10:53

Kommentarer