Slik stiller du i form på konkurranse dagen!

iform.no
Av iform.no juni 23, 2012 09:00

Slik stiller du i form på konkurranse dagen!

Hvordan stille i form på konkurranse dagen kan være komplisert, så komplisert at mange velger farlige vanndrivende midler.

Vi vil her se på en måte som er like bra, uten farlige substanser.

Vannet oppholder seg på tre forskjellige steder i kroppen:

1. Blodet, 2. utenfor cellene(under huden) 3. Inni cellene. Det vi må prøve er å få så mye som mulig av vannet til å flytte seg inn i blodet og cellene.

Disse tre områdene har en fantastisk evne til å distribuere vannet seg i mellom slik at når du fjerner vann fra et sted, så flyttes det til et annet slik at veskebalansen opprettholdes.

Mekanismen for å flytte vann under huden, fungerer enkelt fortalt på denne måten: Du begynner med å redusere vannet i blodet. Kroppens mekanismer fungerer da slik at den bestemmer seg for å flytte vann som befinner seg under huden inn i blodet. Reduserer du imidlertid vannet i blodet, for raskt, vil nivået under huden også reduseres raskt, og for å kompensere vil kroppen da hente vann fra cellene, og da er du tilbake til utgangspunktet. Det er vannet som befinner seg inn i cellene som gir muskler sitt fulle og runde utseende.

Løsningen er dette:

1.Sørg for å ikke holde for mye vann de siste 4-5 ukene før konkurransen..

2.Ta det rolig, og ikke få panikk. Fjerner du for mye vann kommer du inn på scenen flat, men det er i grunnen det minste problemet. Langt mer alvorlig er det at veskebalansen i kroppen er knyttet nær sammen med distribusjonen av såkalte elektrolyter, og denne balansen er viktig for at hjertet skal fungere optimalt. Det er dette som er grunnen til at kroppsbygger forbundene forbyr vanndrivende midler. Slike forbud er imidlertid ikke nok for å stoppe enkelte i å bruke det. Det finnes sikrer metoder for å manipulere veskebalansene, noe vi vil vise her.

Vitamin C og høyt protein inntak virker vanndrivende. Vitamin C er et vannløselig vitamin. Når vi her snakker om at høyt protein inntak er vanndrivende, mener vi i realiteten et høyt inntak av aminosyrer. Vi vet at aminosyrer ikke kan lagres i kroppen, og vi vet at kroppen på en eller annen måte må kvitte seg med det overflødige. Du kan tenke deg at aminosyrene består av en karbon del, og en nitrogen del. Når kroppen har for mye aminosyrer, splittes disse fra hverandre. Karbon deler begir seg ut på en ferd for å substanser som lagres som energi, for eksempel fett. Nitrogen delen på sin side omdanner seg umiddelbart til ammoniakk. Ammoniakk er så giftig for kroppen at to ammoniakk molekyler sveises sammen for å forme urea, som ikke er like giftig og som kan forlate kroppen gjennom urinen. Og det er nettopp det vi vil, for samtidig tar det naturlig nok med seg vann.

Dette er en oppskrift som 100 vis av kroppsbyggere har brukt med suksess.

Dag 7:
Reduser karbohydratinntaket til halvparten av foregående uke. Spis 200 gram kalkunbryst i tilegg til ditt vanlige proteininntak. Drikk rundt 3 lier vann. Ta 2 gr vitamin C

Dag 6:
Samme som dag 7, men drikk 4 liter vann

Dag 5:
Samme som dag 6, men drikk 5 liter vann.

Dag 4:
6 liter vann
4 gram vitamin C
1 bakt potet hver 1-2 time
4 stk 200 gr kalkunbryst som eneste proteinkilde
3 bananer for å øke potasium nivået

Dag 3:
6 liter vann
4 gram vitamin C
1 bakt potet hver 1-2 time
4 stk 200 gr kalkunbryst som eneste proteinkilde
3 bananer

Dag 2:
8 liter vann
10 gr vitamin C
1 bakt potet annenhver time frem til midt på dagen. Deretter spiser du bare 200 gr kalkunbryst hver 3 time.
3 bananer
125 gr indrefilet før du legger deg

Konkurranse dagen
Kutt vann inntaket ditt til 3 liter. På dette tidspunktet har kroppen vendt seg til store mengder vann, og mekanismen for å kvitte seg med det overflødige vil fortsette å virke resten av dagen selv om du reduserer inntaket.

10 gr vitamin C, 3 bananer,
125 gr indrefilet til frokost, deretter 200 gr kalkunbryst hver 3 time.

½ time før du går på scenen drikker du et halvt glass brandy, som vil virke vanndrivende.

Miks gjerne drinken med appelsinjuice eller honning.

 

iform.no
Av iform.no juni 23, 2012 09:00

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser